AEL İşletme Müdürlüğü Misafirhanesinde gerçekleşen mahalle muhtarları toplantısına, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Eski Milletvekili Mehmet Sağlam ve birçok mahalle muhtarı katıldı.

Toplantıda 16 Nisan'da yapılacak olan halk oylamasının çok önemli olduğunu anlatan Ünal, "15 yıldır Elif gib dim dik duran, millete verdiği her sözü yerine getiren, derdi davası milletin huzuru ve refahı olan bir cumhurbaşkanımız var. Şimdi cumhurbaşkanımız ve onun ekibi çalışma yapmış, 15 yıldır bu ülkede görev yapmış, bu ülkeyi yöneterek milletime refahı, huzuru güveni üretmeye çalışıyorum. Fakat bunu üretmeye çalışırken bazı sıkıntılar yaşıyorum, bu sıkıntıların aşılması daha iyi hizmet üretilmesi için şu sıkıntıların aşılması için şu düzenlemelerin yapılmasında fayda var demiş, 15 yıllık deneyimi, sadakati ve dürüstlüğüyle önümüze bir paket getirdi. Şimdi biz bu dürüstlüğe, sadakate deneyime, 15 yıldır verilmiş sözlerin tutulmasına mı bakacağız.

'MESELE SON DERECE AÇIK VE NET'

Yoksa bütün tarihi boyunca milletle uğraşan, millete düşmanlık yapan, milletin yanında durmayan, milletin hayrına yapılan herşeye hayır diyenlerin yanında mı duracağız. Aslında mesele son derece açık ve net" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkede yaklaşık 45 yıldır siyaset yaptığını hatırlatan Ünal, "Bugüne kadar her söylediği sözün bedelini ödemiş bir lider olarak önümüzde duruyor. O nedenle bizim önümüze getirdiği değikliği madde madde tartışabiliriz, konuşabiliriz. Sorumsuz Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in, Anayasa 104. maddesiyle başlayan ve bugün Recep Tayyip Erdoğan'ı da anayasal zırh altına alan sorunsuzluğu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan üzerinden kaldırıp, ben sorumlu olacağım diyorsa bunun neresi kötü, yargılanamayan cumhurbaşkanını yargılanabilir bir cumhurbaşkanına dönüştürüyorsa, cumhurbaşkanı meclis ve yargı denetimine açıyorsa bunun neresi kötü.

'YENİ ANAYASA İLE CUMHURBAŞKANININ SINIRSIZ YETKİLERİ SINIRLANDIRILIYOR'

Sınırsız yetkilerini sınırlıyor ve anayasal çerçeve altına alıyorsa bunun neresi kötü. Bu nedenle biz kimin ne söylediğine baktığımızda bizim nerede durmamız gerektiği açık ve net bir şekilde ortaya çıkıyor. Bu mesele siyasi bir meselede değil. Burada bulunan muhtarlarımızın hepsi bu ülkede nelerin yaşandığını hatırlar. Bu ülkede geçmişlerde 1960, 1965, 1970 ve 1980'lerde muhtarlarımızın ne sıkıntılar yaşadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu askerlerin kurduğu düzeni millet tamamen değiştirdi. Bizde bunu anayasal olarak kurumsallaştırıyoruz. Milletin yaptığı bu değişimi kalıcı hale getiriyoruz. Bir daha kimsenin değiştiremeyeceği şekle dönüştürüyoruz" dedi.

'İŞİMİZ, GÜCÜMÜZ, DERDİMİZ SADECE MİLLET'

Ünal, Milletin 15 Temmuzda bastırdığı darbe girişimini bir daha darbe girişimi olmayacak ve her halükarda milletin iktidar olacağı şekilde yeniden düzenliyoruz yani işimiz gücümüz derdimiz millet dolayısıyla bu konuda da herhangi bir çekincemiz yok. Muhalefet diyor ki tek adam olacak, milletin seçtiğinden tek adam olmaz. Üstelik cumhurbaşkanı kendisini iki dönemle sınırlandırıyor. Seçilmiş hükümet kanun yapıyor, komisyon başkanı seçiyor şimdi biz bu hükümeti meclisin dışına çıkarıyor meclise de bu hükümet bir daha senin yasama yürütme işine karışmayacak bu işleri sen kendin yapacaksın diyoruz. Hükümetten kanun yapma yetkisini alıyoruz. Yargıya müdahale edilecektir diyorlar yargıya müdahale edecek tek kişi vatandaştır. Bugün hayır diyenlerin hangisi geçmişte yapılan zulümlerin hangisine hayır dedi? Ama bugün evet diyenlerin hepsi geçmişte yapılan hatalara hayır dedi. Zaten geçmişte yapılan hatalara o gün hayır dediği için millet iktidarda o yüzden bu iktidara millet iktidarı diyoruz. Bizler milletin iradesinin olmadığı hiç bir yeri kabul etmiyoruz. Mecliste de millet iradesi olacak hükümette milletin iradesiyle kurulacak yargıya da milletin iradesinin yansıdığı meclis seçecek. Bu mesele siyasi bir mesele değildir. Bu mesele eğer Tayyip Erdoğan’ın meselesi olsaydı Tayyip Erdoğan şu anda anayasal bir zırha sahip sorgulanamaz, yargılanamaz, sorumsuz ve Cumhurbaşkanlığını bıraktıktan sonrada yine aynı şekilde yargılanamaz, sorgulanamaz, sorumsuz. Cumhurbaşkanımız kendini düşünse bu konforu terk etmemesi gerekir. Bizler Cumhurbaşkanının elinden yetkiyi alıyoruz yargılanabilir bir hale getiriyoruz dedi.

ELBİSTAN’IMIZIN SORUNLARI İLE YAKINDAN İLGİLENİYORUZ’

Düzenlenen programda söz alan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç muhtarların sorunlarını dinleyerek ilçeye yapılan yatırımlar hakkında muhtarlara bilgi verdi. İlçeye yapılan yatırımlar hakkında konuşan Erkoç sözlerine şu şekilde devam etti: “Elbistan İlçemiz Türk tarihinde önemli bir yer teşkil ediyor. Bizlerde göreve geldiğimiz günden bu yana Elbistan’ımızın sorunları ile ilgileniyoruz. İlçemizdeki altyapı ve yol sorunları konusunda da büyük özen gösteriyoruz. Kırsal ve ana grup yollarımızda da asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Elbistan merkezimizde asfalt sezonunu açtık yaklaşık 500 km sıcak asfalt ve stabilize yol yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Sorumluluk alanımızda olan caddelerimizi de artırdık. Bunların yanında birçok altyapı çalışmalarımız var ve çok hızlı bir şekilde devam etmekte bir yandan mezarlık hizmetlerini ilçenin geneline yaydık mezarlıklarımızın bakım ve onarımlarını yapıyoruz. Park ve bahçe olarak ilçe genelinde de ekiplerimiz hızla çalışıyor.

ELBİSTAN’DA ASFALT OLMAYAN YOL BIRAKMAYACAĞIZ’

Başkan Erkoç, “Elbistan’ımızda geçen yıl içme suyuyla ilgili bir problem yaşadık bir kaza oldu ve hepimiz çok üzüldü. Bizler Elbistan’ın içme suyu problemini çözmek için 2015 yılında Sarımağra-Akdere bölgesinden ilçeye içme suyu getirmek üzere DSİ ile bir protokol yaptık DSİ bu inşaat sürecini yapacak bizlerde 30 yılda kendilerine parasını ödeyeceğiz. 2018 yılının başında bu projeyi bitirmek için çok çalışacağız. Elbistan’ımıza doğal kaynak suyu gelecek hem de su yüksekten cazibeyle geldiği için yüksek katlı binalara çok rahat çıkacak böylelikle elektrik tasarrufunda bulunacağız. B planı olarak şu anki içme suyu tesisimiz 2010 yılında yapılmış bölgedeki en yeni tesis olarak görünüyor ama tesiste arıza çıktı. Bu arızayı çözdük hamdolsun günde 10 defa test yapılmakta bizler bu suyu da yine tutacağız. İlçenin kanalizasyon sorunları ile ilgilide ekipler büyük bir temizlik yaptı 2017 yılı içerisinde de bu tesisi kısım kısım değiştireceğiz. Atık su arıtma tesisi ile ilgili olarak ta Avrupa birliği heyeti ile de ortak bir proje yürütüyoruz. Şu an Türkiye’de ki en öndeki projelerden biri Elbistan Atık Su Arıtma Tesisi çünkü Ceyhan nehri sadece Elbistan’da değil başka illerde de içme suyu kaynağı olarak kullanıyor” ifadelerini kullandı. Düzenlenen program Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve muhtarlar arasında yapılan istişare ile son bulurken Muhtarlar, Başkan Erkoç’a sorunları ve taleplerini hem yazılı hem de sözlü olarak söyleme imkânı buldu. E

Erdi İşbilir/Elbistan

Editör: Mahmut Beyaz