Türkoğlu Belediyesi, İzmir'de meydana gelen 6,6 şiddetindeki depremde zarar gören vatandaşlar için yardım kampanyası başlattı. Depremzedeler ihtiyaçları doğrultusunda yeni doğan çocuk paketleri, Battaniyeler, hijyen setleri, kışlık kıyafetlerden oluşan toplamda 5 bin parça malzeme hazırlayan Türkoğlu Belediyesi, İzmir’e ulaştırmak üzere hazırladıkları paketleri Türkoğlu Kaymakamı Gürbüz Saltaş’a teslim etti.

İZMİR’E SAHİP ÇIKMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

“İzmir’e sahip çıkmak hepimizin görevidir” diyen Türkoğlu Kaymakamı Gürbüz Saltaş, “İzmir üşürse Türkiye üşür. Bundan dolayı duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyoruz. Türkoğlu kaymakamlığı olarak belediyemizden teslim aldığımız yardım malzemelerini Kahramanmaraş Valiliği’ne ileteceğiz. Oradan da tüm bu malzemeler İzmir’de depremzedelere ulaşacak. İzmir’e sahip çıkmaz hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı.

‘MESAFELER YARDIMA ENGEL DEĞİL’

İzmir’de yaşanan depremin kendilerini derinden etkilediğini söyleyen ve mesafelerin yardıma engel olmadığını ifade eden Türkoğlu Belediyesi Başkan Vekili Ramazan Bozdoğan, şunları kaydetti: “Türkiye İzmir için tek yürek" kampanyasına destek olmak adına "İzmir Üşürse Türkiye Üşür" sloganıyla çalışma başlattık.İzmir'de yaşanan deprem felaketi, tüm ülkede olduğu gibi ilçemizde de derin üzüntüyle karşılandı. Yaşanan felaketin ardından bölge halkı için ne yapabiliriz düşüncesiyle böyle bir kampanya başlattık. Hızlı bir şekilde hazırlıklarımızı tamamlayıp ağırlaşan kış şartlarını da göz önünde bulundurarak ilk etapta bölgeye battaniye desteği sağlamaya karar verdik. İzmirli kardeşlerimizle aramızda mesafeler olsa da bu yardımlarla Türkoğlu’ndan İzmir’e bir bağ kurmuş oluyoruz."

‘BATTANİYE İLE SINIRLI KALMADIK’

Bozdoğan, bu zor günlerinde İzmir halkının yanında olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken Koronavirüs salgını nedeniyle bölgede maske, kolonya ve hijyen malzemelerine ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Okumuş, bu kapsamda? Kadar malzeme temin ettiklerini ifade etti.
Yardımların battaniye ile sınırlı kalmadığına işaret eden Bozdoğan, depremzede çocuklar için de kıyafet ve oyuncak hazırladıklarını sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından temin edilen malzemeler Kahramanmaraş Valiliğine teslim edilmek üzere Türkoğlu Kaymakamı Gürbüz Saltaş’a teslim edildi.

HABER: MESUT BENLİ

Editör: Mahmut Beyaz