Kahramanmaraş’ta Ülkü Ocakları tarafından 15 Temmuz şehitleri için yürüyüş gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde (KSÜ) şehitleri anmak için gerçekleştirilen yürüyüşte sloganlar atarak terör lanetlendi. Yürüyüş İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden başlayıp Fen Edebiyat Fakültesinde son buldu. KSÜ Ülkü Ocakları Başkanı Osman Mete Kutlu Fen Edebiyat Fakültesi önünde yaptığı basın açıklamasında, “Türk milleti olarak zorlu ve acılı süreçlerden geçmeye devam etmekteyiz. Vatanın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimiz kahpe soylular tarafından şehit edilmekte Türk Milleti bir kez daha acı ile imtihan edilmektedir. Bu süreçte vatan toprağının şehitlerle var olacağını millet olarak şahitliğini yaşıyoruz. Aziz vatanımızda anaların gözlerinden yaş babaların yüreğinden hüzün çocukların yüzünden acı eksik olmuyor şehitlerimizin acısı milletimizin yüreğine adeta kor olup düşmektedir” dedi.

‘15 TEMMUZ GECESİ UTANÇ VERİCİDİR’
15 Temmuz 2016 gecesinin Türk milleti ve devletinin tarihindeki en utanç verici vahim gecelerinden birini yaşadığını söyleyen Kutlu, şunları kaydetti: “Şanlı Türk ordusu uzun yıllardır ülkemizde girmediği kurum oturmadıkları koltuk kalmayan içten içe sinsice hain emeller peşinde koşan FETÖ terör örgütü tarafından darbe teşebbüsüne alet edilmiştir. Milletimiz bıçak gibi keskin kurşun gibi ağır gece gibi karanlık bir ülke tablosuna şahit olmuştur. Hain darbe girişimin ilk saatlerinde darbeye karşı dik duran vatan evlatları sayesinde hainler emellerine ulaşamamış şer odakları hayal kırıklığına uğramıştır. Hain bölücü girişim en büyük darbeyi özel kuvvetler komutanlığını ele geçirmeye çalışan terörist Semih Terziyi alnından vuran Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir’den yemiştir. Ömer Halisdemir şehadetiyle Türkün vatanı için yardan serden geçeceğini bir kez daha kanıtlamıştır.”

‘GENÇLİK DEVLETİNE BAĞLILIĞINDAN ASLA VAZGEÇMEYECEKTİR’
Gençlerin devlete olan bağlılıktan vazgeçmeyeceklerini kaydeden Kutlu, vatan hainlerinin en ağır şekilde cezalanması gerektiğini vurguladı. Kutlu, “Herkes bilmelidir ki bu ülkede hiçbir bahane hiçbir gerekçe demokrasiden kopuşa teşkil etmeyecektir. Postal sesleri, tank uçak ve helikopter gürültüleri demokrasinin sesini kısamayacaktır. Hainler Türk devletine karşı yapacakları her türlü kahpelikte karşılarında vatan millet için anadan yardan serden geçmeyi onur gurur şiar edinmiş Ülkücü Türk Gençliğini bulacaktır. Arkasında Allahtan başka kimsesi olmayan yiğitler vatan nöbetini tehlike geçinceye kadar değil canları bedenlerinden  çıkıncaya dek aziz vatanın her köşesinde ibadet edercesine tutacaklardır. Bu gençlik devletine bağlılığından asla vazgeçmeyecektir. Türkün varlığı için kanlarını toprağa akıtan aziz şehitlerimize yüce Allah’tan rahmet acılı ailelerine sabır gazilerimize şifa diliyorum. Dileğimiz başta üniversiteler olmak üzere ülkemizin bütün kurumlarında yapılan temizliğin her türlü bölücü hainin üzerine devam etmesi vatan hainlerine vatandaş muamelesi yapılmaksızın kurumlardan uzaklaştırılması ve en ağır şekilde cezalandırılmasıdır. Aziz vatanımızın derdiyle dertlenip burada bizi yalnız bırakmayan Herkesten Allah razı olsun. Hainler bilsin ki şehitler ölmez Türk’ün Vatanı bölünmez” şeklinde konuştu.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale
Editör: Mahmut Beyaz