Kahramanmaraş’ın etkin derneklerinden biri olan Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen’i makamında ziyaret etti.

Ziyarete, Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Onursal Başkanı Salih Özsağır, Dernek Müdürü Ahmet Özdemir, Son Peygamber Platformu İl Temsilcisi ve Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları İl Sorumlusu İzzettin Pak, Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak Platformu İl Temsilcisi Hüseyin Yılmaz ile Lider Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ahmet Özkul katıldı. Salih Özsağır, “Kahramanmaraş'ta son zamanlarda medeniyet anlamlı güzel çalışmalar hayata geçmeye devam ediyor. Cihanşümul bir aşk ve idealin kökleşmesi amacı ile kolları sıvayan fedakar insanlar, kadim değerlerin ihyası için elinden geleni yapıyorlar. Mehmed Zahid Kotku ve Prof. Dr. Mahmud Esad Coşan´ın irfani geleneğine gönül veren ve bu kutlu yolun ihyası için gayret gösteren Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği, Lider Gençlik ve Spor Kulübü ile “Ufka Yolculuk Kültür Yarışması”nın dördüncüsünü gerçekleştirmeye hazırlanıyor” dedi.
CENNETE GİDEN YOLDA SİZE DOSTLUK EDEN ORGANİZASYON
Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları İl Sorumlusu İzzettin Pak, Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü tarafından, düzenlenecek olan "Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları kapsamında ödüllü kitap okuma yarışmasının konusunun 'Hadis' olduğunu belirtti. İzzettin Pak, yarışmada temel alınan kaynak eserin ise, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Mehmet Emin Özafşar’ın hazırladığı “Riyazü’s-Salihîn’den 1001 Hadis Seçkisi” adlı kitap olduğunu belirtti. Yarışmayla ilgili tüm bilgilere ufkayolculuk.com internet adresinden ulaşılabileceğini belirten İzzettin Pak, Ödüllü Kitap Okuma Yarışması hakkında konuşmalarına şöyle devam etti: Okuma alışkanlığının istenilen düzeyde olmadığı günümüzde; okuyan, düşünen ve okuduklarıyla hayatına yön veren bireylerin yetişmesine katkı sağlamak, halkımızın özellikle gençlerimizin sahih kaynaklarla buluşmasına destek olmaktır” diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen; bu tür faaliyetlerin özelde öğrencilerimiz genelde şehrimiz ve ülkemiz insanı için farkındalık oluşturan çalışmalar olduğunu, “Riyazü’s-Salihîn’den 1001 Hadis Seçkisi”kitabının iyi bir seçim olduğunu, yarışma bahanesi ile halkımızın Son Peygamber Hz. Muhammed (SAV)’in hayatından örnekleri öğrenerek hayata aktarılmasının önemli olduğunu belirtti. Bu tür faaliyetlerde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Enver Gökşen, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Haber Merkezi



Editör: Mahmut Beyaz