Kahramanmaraş'ın çeşitli yayın organlarında görev alan birçok basın mensubu Türkoğlu ilçesinde Türkoğlu Nikah Saray'ın da ilçe belediyesinin tertip ettiği gece de bir araya geldi. Yemekten önce Türkoğlu Atlı Okçuluk Eğitim Merkezi'nde toplanan basın mensupları eğitmenler eşliğinde ata bindiler ve okçulukta maharetlerini gösterdiler. Gece renkli görüntülere sahne olurken Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş fotoğraf makinesi ile tüm basın mensuplarının ayrı ayrı fotoğrafını çekti. Okumuş, "Türkiye'mizin güzelliklerini, Kahramanmaraş ve Türkoğlu'muzun güzelliklerini objektif bir şekilde halkımıza ulaştırdığınız için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır" dedi.

"İLÇESİNİ TANITMASI MÜMKÜN DEĞİL"

Gecede ilk olarak söz alan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, " Burada aslında 4. dönem belediye başkanlığım da sizleri hiç bir zaman gazeteci ve basın olarak görmedim. Her zaman bizi tanıyan arkadaşlarımıza söylemişimdir, hep kardeş gibi ilişkiler sürdürmek ve sizinle ilgilenmek için bugüne kadar devam ettim" dedi ve konuşmalarına şu şekilde devam etti; "Halkı daha güzel bilgilendirmek için yoğun bir tempo ile çalışıyorsunuz. Bu vesile ile toplumumuzu aydınlatıp, Türkiye'mizin güzelliklerini, Kahramanmaraş ve Türkoğlu'muzun güzelliklerini objektif bir şekilde halkımıza ulaştırdığınız için sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Sizin ben de biraz fotoğraf çektim. Makine baya ağır Allah sizlere yardım etsin. Burada aslında 4. dönem belediye başkanlığım da sizleri hiç bir zaman gazeteci ve basın olarak görmedim. Her zaman bizi tanıyan arkadaşlarımıza söylemişimdir, hep kardeş gibi ilişkiler sürdürmek ve sizinle ilgilenmek için bugüne kadar devam ettim.

"2014 İLE 2019 ARASI 15 KAT ARTTI"

Siyaset yapan, belediye başkanlığı yapan bir kişinin basın olmadan şehrini veya ilçesini tanıtması mümkün değil. Basın aslında şehirde bazı kesimlerin değil, şehir de yaşayan bütün insanların katma değerini arttırmaktadır. Hem Beyoğlu Belediye başkanlığında hem de Türkoğlu'nda basınla beraber çalıştığımızdan dolayı, belediye başkanlığımız da daha da başarılı olduğumuza inanıyorum. Sizlerin bizim yanımızda durduğunuzdan dolayı 31 Mart'tan sonra teşekkür toplantısında özellikle basına da bol vakit ayırdım ve çok teşekkür ettim. Bir belediye başkanı yaptıklarının reklamını tanıtımını yapması lazımdır. Bunu da basın aracılığı ile yapması lazım. Hem iş yapıp hem de mütevazı olalım demek, eşyanın tabiatını aykırıdır. Türkoğlu'nun değeri nitelik 2014 ile 2019 arası 15 kat arttı. Bugün Kahramanmaraş, ilçeler, bölge şehirler Türkoğlu'nu tanıyor. Her gün bir kaç tane iş adamı yatırıma geliyor. Beyoğlu Belediye Başkanı iken Türkoğlu ilçesinin Kahramanmaraş'a yakınlığından dolayı dezavantaj oluştuğunu ve bundan dolayı gelişmediğini söyleyen mantıksız cümleler kurulurdu. Aslında şehre yakınlık avantaj olması lazım ama dezavantaj olarak görülüyordu.

"120 BİNİN ÜZERİNE TAŞIYACAĞIZ"

Biz bu yaptığımız projeler ile Türkoğlu ilçemiz Kahramanmaraş İlçeleri arasında nüfusu en hızlı artan ilçe konumundadır. 2014'de geldiğimizde 67 bin 900 olan ilçe nüfusu bugün 80 bine dayanmış durumdadır. İnşallah önümüzde ki 15 yıl içerisinde nüfusumuzu 120 binin üzerine taşıyacağız. Bunun hazırlığını yapıyoruz. Bakın bugün Türkoğlu'nda organize sanayi bölgemiz var ve tamamı dolu. İkinci organize sanayi bölgesini bitirdik. Bölgede ki gıda sektöründe faaliyet gösteren bütün sanayicilerimizi toplayacağız. Yaklaşık 3 bin 500 kişi çalışacak, 14-15 bin nüfusa ev sahipliği yapacağız. Önümüzde ki yıl 3. organize sanayi için çelik tencere organize sanayiyi için kollarımızı sıvayacağız. Türkoğlu'nda bu dönem içerisinde 4 tane organize sanayi olacak. Sadece sanayi alanın da değil eğitim alanında da sosyal yaşam alanında da buranın kalitesini arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bugüne kadar yanımızda durdunuz. Bugün burada yaptığımız aslında bir aile toplantısıdır, Sizi hatırlama toplantısı falan değildir. Biz sizleri he gün hatırladığımıza inanıyoruz. Yaptıklarımızı tanıtma da en büyük görev bugüne kadar sizlerdeydi, bu vesile ile sizlere teşekkürlerimi sunuyorum.

"YUKARIDAN GELEN PARALAR İLE YAPMAKTAN ZİYADE..."

 Tabi 4. dönemdeyiz buraya kadar gelmek kolay değil. Sıradan bir belediye başkanı gibi olmadık yaptığımız devasa projeleri bizim ilgi, yetenek ve becerilerimiz ile süsleyip 2017' bir belde belediye başkanıyken 30 dönüm alana ilçeler de bile olmayan bir spor kompleksi yapmıştım. O zamanlar Doğru Yol Partisi'ndeydim. Yaklaşık 13 yıl önce büyük bir tesis yaptık. Tabi bu kadar büyük tesisleri yukarıdan gelen paralar ile yapmaktan ziyade yaptığımız projeler ile yaptığımız ihaleler ile belediye personelimizin gece gündüz çalışması ile çok uygun fiyatlara yaptık. Beyoğlu'nda iki tane büyük projemiz vardı, bu projeleri dörtte bir fiyatına yaptık. Çimentoları Konukoğlu Çimento'dan aldık, taş kırma, kamyon ve kepçeleri devlet su işlerinden aldık. O güne kadar belediyemize hiç su parası yatırmayan insanlarında su borcuna karşılık her meslekte ki vatandaşlarımızı bu projeler de çalıştırdık. Bu şekilde bu devasa projeleri bitirdik. Bugün Türkoğlu merkezde 90 tane iş yeri, Kaymakam lojmanı, adliye lojmanı, hükümet konağı, belediye binası yıktık ve yerine koskoca bir meydan oluşturduk. Sadece yıkmadık bunların yenilerini de yeni yerlerine yaptık. Yeni bir hükümet konağı, yeni bir belediye binası, kaymakam lojmanı, adliye lojmanı ve işyerlerini yaparak vatandaşlarımıza ve resmi kurumlarımıza teslim ettik. İnşallah Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerinden sonra Kahramanmaraş'ımıza birleşik bir merkezi ilçe olmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 2024'e kadar Kahramanmaraş'ın sanayi üssü olmaya aday bir ilçe var. Bunun için mücadele veriyoruz. Yeni göçler ile yeni istihdamlar ile metropol bir ilçe olmaya aday bir ilçemiz var.  Bu vesile ile bizlerin yanında olan basın mensubu kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Burada olamayan vefat eden bütün basın emekçisi kardeşlerime Allah'tan rahmet diliyorum. Sizlere de önümüzde ki süreçte bol kazançlar diliyorum. Türkoğlu Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız"

"ÇOK FARKLILIK GÖRÜYORUM"

Osman Okumuş'un ardından mikrofonların karşısına geçen Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu, ". Yaptıkları ile de hakikaten geçmişten bu yana baktığınız zaman Türkoğlu'nu kaza yapan bir şahsiyet olduğunu hepimiz kabul ediyoruz" dedi. Deveboynu, "Bugün 1961'de ilan edilen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler münasebeti ile bir araya geldik. Bu tabii ki de çalışan arkadaşlarımızın günüdür.  Bizleri bugün misafir eden Türkoğlu Belediye Başkanımız Osman Okumuş'a da çok teşekkür ediyoruz. Geçmişten beri de basın dostu olarak biliniyor. Sürekli basına karşı olan ilgisi ile çok sevilen bir başkanımız. Yaptıkları ile de hakikaten geçmişten bu yana baktığınız zaman Türkoğlu'nu kaza yapan bir şahsiyet olduğunu hepimiz kabul ediyoruz. Ben şahsen Türkoğlu'nun 15 yıl önce ki hali ile şuan ki halini bir araya getirdiğim de çok farklılık görüyorum. Bugün dahi geldiğim de o farklılığı yine hissettim. Yolları ile kurumları ile güzel bir Türkoğlu oluşmuş. Sanayi tarafında da başkanın ilişkileri ile sanayi de gelişiyor. Devlet kurumları ile olan ilişleriyle bütün imkanları kullanıyor. Buranın bu şekilde hizmet almasını sağlıyor. Kazanın daha da gelişmesi için iş adamları ile olan ilişkilerini güçlendiriyor.  Başarılı ve örnek bir yönetim tarzı gösteriyor kendisine biz Kahramanmaraş Merkez de yaşayan insanlar olarak çok hak veriyoruz, eskiden kendisinin dediği gibi Türkoğlu merkeze çok yakın ve gelişmesi büyümesi çok zor derlerdi. Biz bunu hep duyuyorduk ama Osman Başkan bunu kırdı. Basınla olan ilişkisiyle de herkesin saygısını ve sevgisini kazanan dostumuz, arkadaşımız. Kendisine başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

"HAYATTA 3 ŞEYİ YÖNETMESİ ZORDUR"

Son olarak söz alan usta gazeteci Mehmet Fiskeci, "Osman Okumuş bir markadır. Marka değeri yüksek bir dostumuzdur. Malatya'da bir öğretmen kompozisyon dersinde öğrencilerine sormuş, Atatürk neler yaptı? Birçok öğrenci Atatürk'ün inkılaplarını ve devrimlerini uzun uzun yazmış. Ancak başka bir öğrencinin yazdığı cevap birinci gelmiş. Bu öğrenci kompozisyonuna, neler yapmadı ki yazmış. Osman Başkanımızın da Türkoğlu ve Kahramanmaraş için bir şans olduğunu söyleyebilirim. Hayatta 3 şeyi yönetmesi zordur; bir kadını, iki parayı, çalışanı. Osman başkanın mutlu bir evliliği var. Belediyeyi yönetiyor. Parayı da dikkatli kullanıyor. Basına da en büyük desteği her zaman kendisinden görüyoruz. Bu toplantı, bu kalabalık, bu birliktelik basını yok sayan, basını öteleyen, basını itibarsızlaştırmaya çalışan fütursuz başkanlara da kapak olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan kura çekilişi ile Son Haber Gazetesi'nden Adem Gemci'ye fotoğraf makinesi hediye edildi ve gece sıra gecesiyle son buldu.

Haber: Alihan Kürşat

Editör: Mahmut Beyaz