Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişi anısına Türkiye Satranç Federasyonu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü’nün organizasyonu ile düzenlenen ‘5 Nisan Madalya Günü 8. Uluslararası Satranç Turnuvası’na Belarus, Ukrayna, Gürcistan, İran, Azerbaycan, Türkmenistan, Kosova, Bulgaristan ve Suriye ile Türkiye’nin çeşitli illerinden 510 sporcu katılıyor. Batıpark Spor Salonunda yapılan turnuva saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

‘SPORUN VE SPORCUNUN GELİŞİMİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK’

Düzenlenen Turnuvanın açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde sporun ve sporcunun gelişimi adına her türlü hizmet, faaliyet ve yatırımlara devam edeceklerini söyledi. Kabakcı konuşmasında, 5 Nisan’ın Kahramanmaraş tarihi için önemine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Türkiye Satranç Federasyonu ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün katkılarıyla bu yıl 8’ncisini düzenlediğimiz Satranç Turnuvası’na 10 ülkeden ve ülkemizin çeşitli illerinden olmak üzere 510 sporcumuz katılıyor.  Büyükşehir Belediyesi olarak şehrimizde sporun ve sporcunun gelişimi adına her türlü hizmet, faaliyet ve yatırımlarımız devam ediyor. 9 Nisan 2017 Pazar gününe kadar devam edecek olan Satranç Turnuvamızın sonunda kategorilerinde dereceye girenlere ödülleri verilecek. Bu vesile ile gerek yurt dışından gerekse il dışından şehrimize gelerek turnuvamıza katılan tüm sporcularımıza hoş geldiniz diyor başarılar diliyorum.”

Açılış konuşmasının ardından turnuvanın düzenlenmesinden dolayı küçük çocuklardan oluşan bir grup çocuk Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya’ya bir buket çiçek takdim ederek teşekkür ettiler. 04-09 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Satranç Turnuvasında derece elde eden sporculara Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından toplamda 47 bin Türk Lirası Para ödülü dağıtılacak.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz