Uğur Böceği Müzesi çalışmaları seri bir şekilde devam ediyor. Uğur Böcekleri için yaşam alanı oluşturulan Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi laboratuvarlarında ilk üretim başladı. Bu üretim kapsamında uğur böcekleri için, Bakla bitkisine, yaprak biti türü olan ‘’Aphis Fabae’’ bulaştırılarak besin kaynağı oluşturuldu. Doğadan toplanan Coccinella Septempunctata adı verilen 7 noktalı uğur böcekleri 3’er çift halinde üreme ve yumurtlama sürecine bırakıldı. Ardından 2 ila 4 gün süreçleri içinde yumurtlama olayı gerçekleşti.

4 günlük yumurtlama sürecinin ardından ilk lavralar alınmaya başlandı. Yaklaşık 10 gün sonra lavra döneminden Pupa dönemine geçen uğur böcekleri, beslenmelerine paralel bir şekilde ergin döneme geçiş gerçekleştiriyor. Laboratuvarda şuan da 1 ergin, 30-40 pupa ve çok sayıda lavra bulunuyor.

Onikişubat Belediyesi tarafından inşası devam eden dev proje rekreasyon alan her geçen gün daha da merak uyandırıyor. Proje bazında Türkiye’nin ve yakın bölgenin ilk ve tek “kristal lagünü” olan Dev iç göl, 65.000 m² alan büyüklüğüyle, Avrupa’nın en büyük yapay lagününü Onikişubat Belediyesi inşa edecek. Lagün, turkuaz rengi ve kristal olma özelliğiyle de vatandaşları cezbedecek, sakin, huzur dolu bir ortam sunacak.

580 dönümlük yer seçimi olan projenin içinde, düğün salonlarından, nikâh saraylarına, uğur böceği ve kelebek müzesinden, bitkisel heykellerden Aquaparklara ve Farklı Konsept Lunaparklara varıncaya kadar, tenis kortlarından ve fitness kulüplerinde, konser salonlarına, Kültürel varlıkları korumak ve her nesil yaşatmak için Arasta-kültür merkezi de dâhil sosyal ve kültürel pek çok alan yer alacaktır. 454 adet hobi evleri ve ayrıca kafeler de mevcuttur.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz