Son dakika haberi... İzmir'in Menderes ilçesinde düzensiz göçmenleri taşıyan kamyonun dere yatağına uçması sonucu meydana gelen kazada ölü sayısı 22'ye yükselirken, yaralı sayısının da 13 olduğu bildirildi...

Maalesef bu olay ne ilk ne de son... Artık alıştık... Sadece üzülüyoruz, elimizden bir şey gelmiyor. Bir zaman sonra da yaşamın koşuşturması içinde haber başlığı olarak hatırlıyoruz. Sadece ateş düştüğü yeri yakıyor.

Bir tarafta yeni hayat ümidine kapılanlar bir tarafta insan ticaretine soyunan vicdansızlar diğer bir tarafta da insan haklarını ağzından düşürmeyen Batı dünyası...

Utanın!.. Ölüme yolculuğu meslek edinmiş suç örgütleri... Onlara yardım ve yataklık eden insanlar.... Bu insanlık dramına seyirci kalan Avrupa Birliği..

Umuda yolculukta içinde çocukların da bulunduğu 22 can, feci kazada hayatını kaybetti. Arkalarında yaşanmamış hikayeler kaldı.

Bir aksiyon filmi daha sona erdi. Özellikle bu sahnelere seyirci kalan Batı'nın amiral ülkelerine söylenecek çok söz var: Bir insani sınavı daha kaybettiniz.

Bizim şansızlığımız ülkemizin jeopolitik durumu... Asya, Avrupa ve Afrika Kıt’alarının kesişim noktasında olmamız... Politik ve ekonomik açıdan gelişmemiş devletlerle zengin Batı ülkelerinin arasında bir köprü niteliğinde bulunması itibariyle topraklarımız, düzensiz göçmenler tarafından transit güzergah olarak kullanılıyor.

İnsan kaçakçılığında, ülke olarak bütün imkanlarımızı seferber etmemize rağmen bir yerde tıkanıyoruz. Uluslararası boyutu bizi aşıyor. Göçmen politikasında,dünyanın jandarmalığına soyunan ABD başta olmak üzere, herkesin elini taşın altına sokması gerekiyor.

Timsah gözyaşı dökmekle acılar dinmiyor. Bu dramın tek çözümü uluslararası işbirliği...

Ve Türkiyeyi yalnız bırakmamak...