AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı’nın Aralık ayı Danışma Meclisi toplantısı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, İmran Kılıç ve Habibe Öçal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, ilçe belediye başkanları ve parti teşkilatının bütün kademelerinden birçok davetlinin katılımıyla Necep Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Divan üyelerinin belirlenmesiyle başlayan Danışma Meclisi, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla devam etti. Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici yaptı. Debgici’nin konuşmasının ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

AK PARTİ’NİN FARKI İSTİŞAREYE VERDİĞİ ÖNEMLE ORTAYA ÇIKAR”

Danışma Meclisi’nin basın mensuplarına açık olan bölümünde son olarak kürsüye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal çıktı. AK Parti’nin istişareye verdiği önemi anlatarak sözlerine başlayan Ünal, “AK Parti’nin diğer siyasi partilerden en önemli farkı Türk siyaset geleneğinde istişareye verdiği önemle ortaya çıkar. AK Parti’nin bütün kurulları, Genel Merkezden, il, ilçe ve mahalle teşkilatlarına kadar istişareyle hareket eder ve bu kurullar içlerinde istişareyle ortak kararlar alırlar. Dolayısıyla İl Danışma Meclisi toplantımız da aynı zamanda istişari bir nitelik taşımaktadır” dedi.

GEÇMİŞİ UNUTMAYACAĞIZ”

Geçmişi unutmamanın önemine dikkat çeken Ünal, Türkiye’nin kaynaklarının geçmişte olduğu gibi faize değil de hizmet olarak yine millete yansıdığını belirterek, “Ben buradaki kardeşlerimle tek tek otursam, geçmişte ne gördüklerini sorsam bana çok acılı şeyler anlatırsınız. Bizim geçmişte yaşadıklarımızı unutmamız lazım. Eğer geçmişte yaşadıklarımızı unutursak bir gelecek kuramayız. Hafızası olmayanlar bir istikamet belirleyemez ve bir gelecek kurgulayamazlar. O yüzden geçmişi unutmayacağız. Buralara nasıl dişimizle, tırnağımızla geldiğimizi unutmayacağız. Bunu millet olarak söylüyorum, çünkü AK Parti, partilerden bir parti değildir. AK Parti bir millet hareketidir. AK Parti bu milletin iradesini egemen kılmak için verilen mücadelenin adıdır. Bu ülkenin kaynakları nerelere harcanıyordu hatırlayalım. Bu ülkede toplanan her 100 liralık verginin 86 lirası faize gidiyordu. Biz okul yatırımı yapamıyorduk, yol yatırım yapamıyorduk, teknoloji yatırımı yapamıyorduk, savunma sanayiine yatırım yapamıyorduk, çocuklarımızın geleceğini kurmak için bu ülkeye gerekli yatırımlar yapılamıyordu. Bugün geldiğimizde noktada toplanan her 100 liralık verginin 11 lirası faize gidiyor. 89 lirası millete hizmete gidiyor. Hastane hizmetine, sağlık hizmetine, ulaşım hizmetine gidiyor. O yüzden bizim hem bugünü muhafaza etmek hem de geleceği kurmak gibi bir görevimiz varsa, o zaman geçmişi unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

TEK ADAM ÇÜNKÜ SİZDE ADAM YOK”

Muhalefet partilerinin temsilcilerinin söylemlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tek adam olarak ifade etmelerine sert tepki gösteren Ünal, “Bugün millet olarak elde ettiğimiz hem toplumsal hem ekonomik hem de siyasal kazanımlarla millet gerçek anlamda artık egemen. Siz o tek adam diyenlere, parti devleti diyenlere, diktatör diyenlere bakmayın. Onlar aynaya baksınlar, bir de dönüp geçmişlerine baksınlar. Bu meclisin duvarında, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ yazıyor. Egemenlik, karar verme hakkıdır. Devletle ilgili kararı kim veriyorsa ona egemen denir. Devletle ilgili kararı eğer demokrasiden bahsediyorsak, demokrasiler milletin temsilciler eliyle devleti yönetmesidir. Peki bugün millet temsilcileri eliyle devleti yönetiyor mu? Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkede yüzde 50 ile seçilmiş devletin başkanı, Cumhurbaşkanıysa siz hangi hakla bu milletin Cumhurbaşkanına tek adam diyebiliyorsunuz. Evet tek adam, çünkü sizde adam yok. Sizde milletin seçtiği adam yok. Milletin yüzde 52 ile seçtiği tek adam var. Yine geçmişi hatırlayalım, bu ülkede 28 Şubat’ta Genelkurmay Başkanı Cumhurbaşkanını arayıp ‘hükümetin istifasını al yoksa tanklar kışladan çıkıyor’ diyor muydu? Bizim milletin sandıkta seçip gönderdikleri Ankara’da askeri bürokrasinin, sivil bürokrasisinin, kendisini bu ülkenin sahibi olarak görlerin egemenliği altında eziliyor muydu? Maalesef eziliyordu. Ama elhamdülillah bugün siz neden rahatsızsınız. Bugün milletin iradesi dışında, milletin görev verdikleri dışında bir karar verici var mı? Bugün artık söz de, karar da milletin. O yüzden hem siyasal hem ekonomik, hem savunma sanayii hem de sağlık alanında son derece iyiyiz” açıklamalarında bulundu.

TÜRKİYE BUGÜN BİR GÜVEN VE İSTİKRAR ADASI OLARAK AYAKTA”

Türkiye’nin her türlü saldırıya rağmen güven ve istikrar adası olduğuna dikkat çeken Ünal, sözlerine şu şekilde devam etti, “Bu beyler öyle anlatıyor ki dünya sulh, sukün, güllük gülistanlık, Türkiye’de sorun var. Fransa yanıyor mu, yanıyor. Amerika ile Çin’in ticaret savaşları devam ediyor mu? Libya’dan Afganistan’a kadar oluşturulan terör koridorunda 9 tane ülke yönetilemez hale geldi mi? Bugün Avrupa Birliği, NATO, Birleşmiş Milletler artık bu kurumlar işlevlerini kaybetme noktasına geldiler. Buralara yine ayar veren kim? Son NATO zirvesinde NATO’ya görevini kim hatırlattı, NATO’ya görevini yine biz hatırlattık, Recep Tayyip Erdoğan hatırlattı. Tüm dünyada bir ekonomik daralma var mı, var. Peki bütün bu Libya’dan Afganistan’a kadar uzanan terör koridorunun olduğu bölgede Türkiye bir istikrar adası, bir güven adası, bir insanlık adası olarak güveni, istikrarı, ekonomisini koruyor mu, koruyor. Biz terörle mücadeleyi, demokrasimizi,özgürlüğümüzü, güvenliğimizi korumak için vermiyor muyuz? Teröristlere fırsat verilirse devlet zaafa uğrarsa, bu ülkede bombalar patlamaz mı? Ama hamdolsun bugün Tunceli’den Hakkari’ye, Mardin’den Diyarbakır’a kadar ülkenin dört bir yanı güven içerisinde. Bunu ne adına yapıyoruz? İnsanımızın güvenliğini, insanımızın özgürlüklerini ve demokrasiyi korumak için yapıyoruz. Dolayısıyla Türkiye bugün bir güven ve istikrar adası olarak ayakta. Türkiye, 15 Temmuz gibi bir saldırıyı bertaraf etti. Türkiye kendisine yapılan ekonomik saldırıları bertaraf etti.”

Ünal’ın konuşmasının ardından toplantının basın mensuplarına kapalı kısmına geçildi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Alihan Kürşat)

Editör: Mahmut Beyaz