Vakıf yönetimi ve öğrencilerin katıldığı programda öğrenciler, şehitlerin mezarı başında Kuran-ı Kerim okudu, dua etti. Öğrencilere daha sonra 15 Temmuz hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Ülfet Vakfı hocalarından Abdurrahim Taylan, yaptığı açıklamada, “Bizim topraklarımızı esarete bıraktığımıza, tarih hiç şehadet etmemiştir, etmeyecektir” dedi.

‘TÜRKİYE’DE VAR OLMA CAN PAHASINADIR’

Taylan, “15 Temmuz hain FETÖ darbe girişimi, şüphesiz ki  ‘’var olma’’mızı hedef alan bir saldırıdır. Aziz milletimiz dış ve iç mihrakların oyununu, milli birlik ve beraberlik ruhuyla, her şartı ama her şartı göze alarak, duyarlı davranmış ve bozmuştur elhamdülillah. 15 Temmuz’un en acı yönü göz bebeğimiz olan ordumuz ve askerimizle karşı karşıya gelmekti, hakikaten çok acı bir durum. Gündemde Türkiye’nin dışa yönelik savunması ve strateji üretmesi varken, bizi birbirimize kırdırmak isteyenlerin dahili oyunlarıyla uğraşırken, bu girişimin başlaması ve de bizim askerimizin elbisesine bürünmüş, aramıza sızmış üniformalı hainlerle, millete ait silahla, uçakla, milletin hedef alınması, kabullenilmesi çok zor bir durumdu. Kınalar yakıp askere gönderdiğimiz, namusumuzu emanet ettiğimiz, şehadeti geldiğinde ‘vatan sağ olsun’ dediğimiz evlatlarımızla, birliğimiz kırılmak istenmiş, milli iradenin sesi olan meclis bombalanmış, masum halk hedef alınmıştı. Ama hainlerin unuttuğu bir şey vardı o gece: Türkiye’de var olma can pahasınadır. Bizim topraklarımızı esarete bıraktığımıza, tarih hiç şehadet etmemiştir, etmeyecektir.  Vatan milletindir, Türkiye’de ordu millettir. Bu necip millet,  ‘peygamber ocağı’ dediği ordusunu böyle bir fitneye kurban etmeyecektir. Millet Kaosa fırsat vermeden birliğini pekiştirerek, milli iradeyle göreve gelmiş hükümete destek olmak zorunda olduğunu derin öngörüsüyle anlamış ve bundan taviz vermemiştir. Parçalanan İslam topraklarına bir yenisinin daha eklenemeyeceğini adeta kükremiş ve artık 16 Temmuz sabahıyla Türkiye yeni bir güne uyanmıştır. Dosta ve düşmana verilen mesaj, “iyi bilinmelidir ki bedeli ne olursa olsun biz bu topraklarda var olduğumuzu Türkiye olarak ispatlayacak ve hiçbir hain teşekküle emellerine ulaşma fırsatını devlet ve millet olarak vermeyeceğiz” olmuştur.

‘HER SANCI GÜZEL BİR DOĞUMA MÜJDEDİR’

Dünyada bir alev var ve Türkiye bu alevin içerisine sürüklenmek isteniyor diyen Taylan sözlerine şöyle devam etti: “Nitekim 15 Temmuz bir aşamaydı, bir imtihandı ve milletimiz bu imtihanı çok iyi vererek daha iyi bir geleceğe de sayfa araladı. O gece herkes Türkiye’ye siyaset üstü baktı, kesinlikle amblem ve renklerle yol almadı, hepimizin tek derdi milli irade, vatan bütünlüğü ve izzetli bir Türkiye oldu. Her sancı güzel bir doğuma müjdedir. 15 Temmuz da ülkemizde güzelliklerin doğmasına vesile olacak bir sancı olmuştur.  Ayet-i Kerime’de ‘’sizin hayır bildiğinizde şer, şer bildiğinizde hayır vardır. Şüphesiz Allah her şeyi hakkıyla bilendir, sizlerse bilmiyorsunuz’’ buyuruluyor. Dolayısıyla bundan sonra ibret ve ders zamanıdır. Yeni Türkiye’nin inşası için hep beraber üzerimize düşen vazifeyi, hakkıyla icra etmeli, bizim için ateşten bir uçurum olan o geceyi esenlik ve bereket dolu bir pınara çeviren Allah Teala’ya hamd-ü senalar etmeliyiz. Birbirimizi yermeye değil sevmeye yoğunlaşmalıyız. 15 Temmuz 2016 gecesi şehit ve gazilerimizin hangi uğurda mücadele verdiğini unutmamalı onların aziz hatıralarına yakışır bir şekilde onları anmalıyız. Biz de bu bağlamda Ülfet Vakfı olarak gençlerimizle beraber hafta boyu şehitlerimizi anmak için hatimler okuduk. Hep beraber Şeyh Adil Mezarlığındaki şehitliği ziyaret ederek şehit ve gazilerimiz için duada bulunduk. Allah Teala kalplerimizi kendi sevgisinde birleştirsin, ülkemiz üzerindeki bela ve musibetleri def etsin. Türkiye’mizi görünür ve görünmez tüm oyun ve hesaplardan muhafaza etsin, aramızda birlik ve beraberliği kardeşliği hâkim etsin. Bu vesileyle 15 Temmuz Şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, hain FETÖ darbe girişimini bir kez daha lanetliyoruz. Allah bu millete bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın.”

Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz