Türk sanayisinin önemli üretim merkezlerinden olan Kahramanmaraş 2023 hedefi olan 5 Milyar Dolar ihracat hedefine Türkoğlu Lojistik Merkez ile bir adım daha yaklaştı. 80 milyon TL’lik yatırım ile yılda 2 milyon ton yük kapasiteli merkez ile Kahramanmaraş’a deniz ve liman sağlayacak Türkoğlu Lojistik Merkezi protokolün katılımı ile açıldı.

BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Türkoğlu Lojistik Merkez ile Türkiye’de 9’uncu merkez yaptıklarına değinen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan; “Bizim için altından değerli Kahramanmaraş’ın değerine değer katacak, gücüne güç katacak lojistik merkezini çok ama çok önemsiyoruz ve çok önemsediğimiz için de bir an önce bitmesi, hizmete girmesi adına arkadaşlarımla birlikte olağanüstü bir gayret sarf ediyoruz” şeklinde konuştu

ULUSLARARASI TAŞIMACILIK

Bakan Arslan, uluslararası taşımacılıkta Türkiye’nin önemli bir yerde olduğuna değinerek şöyle konuştu: “Bu gayretin soncunda birçok projeyi olduğu gibi inşallah bu projeyi de hizmet kervanına katmış olacağız. Özellikle uluslararası taşımacılık anlamında önemli bir tecrübeye sahip olduğumuz herkesin malumudur. Bu Türk taşımacılığının doğu da Kazakistan, Moğolistan ve Çin’e kadar gitmesi Batı da ise Portekiz’e Fas’a kadar gidebilmesi kuzeyde de Norveç’e gitmesi bütün bu coğrafyalara taşımacılık yapıyoruz. Bu noktada ülkemizin taşımacılık anlamında gücüne güç katmak için çalışıyoruz. Elbette ki bu çalışma da onlardan birisidir. Bunu yaparken hem karayolunda hem demiryolunda hem havacılıkta hem de denizcilikte son 15 yıldır adeta devrim yaşıyoruz.

ÜLKENİN YOL AĞI

Ülkemizde 80 yılda 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yapılmışken biz bunun 3 katından fazla yaparak bugün 25 bin 560 kilometre bölünmüş yola sahip bir ülke haline geldik. Yine sıcak asfalt kaplama yol miktarımız 8 bin 652 kilometre iken son 15 yılda yaptıklarımızla bunu 22 bin 120 kilometreye çıkardık ve birbirine bölünmüş yolla bağlı 6 ilimiz varken bugün 76 ilimiz birbirine bağlanmış durumda. İnşallah 2019 yılı içerisinde 81 ilin tamamını birbirine bölünmüş yollarla bağlamış olacağız. 80 yılda 83 tane tünelimiz varken bunu adet olarak 312’ye çıkardık. Sadece Bolu Tünelinde 17 yıl çalışmalara devam edilmişken bugün biz 2017’de 68 kilometre tünel bitiren bir ülke haline geldik ve toplam tünel boyunu 50 kilometreden 365 kilometreye çıkardık.

DEMİRYOLU AĞI

Demiryolu ağında da bundan geri kalmıyoruz. 10 bin 959 kilometre demiryolu ağı varken bugün bunu 12 bin 532 kilometreye yükseltmiş durumdayız. Cumhuriyetin ilk yıllarında yılda ortalama 134 kilometre demir yolu yapılmış. 1950’lerden sonra demiryolu kaderine terk edilmiş. 50 yılda 2002’de AK Parti hükümetleri iktidara gelinceye kadar yılda ortalama 18 kilometre demiryolu yapılmış. AK Parti hükümetleri ile birlikte cumhurbaşkanımızın liderliği başbakanımızın da bakanlığı döneminde demiryolları tekrar devlet politikası haline gelmiş bir seferberlik başlatılmış ve bu seferberlik kapsamında AK Parti hükümetleri olarak bugüne kadar yılda ortalama 138 kilometre demiryolu bitirir hale gelmişiz. Dünyanın 8’nci Avrupa’nın 6’ncı yüksek hızlı tren işletmecisi olan bir ülke haline geldik. Bu gurur hepimizin.

Bin 213 kilometre yüksek hızlı tren hatta işletiyoruz ve bununla da yetinmiyoruz. Şu an yaklaşık 5 bin kilometre de çalışmamız devam ediyor.

YÜKSEK HIZLI TREN

Fiilen inşaat devam eden 4 bin kilometrenin üzerinde yüksek hızlı tren hattı çalışmamız devam ediyor. Bu da yetmez bu hatların modern hale getirilmesi, yenilenmesi konusunda da yine AK Parti hükümetleri olarak başlattığımız seferberlik çerçevesinde 2 bin 505 kilometre olan sinyalli hat miktarını yüzde 118 arttırarak 5 bin 462 kilometreye çıkardık. Şu an 2 bin 385 kilometre de çalışmamız devam ediyor. Yine hatları elektrikli hale getirme konusunda 2 bin 802 kilometre olan çalışmayı 4 bin 350 kilometreye çıkardık, bugün itibariyle de yaklaşık bin 950 kilometresinde çalışmamız devam ediyor. Geçmişte her ne kadar 11 bin kilometre yakın demiryoluna sahipsek te hiç yenilenme yapılmamış, hiç bakım yapılmamış. Bundan 100 yıl önce saatte 120 kilometre hızla giden trenler için altyapım yapmışız ama bakımını yapmadığımız için hızı 100 kilometreye düşürmüşüz. Aradan yıllar geçmiş yine bakımını yapmadığımız için 80 kilometreye düşürmüşüz.

AK PARTİ HÜKÜMETLERİ İLE BİRLİKTE GELDİ

Ne zaman ki AK Parti hükümetleriyle beraber ne zamanki Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde onun kadrolarıyla demir yolları devlet politikası haline gelmiş işte o zaman bu işe el atılmış ve bugün itibariyle 10 bin kilometrenin üzerinde hattı rehabilite etmiş, modernize etmiş yenilemiş durumdayız. Tabii ülke genelinde bunlar yapılır da Kahramanmaraş bunlardan nasibini almaz mı? Elbette ki alır. Ülke genelinde 83 kilometre tünel varken bugün Kahramanmaraş’ta artık 12 tane tünelden bahseder hale geldik.

HAVACILIK SEKTÖRÜ

Yine havacılık sektöründe de ülke genelinde politika değişikliğine bağlı olarak 55 tane aktif havaalanımız var. Kahramanmaraş havaalanında bundan nasibini alıyor. Yılda 35 milyon dış hat yolcu taşıyorken bugün yılda 180 milyonu geçmiş durumdayız ve 2017 sonu itibariyle inşallah bir rekor kırarak 189 milyona erişmiş olacağız. Sadece bununla yetinmiyoruz. Denizcilikte de benzer çalışmalarımız var. Limanlarımıza 190 milyon ton yük yerleştirilirken bugün bunu 430 milyon tona çıkarmış durumdayız. Elbette ki bu hepimizin başarısıdır. Bunları yaparken Türkiye’nin uluslararası koridorlardan payına düşeni alması adına her tülü yatırımı yapıyoruz. İşte bunun bir sonucudur ki lojistik merkezlerini çok önemsiyoruz. Çünkü lojistik merkezleri uluslararası taşımacılığın olmazsa olmazı başlangıç noktasıdır. Şu an 7 tanesi işletme de olan lojistik merkezilerine bugün Kahramanmaraş lojistik merkezini Türkoğlu Lojistik Merkeziyle beraber 8’e çıkarıyoruz. Erzurum Palandöken’i açarak 9’a çıkaracağız. İnşaatı devam eden 5 tane var. Planlamalarla birlikte bunları inşallah 21’e çıkarmış olacağız.

2 MİLYON TON YÜK

Türkoğlu’ndaki lojistik merkezi çok önemli. Buradan Doğu’ya, Güneydoğu’ya merkezlik edecek, buradan yükleri Karadeniz’e gönderebilecek. Akdeniz’e gönderebilecek. Bunlara aracılık edecek bir merkezden bahsediyoruz. Bu merkez 80 milyon TL’lik yatırımla yılda yaklaşık 2 milyon ton yük elleçlenebilecek. Bu merkez demiryollarına bağlandı ama biz bununla yetinmeyeceğiz ve hızlı tenle de bağlayacağız. Çünkü hızlı trenin özelliği hem yolcu taşıması hem yük taşımasıdır. Böylece bu merkezi bu bölgenin gözdesi haline getirerek inşallah buradan kaynaklı hem Kahramanmaraş’ın istihdamına hem ekonomisinin büyümesine ciddi katkı vermiş olacak. Kahramanmaraş’ın pamuğu ipliği, kumaşı, seramiği, demiri, kömürü, mermeri kısacası Kahramanmaraş her neyi üretiyorsa artık bunlar dünyaya çok daha hızlı çok daha ekonomik şartlarla ulaşabilir hale gelecek.

Bölge de üretilen sanayi, tarım ürünü demir yollarıyla, hava yollarıyla, kara yollarıyla buradan artık dünyaya dağılabilir hale gelecek ve bu merkezden gıda malzemeleri de taşınabilecek, tehlikeli maddeler de güvenle taşınabilecek. Kahramanmaraş’a sadece Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak 15 yılda yaptığımız yatırımın miktarı 3 milyar 340 milyon TL’dir. 2002 yılında Kahramanmaraş’ın sahip olduğu bölünmüş yol oranı 72 kilometredir. 15 yılda üzerine konan 237 kilometredir. Bugün Kahramanmaraş’ın sahip olduğu bölünmüş yol 309 kilometredir. Kahramanmaraş doğu ile batı arasında kuzey ile güney arasında bir koridordu da bugün mü fark edildi? Hayır. Ama önemli olan hakkını vermektir. Önemli olan bu koridordu gerçek anlamda taşımacılığın koridoru haline getirmek, taşımacılığın üssü haline getirmektir. İşte AK Parti ile yaptıklarımız ve yapacaklarımız bunlardır.

NARLI-GAZİANTEP YOLU

Biz Kahramanmaraş, Narlı-Gaziantep yolunun 61.6 kilometresini hem bölünmüş yol hem sıcak asfalt haline getirdik. Sadece 1400 metrelik eksik kalan kısmı var. Onunda sebebi proje hazırlıyoruz. Otoyol bağlantısıyla ilgili proje bitiyor ve önümüzde yıl çalışmaya başlayacağız. Kahramanmaraş çevre yolu Kahramanlaşmalılar için önemliydi ve 16,5 kilometrelik yolu yaptık. Bölünmüş yol ve sıcak asfaltı hizmete sunduk, 4 tane de köprülü kavşak yaptık. Ancak, Kahramanmaraşlıların ve Kahramanmaraş milletvekillerimizin bir talebi vardı. Burada üç tane daha köprülü kavsak ihtiyacımız var dediler. Bizde her zamanki gibi baş göz üstüne dedik.

KÖPRÜLÜ KAVŞAK

hal kavşağını arsan kavşağını ve sanayi kavşağını, bu üç köprülü kavşağını da ihale ettik. geçen Cuma günü sözleşmesini imzaladık ve işe başlıyoruz. Böylece 16,5 kilometrelik güzergâhta neredeyse 2 kilometrede bir köprülü kavşak olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Yine Elbistan şehir geçişi 14.8 kilometre, Nurhak şehir geçişi 3 kilometre bunları da sıcak asfalt ve bölünmüş yol olarak yaptık, trafiğe açtık. Kahramanmaraş, andırın yolunu 48 kilometre yeniledik standardını yükselttik. Toplam uzunluğu 124 kilometre olan, Kahramanmaraş-Göksun kayseri yolunun 87 kilometresi bölünmüş yol olarak yapıldı ve hizmete açıldı.

TÜNELLER

Sıcak asfalt çalışması da halen devam ediyor. Açılan tüneller var ve inşaatı devam eden tüneller de var. Sadece bu yolda 5761 metre uzunluğunda 4 adet tünel 570 metre uzunluğunda 2 adet viyadük hizmete açıldı ve diğer çalışmalar da devam ediyor. Projenin bütünü 2 milyar 528 milyon lira. AK Parti hükümetleri ile bu rakamları kanıtsadık. Biz 2019’da bu projenin tamamını bitirerek muhteşem bir eseri ve muhteşem bir koridoru sadece Kahramanmaraş’a değil bölgeye kazandırmış olacağız. Bu rakamlar niye kanıksandı? Çünkü, Türkiye’nin her yerinde bu büyüklükte projeler yapıyoruz ve hayata geçiriyoruz. Zannedilmesin ki sadece İstanbul’da üçüncü köprü Yavuz Sultan Selim köprüsü, İstanbul İzmir arası Osman Gazi köprüsü, Marmaray, Avrasya 1915 Çanakkale yapılarak bu ülkenin gurup projeleri hayata geçiriliyor. Bilinsin ki Kahramanmaraş’ta da, geriye kalan illerde de o büyüklükte ki eserleri hizmete sunuyoruz. İşte bu onlardan biri. Bu rakam 2,5 milyar. Eski para ile 2,5 katrilyon. Neredeyse 1 milyar dolardan bahsediyoruz.

ESKİ DÖNEM BİTTİ

15 sene önce IMF’nin kapılarında 100 milyon dolar borç bulabilmek için direniyorduk. Bakanlar ve Başbakanlar olarak onların şeflerinin karşısında el pençe divan duruyorduk ve ülkenin ekonomisini, ülkenin coğrafyasında belirleyeceği politikaları, onların ağzının içine bakarak, onlar ne söylüyorsa onu uygulayarak yerine getiriyorduk. O günden bu günlere geldik. Bu bölgede bu dış güçlerin menfaati neyi gerektiriyorsa ona göre hareketlenen bir ülkeden, milletinin memleketinin, dünyada ki mazlumların ve mağdurların menfaati neyi gerektiriyorsa ona göre politikalar izleyen, ona göre hareket eden ülke haline geldik. Nasıl geldik? Öncelikle milletimizin sayesinde geldik. Milletimizin 15 yıldır hiç esirgenmeyen desteği sayesinde, elbette ki bu milletin lideri ve onun ekip arkadaşları ile milletini düşünen, halka hizmet hakka hizmettir diyen, millete hizmetkarlık yolunda durmak yok diyen bu kadrolar sayesinde bu günlere geldik.

BUNLARI BU SAATTEN SONRA DA DEVAM ETTİRECEĞİZ

Göksun, Afşin, Elbistan yolu, 54 kilometre olarak bölünmüş yol çalışmaları başladı. Projedeki bir takım değişiklikler nedeniyle biraz gecikmeler oldu ama inşallah bunu da 2 sene içerisinde bitireceğiz. Yine Göksun-Tufanbeyli yolu. Bu yolun çok önemli olduğunu biliyoruz. Bu yolun sadece o güzergahta ki ilçeler için değil, Kahramanmaraş’ımızın iller arasında ki koordinatörü tamamlaması için çok önemli olduğunu biliyoruz. 86 kilometrelik bir koridor ve önemli bir proje, bu güzergahı 40 kilometre kısaltacak. 86 kilometrelik bir yol yapıyorsunuz ve güzergahı 40 kilometre kısaltıyorsunuz. İşte bu AK Parti farkıdır. Bununda projeyle ilgili ihale sürecini başlattık.

KAHRAMANMARAŞ FAZLASINI HAK EDİYOR

Diğer projelerimiz de olduğu gibi verdiğimiz her sözün arkasında durduğumuz gibi bunun arkasında durup, bunu da Kahramanmaraş’ımız ve ilçelerine kazandırmış olacağız, hayırlı uğurlu olsun şimdiden. Bu lojistik merkezinin öneminden bahsettik, ama lojistik merkezinin demiryolu bağlantısı çok önemli. Mevcut demiryolu bağlantısını rehabilite ediyoruz. Ancak bunun Kahramanmaraş’a bağlantısını da yapmak üzere 6,5 kilometrenin kesin projesinin ihalesine bu yıl üzerinde çıkarıyoruz. Bunu da en kısa sürede yapmış olacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Yine İstanbul’dan Konya’ya gelen yüksek hızlı tren var. Bu da bizim gurur projesi. Oradan Kahramanmaraş’a bitiriyoruz. Oradan Mersine, Adana/ya, Bahçe’ye hızlı demiryolu hattını, bir başka ifadeyle İstanbul’dan Kahramanmaraş’a hızlı tren hattını da peş peşe etaplarını da tamamlayarak kazandırmış olacağız. Çünkü biliyoruz ki Kahramanmaraş fazlasını hak ediyor. Kahramanmaraşlı vatandaş hızlı trene bindiği zaman, İstanbul’a kadar kesintisiz gidebilmesi lazım. Bununda gereğini yapıyoruz. Ama onunla da yetinmiyoruz. İstanbul’dan Avrupa’ya, halkalı kapı kule hızlı tren ihalesinin projesine bu sene çıkıyoruz. İstanbul üzerinden de Avrupa’ya kadar gidebilir hale geleceğiz. Bunu da memnuniyetle ifade etmek isterim.

KAHRAMANMARAŞ HAVALİMANI

Tabi ki havalimanı terminalinden de bahsedildi, kısaca ondan da bahsetmek istiyorum. Mevcut havalimanı terminali bin 500 metre kare olarak vatandaşlıya hizmet ediyor. Yılda 265 bin kişi Kahramanmaraş’tan başka illere uçakla gidiyor. Ama biliyoruz ki daha modern terminali ile daha modern havalimanı ile bu sayı artacak. İşte bunun için yeni havalimanı terminali inşaatının sahasını gezdik ve gerçekten çok modern, çok güzel, Kahramanmaraş’a yakışır bir terminal oluyor. Kapalı alanı 22 bin metre kare bin 500 metre karelik bir alandan 22 bin metre karelik sadece terminal alanı olan bir havalimanına kavuşuyoruz. Diğer yerleri ile 25 bin metre kare kapalı alana sahip bir kavuşmuş olacağız. Her ne kadar sözleşmesi yaklaşık bir sene sonra bitmesini öngörüyorsa da, orada da müjdesini verdik. İnşallah mayıs ayında bitireceğiz ve böylece Kahramanmaraşlı önümüzde ki yaz tatile de rahatlıkla yeri üzerinde gidebilecek. Misafirlerine de yeni terminalinde ağırlamış olacak. Biz tekrar burada ki yetkili kişilerle projeleri tekrar masaya yatıracağız. Projeler hakkında ne kadarını yaptık, bundan sonra ne kadarını yapacağız ve bu şehrin çok daha gelişmesi, kavşak noktasında ki, koridor konumunda ki Kahramanmaraş’ı artık etraf coğrafyasına hizmet edebilmesi adına bundan sonra ne tür projelere ihtiyaç var onları da masaya yatıracağız. Emin olun ki oradan hayırlı sonuçlar alarak, bundan sonra geldiğimiz de yeni başlayacağımız işlerden bahsetmiş olacağız. Biz bu tip projeleri yaparken tabi tek başımıza yapmıyoruz. Öncelikle sadece lojistik merkezi değil, ulaştırma denizcilik ve haberleşme bakanlığı olarak Türkiye’nin her yerinde ki projeleri ve her yerinde ki hizmeti, 100 bin kişilik bir aile ile yerine getiriyoruz. Dolayısıyla ben 100 bin kişilik çalışma arkadaşlarıma çok çok minnettarım. Özellikle burada demir yolları genel müdürlüğümüzün başta olmak üzere, çalışma arkadaşlarımızın olağanüstü bir gayreti var.”

COK CİDDİ ADIMLAR ATTIK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ın çalıştaylar ile Kahramanmaraş’ın önemli bir yere geleceğini belirterek şöyle konuştu: “Uzun bir süreden beri çalışmasını yürüttüğümüz lojistik merkezinin açılışı için bir araya geldik. Ulaştırma bakanımız Ahmet Arslan bürokratları da yanında getirerek Kahramanmaraş’ımızın önümüzdeki beş yılını planlayacağımız ve geçmiş beş yılda başlattığımız ve tamamladığımız projelerin gözden geçirileceğini çalıştay gerçekleştireceğiz. Kahramanmaraş son 6 yılda çalıştaylarla birlikte çok ciddi bir planlama, çok ciddi takip ve sonuç olarak çok ciddi yatırımlar aldı. Bakanımızla beraber yapımı devam eden havaalanı terminal alanımızı inceledik. Bu ülkenin evladı olmaktan bir kez daha gurur duydum.

BU ÜLKENİN EVLADI OLMAKTAN GURUR DUYDUM

Çok ciddi bir yatırım ve bakanımızın vizyonunu beraberce orda diğer milletvekillerimizin ve belediye başkanlarımızla konuştuktan sonra daha çok umutlandım. Çünkü bizim 4 yıldan beri düşündüğümüz çalıştaylar da dile getirdiğimiz Kahramanmaraş’ın bir merkez haline getirdiğimiz çevre illerle ulaşım açısından bir merkez haline gelmesi için önemli bir proje. Bizim geçmişte yaşadığımız en temel sorunlardan bir tanesi biz Kahramanmaraş’ımızı hep biz çanak gibi bütün yolların geldiği, kesiştiği ve bittiği yer olarak tamamlıyorduk. Şimdi Kahramanmaraş’ımızın aslında bütün yolarının kesiştiği bir merkeze dönüşüyor. Hava yollarından demir yollarına, kara yollarından diğer ulaşım ağlarına kadar bir merkez niteliğini kazanma yolunda hızla ilerliyor.

