Terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki Hakurk’ta bulunan terör yuvalarını bertaraf etmeye yönelik  başlatılan sınır ötesi Pençe Harekatı’nın ikinci gününde Kahramanmaraş acı haberle sarsıldı. Pençe Harekatı kapsamında Kuzey Irak’ın Goraspi Dağı bölgesinde icra edilen arama-tarama faaliyetleri esnasında, PKK’lı teröristlerce daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Kahramanmaraşlı Piyade Uzman Çavuş Mehmet Taşhan ve Piyade Teğmen Raşit Aydın şehit düşmüştü. Piyade Uzman Çavuş Mehmet Taşhan’ın şehadet haberi askeri yetkililer tarafından Türkoğlu İlçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde ikamet eden ailesine verilmişti. Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Kahramanmaraş’a getirilen şehidin naaşı, ilk olarak Necip Fazıl Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı.

ŞEHİT TAŞHAN EBEDİYETE UĞURLANDI

Bugün öğle saatlerinde ise şehidin naaşı baba evine götürülerek, helallik alındı. Duaların edildiği baba ocağında kent halkı şehit yakınlarını evinde de yalnız bırakmadı. Daha sonra şehidin naaşı cenaze namazının kılınması için Türkoğlu Mezarlığı’nda bulunan Şehitliğe getirildi. Şehit yakınları tabut başında gözyaşlarına hakim olamadı. Törende, şehidin annesi Ayşe ve babası Halis Taşhan metanetini korurken, kardeşleri ve akrabaları ayakta durmakta güçlük çekti. Bekar olduğu öğrenilen 28 yaşındaki şehit Mehmet Taşhan’ın naaşı cenazesi kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninde, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları atıldı, tekbir getirildi.

Türkoğlu ilçesindeki şehitlikte düzenlenen törene Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Türkoğlu Kaymakamı Gürbüz Saltaş, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, şehit yakınları, çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi ve binlerce vatandaş katıldı.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz