Kahramanmaraş’ın en önemli İslami Sivil Toplum Kuruluşlarından biri olan, bugüne kadar yaptığı çeşitli güzel faaliyetlerle insanların hayır dualarını kazanan Ülfet Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı, yeni tip koronavirüs (KOVİD-19) salgınının gölgesinde idrak ettiğimiz Ramazan ayında da faaliyetlerini aldığı tedbirler çerçevesinde hız kesmeden sürdürdü. Ülfet Vakfı’nın Ramazan ayı içerisindeki çalışmalarını, Ülfet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Av. Abdurrahim Taylan gazetemize anlattı.
Ramazan ayının koronavirüs salgını sebebiyle buruk geçtiğini anlatan Taylan, “Tüm dünyayı sarıp kavuran Covid-19 salgını nedeniyle bu yıl ramazanı şerif hayli buruk geçti. Alışageldiğimiz ramazan heyecanı bu yıl boğazlarımızda düğümlendi ve malesef geçmiş ramazanları yaşayamadık ; iftar sofraları yoktu, akrabalar , komşular ve dostlar, birbirlerinin sofralarına oturamadılar. Belediyeler ve gönüllü kuruluşlar, mutad olan iftar sofralarını açamadılar. Daha da ötesi mabedlerimizde ramazanın eşsiz tadı Kuran mukabelesi ve teravihlerimizi, cumaları idrak edemedik.

“SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL ELİN DAHİ HABERDAR OLMAYACAĞI...”

Tabi vaziyet böyle olunca  vakfımızın kurucu başkanı, manevi büyüğümüz ve üstadımız Abdullah Taylan, bizlerden karınca kaderince ihtiyaç sahibi evlere ulaşmayı ve gereken hizmeti sağ elin verdiğini sol elin dahi haberdar olmayacağı bir usul ile teslim etmeyi talimat verdiler. Bu manada bizlerde gücümüz nisbetinde çalışmalar yaptık. Devletimiz başta olmak üzere her biri birbirinden kıymetli Sivil Toplum Kuruluşlarımız sahada fedakarca çalışıyorlar, kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır. Mevla ebeden kendilerinden razı olsun.

“HER EVE GİRECEK KUR’AN SOFRASI AÇTIK”

Bununla beraber bizden bir sofra daha açmamazı, bunun her eve girecek Kur’an Sofrası, İlim Meclisi olduğunu söylediler. İrşad ekibi olarak bu sofrada hemen hizmet edilmesinin talimatını vererek; Bize ihtiyaç duyulan vakit bu vakittir. Dünyevi imkan ve nimetlerin tamamıyla kısıtlandığı bu vakitte bizler; ilim-ifran sofrası açmalı, ahlak, istiğfar, tövbe ve sabır meyvelerini kardeşlerimizin evlerine ulaştırarak hizmette bulunmalıyız buyurdular.

“KESİNTİSİZ CANLI YAYINLAR YAPILDI”

Böylece, başta üstadımız Abdullah Taylan şeker hastası olmalarına rağmen, her gün bir buçuk saat ilim, ifran ve ahlak üzerineilim, ifran ve ahlak üzerine dersler yaptılar. Şahsım Ramazan Hukuku başlığını merkez alarak ramazan ayının mahiyeti, fazileti ve ahlaki kazanımlarını ele alan dersleri işlemeye gayret ettim. Şeyh Muhammed El Faruki Camii, İmam Hatibi Hafız Mesud Kaya hocamız; mukabele ve tefsir okumalarını, İlahiyatçı- Yazar Molla Mesud Çomak hocamız Hanefi Mezhebi üzerine ramazan oruç, zekat ve fıtra gibi ibadetlerin ilmihal bilgilerini kesintisiz işlediler. Tüm bu dersler malum tedbirler nedeni ile Ülfet Tv Youtube Kanalı üzerinden canlı yayın yapılmak sureti ile kayda alınıp istifadeye arz edildi, hamdolsun. İnanıyoruz ki hocalarımız, irşad ekibi olarak candan gayret gösterdiler; evlere ilim, irfan ve ahlak dağıttılar. Kalbleri, gönülleri ve idrakleri  doyurdular.

“İNSANLIK ALEMİ İÇİN DUALAR EDİLDİ”

Her İlim Meclisi sonrası, istiğfar ve tövbe edilerek, başta bu salgın hastalığın insanlık alemi üzerinden kalkması için, sağlık personeli, güvenlik güçleri, devlet erkanı ve bütün hastalara, üstadımız sabrı tavsiye ederek, dua ettiler. Tabi bir yandan da imam-hatip okullarında ve ilahiyat fakültelerinde öğrenim gören ve vakfımız bünyesinde de bire bir takviye eğitim alan genç kardeşlerimiz vardı. Salgın sebebiyle evlerine göndermek, yüz yüze eğitime ara vermek durumunda kalınmıştı. Bunu da yine uzaktan eğitim modeliyle herbir gencimizin adeta evine giderek akamete uğratmamanın gayretinde geçirdik. Modern iletişim araçları vesilesi ile bu manada bir nebze de olsa ilmi faaliyetlerimiz sürdürülmüş oldu.

Mevladan niyazımız bir an evvel bu musibetin ülkemiz başta olmak üzere tüm islam beldelerinde ve yeryüzünde bitmesidir. Rabbim gelecek bayramı ülkemiz ve tüm insanlık için hayra vesile kılsın. İnşaAllah insanlık olarak yaşadıklarımızdan gerekli dersleri çıkarmış oluruz. Bir birimizi dualarda unutmayalım.” ifadelerini kullandı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz