Türkoğlu, son 5 yılda değişim, dönüşüm ve değer kapsamında gelişen, metropol ilçe olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyor. Türkoğlu’nu Kahramanmaraş’ın 3. metropol ilçesi yapmak hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Başkan Okumuş, insan odaklı ve bulunduğu bölgeye can suyu olan projelerle ilçesinin her noktasını yatırımla zenginleştirmesiyle taraflı tarafsız bütün kesimin dikkatini üzerine çekti. Teknik, sosyal ve kültürel alanda dev yatırımlara imza atan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu’na hizmet anlamında çok sayıda artı değer kazandırarak, yaptığı projelerle ve hayata geçirdiği çalışmalarla ilçenin çok sayıda sorununu çözüme kavuşturdu. Vatandaşların layık olduğu ve hak ettiği en iyi hizmeti sunmak için gayret gösterdiklerini kaydeden Başkan Okumuş, Geçtiğimiz 6-7 yılda sayısız proje ve yatırımlara imza attıklarını söyledi. Gelişen, sanayileşen ve kalkınan Türkoğlu için yeni projeler ve yatırımlara hız kesmeden devam ettiklerinin altını çizen Başkan Okumuş, Gerek teknik, gerek sportif, gerekse sosyal ve kültürel hizmet alanlarında Türkoğlu’muzun ve 44 Mahallemizin ihtiyaçlarını gidermek için ekibim ile birlikte gece gündüz demeden çalıştık. Özellikle dışardan Türkoğlu’na gelen vatandaşlarımız bir şeylerin değiştiğini görmektedir” ifadelerini kullandı.

TÜRKOĞLU BÜYÜK BİR DÖNÜŞÜM İÇERİSİNDE

Bugüne kadar çok güzel projelere imza attıklarını ve vatandaşların beklentilerini karşılamanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Başkan Okumuş, “Göreve geldiğimizde öncelik sırasına göre planlamamızı yaptık. Bu kapsamda ihtiyaç duyulan birçok tesisin yapımına başladık. Öncelikli olarak biz geldiğimizde çok kötü halde bulunan, hatta yıkım kararı verilen Belediye Binasının yerine ilçemize 14 ay gibi kısa bir zamanda Selçuklu mimarisini yansıtan tarihi içeriğe sahip Türkoğlu’nun vitrini olacak, gelişen yüzünü gösterecek modern yeni bir belediye hizmet binamızı tamamlayıp, hizmetimize burada devam etmeye başladık. Hemen yanına 5 dönümlük alan üzerine Hükümet Konağını tamamladık. Milletimize söz verdiğimiz gibi Hükûmet Konağımız ve Belediye Hizmet Binamız ikisi de aynı yerde burasını Kamu Külliyesi haline getirerek vatandaşlarımızın daha kolay kamu kurumlarına ulaşmasını sağladık. Yaklaşık 40 yıldır hizmet veren Hükümet Konağımızın yıkımını gerçekleştirdik. Yerine güzel bir otopark yapacağız, üzeri de merasim alanı ve cami olacak. Daha önceden 1. Etabını tamamladığımız Millet Meydanımızın 2. ve 3. Etaplarını yapacağız. Bittiği takdirde nüfusu bir- iki milyon kapasiteye yetecek yaklaşık 30 bin metre karelik bir millet meydanına kavuşturacağız. Eski belediye ile yeni belediye arasında ilçemizin simgesi olacak, marka projelerimizden olan Millet Meydanı çalışmasını tamamladık. Bu proje kapsamında atıl halde bulunan İmalı Deresinin etrafı taş duvar örülüp, korkuluk demirleri ile çevrildi, regresyon çalışmaları, park çalışmaları, şelale, bu alanda 1,5 km gidiş, 1,5 km geliş iki taraflı yol yapıldı. Derenin doğu tarafına 1,5 km’lik kısmı trafiğe kapalı alan oluşturduk. Burasını dekoratif aydınlatma lambalarıyla, yürüyüş yolları ve bisiklet yollarıyla çok güzel bir alana kavuşturduk. Gerçekten Türkoğlu büyük bir dönüşüm içerisinde, yine bu alan üzerinde 10 dönümlük alana çok amaçlı park ve yeşil alan çalışmasını tamamladık. AK evler projesi kapsamında buradaki evlerimizi beyaza, pencere kenarlarını ise turkuaza boyadık.

BİNİCİLİK VE OKÇULUK TESİSİMİZ

Kamu Külliyesinin hemen yakınına Türkoğlu’nda ilklerden bir tanesi de 25 dönümlük alan üzerine kurduğumuz Binicilik ve okçuluk eğitim merkezini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Birçok ilde dahi olmayan modern bir yaşam ve spor merkezi olan Binicilik ve Okçuluk Eğitim Merkezi alanı her gün yüzlerce misafiri ağırlamakta. Gerek hafta içi, gerekse de hafta sonu eğitimcilerin gözetiminde çocuklarımıza, gençlerimize eğitim verilecek. Burayı bir yaşam merkezi haline getirdik. Türkoğlu’muz 7/24 vatandaşlarımızın vakit geçirebilecekleri mekânlarla dolu hale geldi. 25 dönüm alan üzerine kurulu olan Binicilik ve Okçuluk Tesisimiz, büyük bir restoran ile beraber atlarımızın kaldığı ahırlar, çocuk oyun alanları, ok atabilecekleri okçuluk pisti, piknik mesire alanları için kamelyalar, yürüyüş yolları ile donatıldı.

METROPOL İLÇE OLMA YOLUNDA İLERLEYEN İLÇEMİZ İÇİN HİZMETTE SINIR YOK.

Göreve geldiğimizde ilk olarak, Kılılı Mahallemizde atıl halde bulunan kum ocağını faaliyete geçirerek, içerisinde kendi kilit parkemizi üreterek, kilit parke ve beton santrali tesisini kurduk. Ayrıca demir doğrama ve marangozhane atölyelerini kurduk, kendi çiçeklerimizi kendimiz yetiştirmek için seralar kurduk, araçların bakım, onarım ve tamirleri için kademe oluşturduk. Böylelikle Belediyemizin bütçesine katkılar sağladık.

VATANDAŞLARIMIZI YAZIN TOZDAN, KIŞIN ÇAMURDAN KURTARDIK

Vatandaşlarımızı yazın tozdan, kışın çamurdan kurtarmak için hem merkez mahallelerimizde, hem de merkeze bağlı mahallelerimizde belediyemiz ekipleri tarafından kilit parke taşı döşeme çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor. Mahallelerimizdeki vatandaşlarımızın stresten uzak dinlenmeleri ve çocukların rahat bir şekilde eğlenmeleri için toplamda 22 adet park yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Vatandaşlarımızın düğün, nişan ve çeşitli etkinlilerin yapılabileceği, Türkoğlu Belediyesi Nikâh Sarayı ve Düğün Salonunu tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Burada birçok çiftlerimizin mutluluğuna ortak olma sevincini yaşadık.

SPOR ALANINDA ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Bunun yanında gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve spora teşvik etmek için girişimlerde bulunduk. Çalışmalarımız neticesinde ilçe merkezinde FİFA kriterlerine uygun tam aydınlatmalı bir futbol sahası ve Aqua parklı yüzme havuzunu tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Beyoğlu’ndaki daha önce yaptığımız spor tesisleriyle ve Kılılı Mahallemizdeki spor tesislerini tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Bunun yanında Futbol Federasyonu standartlarında 2 adet sentetik çim sahamız ve 5 adet halı saha toplamda 7 adet olmak üzere Dedeler, Hopurlu, Uzunsöğüt, Ceceli ve Kılılı mahallelerimizi modern sahalarına kavuşturduk. Aynı zamanda Şekeroba Mahallemize de bir adet halı saha, basketbol, voleybol sahaları, FİFA kriterlerine uygun suni çim futbol sahası ve ayrıca etrafındaki yaklaşık 400 dönümlük alanda da regresyon çalışmamızı tamamlayıp burayı güzel bir spor kompleksi yaparak halkımızın hizmetine sunduk. Yine Şekeroba Mahallemize güzel bir kent meydan, park, kapalı pazar alanı ve taziye evi yaparak mahalle sakinlerimizin hizmetine sunduk. Şehir de olması gereken tesislerden Mahallelerimize de yapmaya çalışıyoruz.

MİLLETE HİZMET ETMEK İÇİN, KARARLILIK LAZIM, VİZYON LAZIM

Millete hizmet etmek için, kararlılık lazım, vizyon lazım, hepsinden önemlisi aşk ve iştiyak lazım, Daha önce spor kompleksi kazandırdığımız Şekeroba Mahallemize içerisinde, yarı olimpik yüzme havuzu, düğün salonu, bay ve bayanlarımıza hizmet edecek taziye evi, bol bol oyun grupları ve fitnes aletleri, beş metre genişliğinde yürüyüş ve bisiklet yollarının olduğu ve binlerce ağaçların bulunacağı 400 dönümlük Millet bahçesi çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. En kısa sürede tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız.

Hizmet anlayışımızın temeli ‘Halka hizmet, Hakk’a hizmet’ ilkesidir. Yine Ceceli Mahallemizde Şekerpınarı park ve mesire alanındaki çalışmalarımızı tamamladık.

KÜLTÜR MERKEZİ İNŞAATIMIZ DEVAM EDİYOR

İlçemizdeki sanatsal aktivitelerin yapılacağı alan eksikliğini gidermek için Medine İstasyonu mimarisinde Kültür Merkezi inşaatımız devam ediyor. Kültür Merkezi içerisinde, sinema, tiyatro, kütüphane, sergi salonu, konferans salonu bulunacak. Ayrıca, halk eğitim sergilerimizin ya da dışarıdan gelen sanatçılarımızın eserlerini sergileyebileceği alanlarımız mevcut olacak. Kültür Merkezi'nin yapılması ile birlikte ilçedeki sosyal ve kültürel gelişmenin daha fazla hızlanmasını hedefliyoruz. İlçeye büyük bir yenilik getirecek olan önemli projelerimizden biri olan Kültür Merkezini en kısa zamanda tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca, Kahramanmaraş’ın ikinci büyük camisini tamamladık. Caminin altındaki kreş eğitim vermeye başladı. Burada çocuklarımız temel dini eğitimlerini almış olacak.

ÜNİVERSİTE EKONOMİK AÇIDAN ÇOK BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 197 konut daha tamamlanarak sahiplerine teslim edildi. Belediye Başkanı olduktan sonra bizim en çok önemsediğimiz konulardan bir tanesi de eğitim alanında belli bir düzeye, belli bir seviyeye gelmekti. Bunun için de, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğü ile yaklaşık 105 dönüm alan içerisinde üniversite kampüsü inşaatına başladık. Kampüs içerisindeki yapımı tamamlanan Türkoğlu Meslek Yüksek Okulu 2017-2018 Eğitim - Öğretim yılında öğrenci almaya başladı. Hemen yanında İslami İlimler Fakültesi’nin inşaatı tamamlanma aşamasında olup, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci almaya başlayacaktır. İlerleyen zamanlarda Veterinerlik Fakültemizin yapımına saygıdeğer iş adamlarımız ve Üniversitemizin desteğiyle başlamayı planlıyoruz. Burası, Türkoğlu’muza hem sosyal ve kültürel açıdan, hem de ekonomik açıdan çok büyük katkı sağlayacak bir eser haline gelecek.

İLÇE NÜFUSUMUZU ARTIRACAĞIZ

Sanayi alanında çok büyük yatırımlar yapıyoruz. 50 ‘ye yakın fabrikamız var. Günlük iş adamları Türkoğlu’muzu ziyaret ediyorlar. Bu avantajı ekibimizle beraber iş adamlarımıza sunduğumuz avantajdır. Türkoğlu organize sanayi kurduk. Burada 28 tane fabrika olacak çalışan fabrikalarımız var inşaatı devam eden fabrikalarımız var Türkoğlu organize sanayi bittiğinde 3 bin 500 kişiye istihdam sağlanacak yine bölgenin en büyük gıda organize sanayi olarak son aşamaya geldik. Biliyorsunuz Kahramanmaraş dondurmasıyla, biberiyle, tarhanasıyla meşhur bir yer. Bin 500 dönüm alanda 500 milyon bir katma değer sağlayacağız. Tabi burada üretilen bu mallarında dünyaya ihracatı yapılabilmesi için de Türkiye’nin en büyük lojistik merkezinin kurulumuna sebep olduk. Ülkemizin en büyük lojistik merkezinin yapımı tamamlanarak açılışı dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Ahmet Arslan tarafından gerçekleştirildi. Yıllık 1.9 milyon ton taşıma kapasitesi olan Lojistik üssünün, Proje bedeli 80 milyon olurken, 800 dönüm alana kuruldu. Şuanda bir kaç tane firma çalışıyor. Biliyorsunuz lojistik merkezi denizi olmayan limanlar gibidir. Yani modern kalkınmanın ekonominin temeli lojistiktir. Yine ülkemizin en büyük 5 bin kişilik cezaevi kompleksi tamamlandı. Bu yapıların sayesinde önümüzdeki yıllarda 70 bin olan ilçe nüfusumuzu, 100 Bin'e çıkarmayı ve daha iyi hizmet verebilmeyi umuyoruz.

Yine 75 yataklı devlet hastanesi halkımıza hizmet vermeye başladı. Ayrıca kılavuzlu barajımızın Türkoğlu ovasını sulayacak olması, çiftçimizin üç çeşit ürün almasına ve yüzünün gülmesine sebep oluyor.

TÜRKOĞLU BELEDİYESİNDEN PROJE ÜSTÜNE PROJE

Teknik, Sosyal ve Kültürel belediyecilik hizmetleri anlamında çok sayıda önemli projeleri hayata geçirdik. Yeni doğan bebeklere Hoş geldin Bebek kampanyası çerçevesinde paket yardımı yaptık. Kadınlarımıza yönelik ziyaretler gerçekleştirdik. Kadınlarımızı sinema ile buluşturduk.

Eğitim bazında öğrencilerimize yönelik çeşitli test kitapları dağıttık. Tiyatro gösterileri gerçekleştirdik. Çanakkale gezileri düzenledik. Öğrenme ve zekâ seviyesini düzenleyecek oyun grupları hediye ettik. Gelişen, kalkınan ve sanayileşen ilçemiz için her alanda hizmette sınır tanımadan kalkındırmaya devam edeceğiz.

YEŞİLYÖRE MAHALLEMİZE 110 BİN METRE KARE KİLİT PARKE TAŞI DÖŞEDİK

Türkoğlu Belediyesi, olarak ilçemiz sınırları içerisindeki en ücra ve kırsal noktalara kadar kilit parke taşı döşeme hizmetimiz hızla devam ediyor. Özellikle ilçemizin Yeşilyöre mahallesinde daha önce 20 milyonluk yatırım alarak alt yapı çalışmalarını bitirdiğimiz yerlerde, kilit parke taşı döşeme çalışmalarını gerçekleştirerek mahalle sakinlerimizi yazın tozdan kışın çamurdan kurtardık.

Öncesinde Taziye, evi halı saha, sıcak asfalt çalışmaları gibi hizmetlere kavuşturduğumuz mahallemizde, kısa süre içerisinde yaklaşık Yüz 10 bin metre kare kilit parke taşı döşedik.

Kilit parke tesisimizde ürettiğimiz parkelerimize ilave olarak, ihale usulü ile aldığımız kilit parkelerle ilçemizde tozlu, çamurlu yol bırakmayacağız. Yaptığımız bu çalışmalar ile ilçemiz hem modern bir kimlik kazanacak, hem de güzel Türkoğlu’nun estetik dokusunu koruyacak.

400 DÖNÜMLÜK MİLLET BAHÇESİ BÖLGEYE HİTAP EDECEK

Şekeroba Mahallesi’ne yaklaşık 400 dönümlük Millet Bahçesi çalışmaları hızla devam ediyor.

Daha önce spor kompleksi kazandırdığımız bölgeye, yarı olimpik yüzme havuzu, düğün salonu, bay ve bayanlarımıza hizmet edecek taziye evi, bol bol oyun grupları ve fitness aletleri, beş metre genişliğinde yürüyüş ve bisiklet yollarının olduğu ve binlerce ağaçların bulunacağı 400 dönümlük Millet bahçesi çalışmaları başladı.Millet Bahçesini bir yıl içerisinde bitireceğiz. Şekerobalı hemşerilerime hayırlı olsun. Teknik ekibime teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Mahmut Beyaz