Türkiye’nin tanıtımında büyük çaba harcayan ve bütün Türkiye’de İl Temsilcilikleri kanalıyla örgütlenen Turizm ve Tanıtma Platformu kuruluşunun 10. Yılına özel önemli bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile “Dünya Mirası Türkiye” sloganı altında Türkiye’nin UNESCO Dünya miras listesinde yer alan varlıklarının tanıtımına ilişkin basılı- görsel- işitsel tanıtım materyallerinin üretimini gerçekleştiren, ulusal ve uluslararası çeşitli tanıtım platformlarında dünya mirasına dahil ve aday olan eserlerimizin/ değerlerimizin tanıtımıyla ilgili çalışma yapılması için 11 Şubat 2019 ile 31 Aralık 2019 tarihleri arasında çalışmalar yapılması için imzalar atıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Tutap Genel Başkanı Fikret Yıldız şunları söyledi:

“Turizm ve Tanıtma Platformu ( TUTAP ) kuruluşunun 10. yılında bütün illerimizi kapsayacak tanıtma seferberliği başlatıyor. Ülke tanıtımı, sadece yurt dışından daha fazla turist gelsin algısı olarak değerlendirilmemelidir. TUTAP yönetimi olarak çok detaylı planlamalar yaparak sahip olduğumuz tarihi, kültürel yöresel ve doğal zenginliklerimizi ortaya çıkarıp, marka değerlerini artırıp uluslararası alanda bu çeşitliliğimizi hak ettiği şekilde sunmanın gayreti içerisindeyiz. Bunu başarmanın en önemli faktörü, öncelikle tanıtma odaklı envanterimizi çıkarmamız, yerelde dinamikleri harekete geçirip kamu kurumları, STK’lar ve özel sektör ile beraber güç birliği yaparak bu heyecanı oluşturmamız gerekiyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığımızın TUTAP’a olan inancı ve işbirliği yapması, bizlerin kamu kurumlarınca ve yerel yönetimlerce desteklenmemizi sağlamış olup, bürokratik zaman kaybının azaltılarak ivedi olarak çalışmalar yapmamızın da önünü açmıştır. Siyasi ve Ticari bir yapılanması olmayan TUTAP, Yönetim kuruluyla, temsilcileriyle, kurulları ile geniş bir yapılanma içerisinde ve aile olgusu ile kenetlenerek yoluna devam etmektedir. Geçen yıl ilan ettiğimiz tanıtma seferberliğinin kapsamı çok daha genişletilerek, çerçevesi yeniden belirlenmiştir. Söylemlerle değil icraatlarla sürekli gündemde olacak platformumuz, ortaya koymuş olduğu hedeflere ulaşmak ve gerekenleri yapmak adına birlikten güç doğar mantığında hareket etmektedir. Bunun için 2019 yılını tanıtım yılı ilan ederek Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak çalışmalara başlıyoruz” dedi.

FİKRET YILDIZ KİMDİR

TUTAP Genel Başkanı Fikret YILDIZ, Ankara doğumlu, Öğrenim Ankara İncirli Lisesi, Üniversite İnşaat bölümü mezunu olup İktisat eğitimine dışarıdan devam etmektedir. Müzik ve TV Prodüktörlüğü'nün yanı sıra Ulusal yayın olarak faaliyet gösteren Yıldız Gazetesi, Anadolu'nun sesi ve Birinci Dergisi İmtiyaz sahipliği. Bir çok STK'da Kuruculuk ve yöneticiliğin yanı sıra Mesam ve Müya-Bir asıl Üyeliği . Profesyonel ligde mücadele eden iki ayrı Spor Kulübünde yöneticilik, 2009 yılında kurulan TUTAP ( Turizm ve Tanıtma Platformu ) kurucu Genel Başkanı olarak görevine devam etmektedir. TUTAP adına Turizm ve tanıtma alanında farklı Bakanlıklara danışmanlığın yanı sıra ilgili kurumlar ile işbirliği yapılmasına öncülük etmektedir. TRT Haber Kanalında Ülkemizin tanıtımı adına Dünya Mirası Türkiye Programını hazırlayıp sunan YILDIZ, 2 çocuk babasıdır.

Editör: Mahmut Beyaz