Yaklaşık 2 yıl önce Suriye’deki iç savaştan kaçarak, Türkiye’nin açtığı kucağa sığınan ve hayatlarını Kahramanmaraş’ta idame ettiren Suriyeli Şevvah ailesi, şu sıralar doğuştan işitme engelli 6 yaşındaki Fatma ile 4 yaşındaki Recep Tayyib için seferber olmuş durumda. Suriye’deki iç savaştan dolayı tedavi olamayan ancak 2015 yılında Türkiye’ye adımını atar atmaz işitme engelli çocuklarının duyması için harekete geçen Şevvah Ailesi’nin bu anlamda en büyük umudu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Cumhurbaşkanına sevgisi ve minnettarlığından dolayı 4 yaşındaki küçük oğluna Recep Tayyib ismini veren Şevvah ailesinin babası Muhammed Şevvah, yardım çığlığını gazetemize duyurdu. Son birkaç yılda oldukça zor günler yaşadığını dile getiren Baba Şevvah, işitme engelli çocuklarının duyması için verdikleri savaşı anlattı.

AİLENİN TEK UMUDU CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN
Türkiye’ye ilk geldikleri zaman Gaziantep Üniversitesi Hastanesine başvurduklarını ve tedavi kapsamında her iki çocuğun da ameliyat olduğunu söyleyen Şevvah, yapılan ameliyatın başarısız geçtiğini bu nedenle de bir nebze de olsa duymaları için çocuklara işitme cihazının takıldığını kaydetti. İşitme cihazının da pek bir sonuç vermediğini ve Fatma’yla, Recep Tayyib’in hala duyamadığını ifade eden Şevvah, çaresizlik içeresinde ne yapacağını bilemediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı içinde çok güzel duygular beslediğini belirten Şevvah, Cumhurbaşkanından çocuklarına umut olmasını istedi.

ALLAH RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN RAZI OLSUN”
Kendilerini Türkiye’ye kabul etmesinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden baba Muhammed Şevvah, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Benim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı içimde beslediğim çok güzel duygular var. Ben kendisini gerçekten çok seviyorum. En zor zamanımızda bizim yanımızda oldu ve bizi Türkiye’ye kabul etti. Allah kendisinden razı olsun. Kendisine karşı olan sevgimden ötürü de kendi çocuğumun ismini Recep Tayyib koydum. Kendisine olan minnettarlığımı bu şekilde göstermek istedim. Bizim şu anda aile olarak bazı sıkıntılarımız var. 6 yaşındaki kızım Fatma ile 4 yaşındaki oğlum Recep Tayyip doğuştan işitme engelli. Biz 2 yıl önce Cerablus’tan geldik. 2 çocuğumu da orada tedavi ettiremedim. Burada ise ilk geldiğimizde Gaziantep Üniversitesi hastanesinde tedaviye başlattırdım. Daha sonra iki çocuğum da kulaklarının duyması için ameliyat oldu. Ancak ameliyat her iki çocuğum içinde başarısız geçti ve kulakları halen hiçbir şekilde duymuyor. Ameliyatın başarısız olmasının ardından kulaklarının birazda olsa duyması için Fatma ve Recep Tayyib’e işitme cihazı takıldı. Ancak işitme cihazı da çocuklarımın duyması için yeterli olmadı.”

ÇOK AMA ÇOK ÜZÜLÜYORUM…
Çocuklarının duymamasına çok üzüldüğünü dile getiren Şevvah, yetkililerden yardım istedi. Şevvah, “Ben çocuklarımın bu durumuna çok ama çok üzülüyorum. Tekrar ameliyat yaptırmak için yeterli param yok. Ben burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızdan çocuklarımız için bir yardım eli istiyorum. Şu anda çok çaresizim. Ben Türkiye’den başka bir yere de gitmek istemiyorum ve çocuklarımı da Türkiye’de tedavi ettirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz