Piazza AVM ve Özel İdare önünde gerçekleşen etkinlik çocukların olduğu kadar ailelerinde büyük ilgisini çekti. Çocuklar rüzgar gülünü üflemek için efor sarf ederken renkli anlar yaşandı.

Gerçekleşen etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Kahramanmaraş Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Kayış; “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde; ‘Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir’ şiarı ve ‘Atatürk sevgisini aşılamak, Atatürk’ün manevi varlığını, düşüncelerini ve kutlu vasiyetini yeni nesillerin vicdanında bayrak gibi dalgalandırmak’ düşüncesi ile Kahramanmaraş’ta Cumhuriyetimizin teminatçısı çocuklarımıza ‘Kalbimizdesin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ temalı rüzgar gülü hediye ettik. Emeği geçen kardeşlerime teşekkür ederim” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine emanet ettiği cumhuriyeti, büyük azim ve kararlılıkla ileri taşıyacak ve de gelecek kuşaklara aktarmayı vazife sayacaklarını belirten Kayış; “Atatürk, milletimizin ortak ve tarihi bir değeri olmakla birlikte, Türkiye Cumhuriyeti’nin ana direğidir. Ülkü Ocakları varolduğu müddetçe bu gerçek değişmeyecek, değiştirmeye de kimsenin gücü yetmeyecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk milletine ve Türk gençliğine emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini muhafaza ve müdafaa edecek, O’nun açtığı yolda gösterdiği hedefe durmadan yürüyecek nesillerin yetişmesi için her zamankinden daha fazla gayret göstereceğiz. Atatürk’ün manevi varlığı, düşünceleri ve kutlu vasiyeti yeni nesillerin vicdanında bayrak gibi dalgalanacaktır” dedi.

Editör: Mahmut Beyaz