31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimi’nde oyların yüzde 50,25’ini alarak yeniden Türkoğlu Belediye Başkanı seçilen Osman Okumuş, mazbatasını alarak ikinci dönemi resmen başlattı. Türkoğlu Belediyesi Misak-ı Milli Konferans Salonu’nda düzenlenen törende yeniden Türkoğlu Belediye Başkanlığı’na seçilen Osman Okumuş ve belediye meclis üyeleri mazbatalarını aldı. AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’ın da katıldığı törene Osman Okumuş’u seven çok sayıda ilçe halkı ve yakınları da katıldı. Törenin açılış konuşmasını AK Parti Türkoğlu İlçe Başkanı Veli Ünlü yaptı. Ünlü’nün ardından MHP Türkoğlu İlçe Başkanı Mustafa Ardınç ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç’da birer selamlama konuşması yaptı.

“USTALIK DÖNEMİM BU DÖNEMDİR”

Mazbata töreninde uzun bir konuşma yapan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, 5 ay boyunca gece gündüz demeden 31 Mart seçimleri için çalıştıklarını söyledi. Okumuş, “Bizleri hem aday adaylığı döneminde hem de belediye başkanlığı seçiminde her zaman yanımızda olan herkese saygılarımı sunuyorum. Belediye başkanlığı zor bir görev, zor bir emanet. Bilinçli, işi bilen belediye başkanları için de çok zorlu bir meslek. 5 bin 273 civarında bir farkla belediye başkanlığını kazandık. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin söylediği gibi bir oy fark olsa bile sonuçta belediye başkanı oluyor ama 5 bin üzerindeki bir farkla belediye başkanlığını kazandık. Mazbatamız Türkoğlu'na hayırlı olsun. Gece gündüz demeden Türkoğlu'nun talihsiz durumunu, talihsiz kaderini 5 yılda ekibimizle, milletvekillerimizle, büyükşehir belediye başkanımızla beraber değiştirdik. Türkoğlu ilçesi 2014'den önce ve 2014'den sonra tarih yazacak. Osman Okumuş Türkoğlu'na hiçbir şey yapmadı diyenleri bir tarafa bırakıyorum. Ben 3. dönem belediyeciliğimin ustalık dönemi bu dönemdir. Kısa dönem içerisinde Türkoğlu ilçesine büyük eserler kazandırdık. Bunları insanlarımızın gözle gördüğünü biliyoruz” dedi.

“VERDİĞİNİZ DESTEĞİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIM”

Geride bıraktığı beş yıllık dönemde Türkoğlu’na önemli yatırımlar kazandırdıklarını kaydeden Başkan Okumuş, “Beyoğlu'nda 150 dönüme yakın parklar, spor kompleksleri, yüzme havuzu, spor tesisleri, yollar, belediye binası 2007 yılında yapılmasına rağmen 2014 yılında Türkoğlu'na geldiğimizde bunların hiçbirinin olmadığını gördük. Dersimize iyi hazırlanmıştık. 2014'de devraldığımızda harabeye çıkmış hurda şekildeki ve Türkoğlu'nun kalbinde olan bir belediyenin nasıl bu zamana kadar öyle kaldığını, nasıl öyle bir binada oturduklarını hayretler içerisinde kaldım. Belediye binaları halkın vitrinidir. Biz Türkoğlu halkına layık Selçuklu, Osmanlı mimarisinde çok güzel bir belediye binası kazandırdık. Hep beraber Türkoğlu'nda çok güzel bir belediyecilik yapacağız. Çünkü sizlerin samimiyetini biz gördük. Seçim sürecinde her türlü iftiraların atılmasına rağmen maddi ve manevi anlamda her türlü desteğini gördük ama bize yük olmadınız. Bizim yükümüzü aldınız. Belki de bu 4. dönemin tecrübesi bu oldu. Yanımızda bulunan siz değerli dostlarımızın heyecanını göz bebeklerini, dostluklarını, samimiyetlerini, özellikle yerel basının bize vermiş olduğu desteği hiçbir zaman unutamayız. Bu da bizim için tecrübe oldu. İnşallah sizleri 2019-2024'de hiçbir zamanda unutmayacağız, sizleri dinleyeceğiz, sizleri dikkate alacağız” ifadelerini kullandı.

“GÖREVİMİZ TÜRKOĞLU'NDAKİ VATANDAŞLARIN ZENGİNLEŞMESİNİ SAĞLAMAK”

Türkoğlu ilçesini ve halkını zenginleştirmek noktasında önemli yatırımları ilçeye kazandırdıklarını anlatan Başkan Okumuş, “Belediye binası ve yanındaki Türkoğlu kent meydanı çalışmamız aslında ilk seviyesinde bir proje. 5 yılda 100'e yakın iş yeri, belediye binası, kaymakamlık lojmanı, adliye lojmanı yıkılacak. Yerine de yeniden harika bir kent meydanı yapılacak. Bunları normalde 5 yıl içerisinde yetiştirmek mümkün değil. Tabi bizim kaymakamlığımızla, vekillerimizle, büyükşehirle, valimizle olan ilişkilerimiz bu işin hızlanmasına vesile olur. Belki bugün çok kıymeti bilinmiyor ama nüfus 200-300 bin olduğunda bu meydanların kıymeti daha da artacak. Hükümet konağını yıktığımızda yerine çok güzel bir otopark, üstü meydan, Selçuklu mimarisinde cami yaparak orayı da meydana katacağız. Büyük büyük parklar, spor tesisleri, doğalgaz, toki konutları yapacağız. Bizim belediyecilik görevleri dışında aynı zamanda görevimiz Türkoğlu'ndaki vatandaşların zenginleşmesini sağlamak, Türkoğlu'ndaki esnafların müşterilerinin artmasını sağlamak, işsiz gençlerimize de iş imkânı sağlamak için projeler üretmek. Bu 5 yıllık süreçte en çok önemsediğimiz ve özellikle önümüzdeki 5 yılda da Türkoğlu'nda işsizliğin bitirilmesi, gıda organize sanayi, sera organize sanayi, çelik organize sanayi ve metal organize sanayiyle beraber organize sanayiyle birlikte 4 tane organize sanayi çalışmamız olacak. Binlerce kişi çalışacak ve binlerce göç alacağız. Bir ilçe, bir belde, bir şehir göç alırsa ancak zenginleşebilir, değişebilir, kalkınabilir ve büyüyebilir. Bence Türkoğlu'na sağladığımız en büyük katkı budur” şeklinde konuştu.

“İFTİRA ATAN İNSANLARI DA UNUTMAYACAĞIZ”

Aday adaylığı sürecinde çeşitli iftiralara maruz kaldığın dile getirerek tepki gösteren Başkan Okumuş, “Aday adaylığı sürecinde ve seçim sürecinde bizlere iftira atan insanları da unutmayacağız. Bizler hiçbir zaman samimiyetten ve dürüstlükten taviz vermedik. Benim bugünlere gelmemde babam Mehmet Okumuş'un çok büyük emekleri var. Hep dürüstlük taviz vermeyerek bu hizmetleri yaptık. Bir belediye başkanı dürüst davranırsa iş yapar bir de becerikli olursa iş yapar. Biz hem dürüstüz hem becerikliyiz. Sırf makamdan almak için sırf Osman Okumuş'u uzaklaştırmak için elinden gelen gayreti gösterenlerle öbür dünyada ve bu dünyada hesaplaşacağız” ded.

“BELEDİYE BAŞKANLIĞINI ALMAK İÇİN İFTİRALAR ATMAYA GEREK YOK”

Türkoğlu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Derviş Türk’ün seçim döneminde yaptığı iftira dolu sözlerini mahkemeye taşıdıklarını belirterek tepki gösteren Başkan Okumuş, sözlerine şu şekilde devam etti, “Bir belediye başkanlığını almak için iftiralar atmaya gerek yok, Allah var ve sizler varsınız. Biz aday adaylığı süresinde bile son bir ayda hanımımla oturduk, dedik ki, adaylık sürecinde bize verseler de vermeseler de bunun sonu yok. Biz kesinlikle başka partilerden de adaylığımızı koymayacağız, AK Parti kimi aday gösterirse biz de onu destekleyeceğiz, biz Cumhurbaşkanımızı seviyoruz dedik. Vermezlerse 15 sene belediye başkanlığı yaptık, hizmetlerimiz unutulmaz, noktayı koyarız. Ama Allah nasip etti, biz de sırtımızı önce Allah’a sonra sizlere dayadık ve belediye başkanlığı adaylığını aldık. Allah’ın izniyle de seçimi kazandık. Şunun altını çizmek istiyorum, Esnaf Odaları binasına 100 bin TL’ye yakın katkım oldu, esnafları sevmesem bunu yapmam kesinlikle. Oraya bir bina yapıldı 100 bin TL, Sanayi Sitesi yapıldı, bir sanayi sitesinin yeri vardı pahalıydı alamadılar, ana yolun üstüne 50 dönüm kadar bize geldiler, ‘Başkanım biz burayı sanayi sitesi yapmak istiyoruz’ dediler. Bir belediye izin vermezse imarda bir santimetrelik bile değişiklik olmaz. Osman Okumuş olmasa o sanayi sitesinin yeri verilmezdi, bu kadar nankör olmaya gerek yok. O Sanayi Sitesi’nin yerini, imar uygulamasını yapan bizleriz. Neden? Esnaf arkadaşlarımızı sevdiğimizden dolayı, esnafı çok önemsiyoruz çünkü esnaf kazanırsa halk mutlu olur onun için bütün projelerimiz o yönde. Dört dönem AK Parti’de belediye başkanlığı yapacaksın, bir meclis üyeliği verilmedi diye partiyi terk edeceksin, üç dönem Yeşilyöre’de belediye başkanlığı yapacaksın, belediye meclis üyeliği isteyeceksin, verilmedi diye karşıya geçeceksin. Bir tane akıllı var, nasıl başkan seçilmiş anlamadım, 10. sırayı verdik beğenmedi, 23 tane belediye meclis üyesi çıkardık. Biz Türkoğlu’nda 2004’den sonra AK Parti’nin kaymağını yiyenlerle, AK Parti’yi terk eden AKP’lilerle yarıştık. Onları Türkoğlu da, tarih de, sizler de unutmayacaksınız. Mazbata töreninde daha güzel şeyler de konuşulabilirdi ama sizleri bulmuşken dertleşmek istedim.”

“TÜRKOĞLU’NU KAHRAMANMARAŞ’IN ÜÇÜNCÜ METROPOL İLÇESİ YAPACAĞIZ”

Yeni dönemde gece gündüz çalışarak Türkoğlu halkına mahcup olmayacaklarını ve Türkoğlu’nu Kahramanmaraş’ın üçüncü metropol ilçesi yapacaklarını kaydeden Okumuş, sözlerini şu şekilde tamamladı, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dediği gibi bizim muhtar olmamız ya da belediye başkanı olmamız önemli değil. Bizim için önemli olan Türkiye’nin iyiliğidir. Muhtarlığı, belediyeyi kaybedebiliriz ama Türkiye’yi kaybetmemiz lazım çünkü Türkiye’ye gönül bağlayan ve her sabah kalktığında dünyadaki 2 milyar insanın umut bağladığı bir Türkiye ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Hem muhtarlıkta hem belediye başkanlığında açık ve net olarak tavrımızı koyacağız, çalışacağız. Seçim sürecinde her şeyi gördüm ama hiçbir beklenti ve menfaat düşünmeden bizim için AK Parti’miz, Cumhur İttifakı’mız önemlidir diyerek iki ay boyunca karşılıksız bizleri seven değerli halkımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizlerin bu desteğini 2024’e kadar enerjimizde hiçbir azalma olmadan gece gündüz çalışarak sizlere mahcup olmayacağız. Sizleri gönlünü daha çok kazanacağız, Türkoğlu’na da bu dönem içerisinde Kahramanmaraş’ın üçüncü metropol ilçesi yapacağız. Sorun ne olursa olsun önemli olan halkımız, önemli olan Türkiye’miz.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan-Mehmet Can Tekdöş)

Editör: Mahmut Beyaz