Sosyal, kültürel ve fiziki belediyeciliğin vatandaşlara en yoğun şekilde hissettirildiği Türkoğlu’nda, Belediye Başkanı Osman Okumuş’un ‘Türkoğlu’nda hiçbir vatandaşın ayağı çamura değmeyecek’ sloganıyla başlattığı parke döşeme çalışmaları hızla devam ediyor. İlçenin dört bir köşesini parkeyle kaplayan, vatandaşları da çamurdan kurtaran Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, çalışmaları da sık sık yerinde inceliyor. Yapılan çalışmaları yerinde takip eden, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, belediyenin Fen İşleri Birimi kontrolünde, yüklenici firmaya bağlı ekiplerin yol kazma, kumlama ve stabilize çalışmalarının ardından yapılan kilitli parke taşı döşeme ve kaldırım yapma çalışmaları ara vermeden devam ettiğini belirtti.

TÜRKOĞLU’NA YATIRIMLARLA DONATTIK”

Türkoğlu’nun Kahramanmaraş’ın metropol ilçesi olmasını hedeflediklerini ve bunda da başarılı olduklarını belirten Başkan Okumuş, “Türkoğlu ilçemizde vatandaşlarımızın aileleriyle birlikte hafta sonları gezecek sosyal yaşam alanları, yürüyüş bisiklet yolları, parklar, at çiftliği ve okçuluk eğitim merkezi gibi birçok yer yaparak haftanın 7 günü Türkoğlu’nda vakit geçirebilecek alanlar oluşturduk. İmalı çayının doğu kısmını tamamen trafiğe kapattık. Yürüyüş ve bisiklet alanları, kamelyalar, yaşam alanları oluşturduk. Yine bunun devamında 25 dönüm alanda at çiftliği ve okçuluk eğitim merkezi yaptık. Yılda 3 kere Avasım Festivali yapıyorduk. Yani binlerce Türkiye ve dünyada sporcu geliyordu. Yani okçuluk ve atla ilgili sporların hepsi burada yaptırılıyordu. Biz bunun yılda 12 aya yayalım diye bu at ve okçuluk eğitim merkezlerini yaptık. Yüzlerce kişiye okçuluk eğitimi verdik. Binicilik kurslarımız devam ediyor. Ücretsiz olunca gençlerimizde geliyor. Türkiye’de belki belediyelerin içerisinde bu tür sosyal faaliyeti olan başka yer yok herhâlde. Yaşam alanlarını arttırdık. Bundan dolayı da gelen memurların çoğunluğu artık Türkoğlu’nda kalıyor. Belediyecilikte arkadaşların en çok dikkat etmesi gereken bir şehrin gelişmesi için dışarıdan göç almamız lazım. Onun içinde gelen vatandaşların Türkoğlu’na kalmasını sağlamaktı. Ondan dolayı da başarılı olduk. Organize Sanayi tamamlanıyor. Fabrikalarımız çalışıyor ve yapılmaya devam eden fabrikalar var. 3 bin 500 kişide buradan istihdam sağlayacak. Türkoğlu’nda işsizliği minimum duruma getirmiş durumdayız. Amacımız Onikişubat ve Dulkadiroğlu belediyesi gibi 3. Metropol ilçe olmasını sağlamaktı. Bunda da başarılı olduğumuza inanıyoruz” açıklamalarında bulundu.

VATANDAŞLARIMIZI ÇAMURDAN KURTARDIK”

Türkoğlu’nun herkese sevdirdiklerini dile getiren Okumuş, sözlerine şu şekilde devam etti, “Göreve geldiğimiz günden itibaren parke döşeme çalışmalarına hız verdik ve hızımızı da hiçbir zaman düşürmedik. Seçim çalışmalarımızın vatandaşlarımızın en büyük isteği çamurdan kurtulmaktı ve parke çalışmalarıyla da vatandaşlarımızı çamurdan kurtardık. Aslında problem 11 ilçede Kahramanmaraşlı mısın diye sorduğun zaman kimi Elbistanlıyım, Afşinliyim, Göksunluyum, Andırınlıyım diyor. Bizde Türkoğlulu olma bilinci olsun dedik. Kahramanmaraş’la birleşmiş durumdayız. Yani Kahramanmaraş’la birlikte bir Türkoğlulu olma bilinci olsun ve Türkoğlunu insanlar sevsin istedik. Şu anda bunu başardık yani insanlar Türkoğlu’nda yaşadığından dolayı memnun. Şehirleşme alanında hızlı bir şekilde devam ediyor. Birçok yerde yuva çalışmalarımız, park çalışmalarımız devam ediyor. Çünkü zaman kısıtlıdır. Yani Bir belediye geldiğinde 6 ay belediye başkanlığına alışıyor diyorlar. Bizde öyle değil 2014’de çarşamba günü oturduk cuma günü işe başladık. 31 Mart’a kadarda inşallah çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz