Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya geldi. Bisiklet Yolu ve Yürüyüş Parkurunda gerçekleşen programa gazeteciler oldukça yoğun ilgi gösterdi. Güzel ve samimi bir ortam içerisinde gerçekleşen programda Başkan Mahçiçek, gazetecilerle yakından ilgilendi. Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Başkan Mahçiçek, gazetecilerin zor bir görevi icra ettiğini söyledi. Makamların gelip geçici olduğunu ve aslolanın gönül dostluğu olduğunu ifade eden Başkan Mahçiçek, “Bir daha bize görev verilirse inşallah beraber çalışmaya gayret edeceğiz. Biz sizlerden memnunuz. Bugüne kadar ben hep şunu söyledim. Bizim aramızdaki bağ kardeşlik bağı olması lazım. Çünkü bu makamlar bu görevler gelir gider. Kalıcı olan gönül beraberliğidir. Ben hep öyle bakarım sizleri de seviyoruz” ifadelerini kullandı.

“SİZLERLE BİR ARADA OLMAKTAN MUTLULUK DUYUYORUM”
Basın mensuplarıyla buluşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Mahçiçek, “10 Ocak çalışan gazeteciler günümüz vesileyle ve yeni yıl münasebetiyle bir araya gelelim karşılıklı olarak sohbet edelim varsa eksiklerimiz karşılık olarak bunları konuşalım diye bir aradayız. Gerçekten bu 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü elde edilmesi kolay olmamış. Eskilerden beri 9 patron olayı diye bir olay çıkmış. O 9 patron 9 gazeteciyi çalışan gazetecilerimizin haklarıyla ilgili bir takım sıkıntılar çıkarmışlar. Ama Türkiye'de her şey mücadele ile olduğu gibi o noktada da gazetecilerin mücadelesiyle 4 Ocak 1961'de 212 sayılı kanunla ve o kanunun 10 Ocak 1961 tarihinde yayınlanmasıyla artık Türkiye'de çalışan gazetecilerin ünü teslim edilmiş. Dolayısıyla böyle bir gün münasebetiyle sizlerle beraber olmak bizler içinde mutluluk” şeklinde konuştu.

“GAZETECİNİN ÇOK ÖNEMLİ BİR MİSYONU VAR”
Ülkenin bekası noktasında gazetecilerin çok önemli bir misyonu olduğuna vurgu yapan Başkan Mahçiçek, sözlerinin devamında şöyle konuştu: “Medya Gazetecilik yani medya dediğimiz belki bu işin sanal kısmı. Ama gazeteci bu işin canlı ve reel kısmı. Bu reel kesim yani kamuoyuna doğru bilgi ulaştırmada çok önemli yeri olan gazeteci arkadaşlarımızın çok önemli misyonları olduğu düşüncesindeyim. Hemen her dönemde artık bu dijital dönemde çok daha önemli hale gelmiş. Birde Türkiye'nin jeopolitik olarak özel bir konumu dolayısıyla hemen her dönemde Türkiye ile ilgili komşularıyla ilgili daha uzaktan gelen o yazılı olarak dost yönlerle ilgili ciddi sıkıntılarla karşılaşmış. İşte bugün ülkemizin güneyinde bir terör koridoru oluşturulmaya çalışılıyor. Dünyanın her tarafından Türkiye'nin komşularıyla ilgili güneyiyle ilgili sıkıntılar çıkarılıyor. İşte bu bağlamda devletimizin de dediği gibi ülkenin bekası noktasında sizlere gerçekten çok önemli misyonları olması gerekir.”

“BİRLİKTELİĞİMİZİ ÇOK GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYACAĞIZ”
“Beraberliğimizi birlikteliğimizi çok güçlü bir şekilde inşallah ortaya koyacağız” diyen Başkan Mahçiçek, şunları kaydetti: “Bu ülkenin geleceği ve ülkenin bekası ile ilgili bir konu olduğu zaman doğru bilgilerin ülkemizdeki insanlarımıza ulaştırılmasında ülkenin menfaatlerini savunma noktasında çok önemli görevlerimizin olması gerekir. Bunları ilgiyle yaptığınıza inanıyorum. Bir kısım başka şeyler olsa da bu millet başta gazeteci arkadaşlarımız olduğu halde bu milletin bu ülkenin bu devletin menfaatleri geleceği söz konusu olduğunda Allah'a şükür hepimiz biriz beraberiz. Bu noktada kimse bizimle boy ölçüşemez. Bu ülke çok güzel bir ülke olduğu için o yüzden saldırı altındayız zaten. Jeopolitik olarak çok önemli bir noktada. Bir havaalanı yapıyorsunuz herkes size saldırıyor. Çünkü Türkiye artık o havaalanı ile Avrupa'ya ulaşım noktasında çok önemli bir konuma geliyor. O havaalanını yaptırmamak için neler yapıyorlar. 17-25 Aralık'taki bu ülkenin geleceği ile oynamak isteyen insanların 1. pazarlığı havaalanı yapılmasın diyorlardı. 3. köprü yapılmasın diyorlardı. Yani size bunun ne zararı vardı. Onlar bir kısım dışarıdaki organizasyonlar tarafından yönlendirilmiş insanlardı maalesef. Onun için değerli arkadaşlar inşallah ülkemizin birliği bütünlüğü için geleceği için hep beraber el ele kol kola çalışmaya gayret edeceğiz.”

“EKSİK OLURSA SÖYLENECEK BİZ ONLARI DÜZELTECEĞİZ”
Gazetecilerden kendilerinin gördükleri bir eksiliği söylemesini isteyen Başkan Mahçiçek, “Eksik olursa söylenecek bizde onları düzelteceğiz” diye konuştu. Başkan Mahçiçek, “Bir taraftan Kahramanmaraş ile ilgili yapacağımız çalışmalarda özellikle bizim gibi çalışan insanlara sizlerin yol göstermesi lazım. Eksiklerimiz noksanlarımız olursa bunların bize söylenmesi lazım. Spekülasyon değil iftira değil öyle bir kamuoyu oluşmaz. O yanlıştır günahtır. Ama eksik olursa söylenecek biz onları düzelteceğiz. Bu iftira noktasında olmamalı. Sizler için demiyorum ama bu sosyal medyayla maalesef bu iftira neredeyse her gün kullanılan bir şey haline geldi. Bunlara da bir düzenleme gelmesi lazım. Bu memlekete hizmet eden bu memlekete gecesini gündüzüne katarak gayret eden çalışan insanların bir kısım böyle müşterilerle karşı karşıya bırakılmaması lazım. Teknoloji güzel bir şey ama bunları güzel ve anlamlı kullanacaksınız. Yanlış şeyler için kullanmayacaksınız. Memleketin aleyhine olan bir takım şeyler için kullanmayacaksınız. Bunlar inşallah zaman içerisinde düzeltilir” dedi.

“ÇOK GÜZEL PROJELERİMİZ VAR”
Onikişubat Belediyesi olarak hâlihazırda çok güzel projelerinin ve hizmetlerinin olduğunu aktaran Başkan Mahçiçek, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Yeni bir yıla girdik ben hepinize ailelerinizle beraber yakınlarınız ile beraber sağlık ve mutluluk içerisinde güzel aydınlık günlere mutlu günlere ulaşmanızı gönülden temenni ediyorum. Hürriyet mahallemize havuz yapıyoruz, Haydarbey mahallemize havuz yapıyoruz bunlarda yarı olimpik. Down sendromlu çocuklarımız için eğitim merkezi yapıyoruz. Engelli çocuklarımız için kısa süreli eğitim merkezi yapıyoruz. Barbaros mahallesine hem havuz yapıyoruz hem kültür merkezi yapıyoruz. Dolayısıyla en az 8-10 tane böyle beraberce dolaşacağımız sizin de gördüğünüz zaman beğeneceğiniz projeler var. Zaten bunların çoğunu inşallah 1 kaç ay içerisinde açacağız. Ama bir güzel projemiz daha var hamam yapıyoruz. 3 tanesine başladık. Özellikle dar gelirli ailelerimizin oturdukları mahallelerde onlara birer kart vereceğiz. 15 günde bir çocuklarıyla beraber ücretsiz gelip yıkanacaklar. Çünkü gerçekten oralara yaptığımız havuzlarda evlerinde banyo imkânı olmayan kardeşlerimizin oralarda banyo yapmaya çalışıyorlar. Onu inşallah çözeceğiz. Dediğim gibi şuanda 3 tanesi inşaat halinde. Onları da yakın bir zamanda inşallah tamamlayacağız. İnsanlarımızın kardeşlerimizin hizmetine sunacağız.”

“HANEFİ BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Programa katılan Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu ise “Bu yemekten dolayı Hanefi başkanıma teşekkür ediyorum. Zaten gazetecilik ile ilgili 1961’den bu yana her şeyi anlattı. Bizim söyleyecek bir sözümüz kalmadı. Kendisine tekrar teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.  

Haber: Emre Akkış/Ahmet Güneçıkan/Tuğçe Kayar

Editör: Mahmut Beyaz