3 TANE ÇALIŞTAY YAPTIK

Bugüne kadar ulaştırma anlamında 3 tane çalıştay yaptık. Bunlardan bir tanesinin başbakanımız o dönemin ulaştırma bakanı Binalı yıldırımla yaptık. O günün ulaştırma bakanı olan Lütfü Elvan ile yaptık. Bu çalıştayların en önemli özelliği bürokratların yerinde gelip görmesi ve incelemesidir. Sadece Kahramanmaraş Göksun yolu tamamlandığında 2,5 buçuk milyar. Sadece 124 km yola 2,5 katrilyon ayıran bir Türkiye ‘den bahsediyoruz. Son 15 yılda Türkiye’de yapılan yatırımlar son 15 yılda Kahramanmaraş’a yapılan yatırımlar. Bunlara baktığımızda katrilyonlarca lira aktarılmış. Bu bize neyi gösteriyor 2002’de çocuklarımızla ilgili kurduğumuz hayalleri hatırlayın. Ne kadar zayıftı. Ülke kendine olan güvenini kaybetmişti. Geleceğe umutla bakmıyordu. Derin bir kriz yasamıştık. Ülke siyasi açısından ülke ekonomik açıdan, ülke sistem açısından adeta bir uçurumun kenarındaydı. Uçurumun kenarındaki ülke bankalarının içi boşaltılmış, 100 milyarın üzerinde zarara ulaşmış bir anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla borsanın çöktüğü, dövizin fırladığı günleri hatırlayın. Umutsuzluğun kol gezdiği günleri hatırlayın. Birde 15 yılda Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki yeniden Türkiye’yi kendini nasıl inşa ettiğine bakın.

SANKİ DÜNYADAKİ DEĞİŞİKLİĞİN SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ

15 yıl önce bugünleri hayal bile edemezdik. Gelişmekte olan ülkelerin özgüvenlerine saldırılar. Bizimde özgüvenimize saldırıyorlar 15 yıldan bu yana. Şimdi birileri içerden birileri dışarıdan birileri diyorlar ki her şey çok kötü gidiyor, her şey çok kötü durumda bakın dış politika sıfır sorun diyordunuz çevreniz sorun oldu. Sanki dünyadaki değişikliğin sorumlusu bizmişiz. Suriye’nin Libya’nın sorumlusu bizmişiz kuzey ırakta yaşanan bizmişiz gibi bilinçli olarak bizi suçluyorlar. Bölgemizde bütün bunlar yaşanırken bütün bu yıkımlar yaşanırken, bölge ateş çemberine dönüşürken recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider olmasaydı acaba halimiz nasıl olurdu. Bugün bir güven ve istikrar halindeyse Türkiye milletimizin yüksek teveccühü ve liderimizin kararlığını, cesareti ve idaresi sayesindedir. Ak parti bir millet hareketidir. Biz bir dava partisiyiz. Dava partilerinde işler istişare ile yapılır.

15 yıldan bu yana bu ülkeyi nasıl yüksek bir güvenlikle taşıyorsak bundan sonrada taşıyamaz. İşlerimizi istişarelerle yapmaya devam edeceğiz. Bu istişarelere uymayanlar içinde durum son derece açıktır. Dolayısıyla Türkiye’nin önü açık. Yeter ki kendinize güveninizi kaybetmeyin. Şuanda bulunduğumuz ilce Türkoğlu.15 yıldan bu yana Türkoğlu’nun nerden nereye geldiğine bir bakın. Kahramanmaraş’ımızın nerden nereye geldiğine bir bakın. Türkiye’nin nereden nereye geldiğine bir bakın. İnanın bir 10 yıl sonra bugün hayal etmediğimiz yerlerde olacağız”

ÖNEMLİ BİR TESİS

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan’da konuşmasında yapılan yatırımın çok ciddi bir yatırım olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç: “Kahramanmaraş üretim üssü merkezi haline geldi. Özellikle tekstil sektörü olmak üzere birçok sektörde önemli atılımlar yapmakta. Yeni OSB’ler kurulmakta. Türkiye’de ki sanayileşmelerde en önemli etkenlerden biri ulaşım. Bu tesisin yapılması ile birlikte karayolları rahatlıyacak, demir yollara yükü almış olacak” dedi.

Konuşmaların ardından tesise ilk 950 tonluk 19 vagon ile ilk yükte törenle geldi.

Açılışa, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Başbakan Eski Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri, ilçe belediye başkanları katıldı.

Haber: Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz