2005 yılında DEKA Grup markası adı altında kurulan Polipet Plastik Ambalaj Sanayi Limited Şirketi üretiminin tüm ayaklarında ki teknolojisini yenileyerek üretim bandını genişletti. Kahramanmaraş Sanayi Sitesi içerisinde 2 bin metrekare kapalı alanda kurulu Polipet tesislerinde satranç takımı, CD, DVD kabı üretimi gerçekleştiriliyor. Yıllık 7 buçuk milyon adet ile CD, DVD kabı, 60 bin adet Satranç Takımı, üretim kapasitesi ile önümüzde ki yıllarda daha da büyümeyi düşünen Polipet, ürün ağını genişleterek Kahramanmaraş’tan Türkiye pazarına sunmaya hazırlanıyor. Polipet tarafından üretilen Satranç takımları, 2015 yılından bu yana en güvenli E-Ticaret sitelerinden biri olan N11.com üzerinden tüm Türkiye’deki Santranç ustalarına satışı yapılıyor.

‘YILDA 60 BİN SATRANÇ TAKIMI ÜRETİYORUZ’


DEKA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanvekili Abdullah Deveboynu, Türkiye’nin ilk CD, DVD kabı üretim tesisini kurduklarını söylerken, yıllarca Türkiye’de olmayan tesisi ilk kez Kahramanmaraş’ta faaliyete geçirerek bu sektörde ilerlemeye çalıştıklarını vurguladı. Deveboynu, “2005 yılında Kahramanmaraş’ta Türkiye’nin ilk CD, DVD kabı üretim tesisini kurduk. Yıllarca Türkiye’de olmayan tesisi ilk kez Kahramanmaraş’ta faaliyete geçirerek bu sektörde ilerlemeye çalıştık. Gün geçtikçe CD ve DVD kabı üretiminin yanı sıra satranç takımlarının da üretimine başladık. Makine parkurumuzda plastik enjeksiyon makinaları, hidrolik pres makinaları ile üretim yapıyoruz. Bilindiği üzere satranç Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ders müfredatı olarak işleniyor. Santranç özellikle küçük yaştaki çocukların zekâ gelişiminde etkili oluyor. Bundan yola çıkarak hem çocukların yararına bir şey yapmak, hem de bu işi Türkiye’de geliştirmek istedik. Tesisimizde uzman personellerimiz ile yılda 60 bin adet satranç takımı imal ediyoruz ve yaptığımız satrançları Türkiye’nin birçok şehrine pazarlıyoruz” şeklinde konuştu.

‘ÜRÜNLERİMİZ N11.COM’DA SATIŞA SUNULUYOR’


Deveboynu, “Ürünlerimiz 2015 yılında en güvenli E-Ticaret sitelerinden biri olan N11.com adlı internet sitesinde de satışa sunuluyor. Bunun yanında ise 2013 yılından tampon baskı ve serigraf baskı parkurunu kurup, fason reklam ve eşantiyon baskı üretimini bünyemize dahil ettik. Böylelikle Türkiye’nin satranç takımı üretimini Kahramanmaraş’tan Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırıyoruz. Ayrıca 2015 ve 2016 yıllarında yüzde 100 yerli üretim olan Türkiye’nin satranç markası Prestij Satranç Takımları “çok satanlar” listesinde ilk sırada yerini aldı. Polipet Santranç takımı Kahramanmaraş’tan Türkiye’ye sanal ticaret üzerinden satılan en fazla ciro yapan üründür.”

‘KAHRAMANMARAŞ’IN İSMİNİ TÜM DÜNYAYA DUYURMAK İSTİYORUZ’

Türkiye’den sonra yurt dışına da Polipet ürünlerini ihraç etmek istediklerini söyleyen Deveboynu, hedeflerinin satranç üretiminde Kahramanmaraş’ın adını tüm dünyaya duyurmak olduğunun altını çizdi. Bir Kahramanmaraş markası olan Prestij Satranç Takımları; turnuvalara, satranç kulüplerine, belediyelere ve firmalara çeşitli özel tasarımları ile kalite standartlarını yükseltti. Kendi internet sitemiz olan www.polipet.com.tr adresinden de ürünlerimizin satışı yapılmaktadır. Örneğin: Adıyaman Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Van Tuşba Belediyesi, Van İpekyolu Belediyesi, Hatay Hassa Belediyesi, Hatay Dörtyol Belediyesi, Gaziantep Şehitkâmil Belediyelerinin satranç takımı ihtiyacını karşıladık. Hedefimiz Türkiye’den sonra yurt dışına da Polipet ürünlerini ihraç ederek Kahramanmaraş’ın ismini tüm dünyaya duyurmak” ifadelerini kullandı.

Haber: Mesut Benli

Editör: Mahmut Beyaz