Göreve geldiği günden itibaren muhtarlara verdiği değer ve önemle bilinen, sağladığı pozitif ayrımcılıkla il genelindeki hemen hemen tüm muhtarların gönlünü kazanan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Onikişubat mahalle muhtarlarıyla Yedikuyular Kayak Merkezi’nde buluştu. Muhtarla yakından ilgilenen ve tesisle ilgili bilgiler paylaşan Başkan Erkoç, programın başladığı saatten bitimine kadar muhtarların yanından bir an olsun ayrılmadı. Oldukça renkli görüntülere sahne olan programda muhtarlar teleferiğin ve kar motorunun keyfini çıkarttı. Program sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Erkoç, Kahramanmaraş’ı turizm pastasından en çok pay alan illerden biri haline getireceklerine vurgu yaptı. Güneyde böyle bir tesise ihtiyacın olduğunu anlatan Başkan Erkoç, “Bütün amaç ve gayemiz Kahramanmaraş’ı hak ettiği yere taşımaktır” şeklinde konuştu. Sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a getiren Başkan Erkoç, Cumartesi günü tüm Kahramanmaraşlıları miting alanına beklediğini söyledi.

YATIRIMLARIN TEMELİNDE HUZUR VE İSTİKRAR VAR”
Yatırımların temelinde huzurun ve istikrarın olduğunu belirten Başkan Erkoç, bundan rahatsızlık duyanlarında olduğunu sözlerine ekledi. Başkan Erkoç, “Onikişubat İlçesi, mahalle muhtarlarımızla birlikte kayak merkezimizdeyiz. Burası Türkiye açısından çok önemli. Türkiye’miz kış turizmi için çok önemli bir kayak merkezine kavuştu. Özellikle güneyde böyle bir tesise ihtiyaç vardı. Kahramanmaraş’ımıza söz vermiştik ve bunu yerine getirdik. Kahramanmaraş’ımız turizm pastasından hak ettiği payı tam olarak alamamakta. Yaptığımız bu tesislerle ve termal tesislerin alt yapısına yapacağımız yatırımlarla ve alt turizmiyle, tarih turizmiyle, inanç turizmiyle Kahramanmaraş’ı turizm pastasından en çok pay alan illerden bir tanesi haline getireceğiz. Amacımız, hedefimiz bu. Kahramanmaraş’ı en çok ziyaret edilen illerden bir tanesi haline getirme gayreti içerisindeyiz. Bu yatırımların temelinde ülkedeki istikrar ve huzur var. Artık Türkiye bu tür yatırımları planlamakta. Artık iller birbiriyle yarışmakta. Bununda temelinde son 16 yıldan bu yana oluşan istikrar ve huzur ortamı var. Tabi bunlardan rahatsız olanlarda var. Türkiye’nin huzurunu kaçırmak için, Türkiye’yi kaosa sürüklemek için durmadan ülkemize karşı saldırılar düzenlenmekte. Özellikle terör örgütlerini kullanarak Türkiye’ye karşı vekâlet savaşı yürütmekteler. Sınır boylarımıza terör örgütlerini yerleştirerek Türkiye’nin huzuruna kastetmek gayretinde olanlar var. Bugünkü sağlam irade Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde buna karşı güçlü bir duruş sergilemekte” ifadelerini kullandı.

HEMŞERİLERİMİZ TARİHİ BULUŞMAYA KESİN VE NET GELMELİ”
24 Şubat’ta AK Parti İl Kongresi’ne katılmak üzere kente gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın buradan dünyaya mesaj vereceğini aktaran Başkan Erkoç, bu tarihi buluşmaya mutlak surette herkesin gelmesi gerektiğini söyledi. Başkan Erkoç,” Şuan kahraman ordumuz başkomutanımızın emriyle Suriye’de Türkiye’mizi tehdit etme hadsizliğine kapılanlara haddini bildirmekte. Çok başarılı operasyonlar sürdürülmekte. Kahraman hemşerilerimiz, saygıdeğer başkomutanımızın da kahraman ordumuzun yanında canı yürekten bu operasyonların desteklemektedir. Hafta sonu Cumhurbaşkanımızı, Başkomutanımızı Kahramanmaraş’ta misafir edeceğiz. Ben inanıyorum ki Kahramanmaraş’ın güzel insanları, vatansever insanları 7’den 7’e o gün insan seli oluşturacak ve cumartesi günü reisini, başkomutanını, kendilerinin seçtiği cumhurbaşkanını tarihi bir coşkuyla karşılayacağı inancındayım. O gün herkes işini gücünü, randevularını bir kenara bırakıp tarihi buluşmaya kesin ve net gelmeli” diye konuştu.

TARİHİ COŞKUYU HERKESİN GÖRMESİNİ ARZU EDİYORUZ”
“Tarihi günü tarihi coşkuyu herkesin görmesini arzu ediyoruz” diyen Başkan Erkoç, son olarak sözlerine şunları ekledi: “Başkomutan geldiğinde dünyaya mesaj vermeliyiz. Kahramanmaraş’tan dünyaya mesaj vermeliyiz. Çünkü Afrin bize yaklaşık 130 kilometre mesafede. Buradan vereceğimiz güçlü mesaj Allah’ın izniyle millet, devlet buluşmasının en güzel örneklerinden biri olacak ve tüm dünya bir adım daha geri atacak. Kahraman ecdadın tüm torunlarını cumartesi günü şehir terminalinin yanındaki spor tesisine bekliyoruz. Bununla ilgili taşıma organizasyonu yapıldı. Vatandaşlarımızın buraya erişimin de en kolay şekilde sağlayacağız. Tarihi günü tarihi coşkuyu herkesin görmesini arzu ediyoruz. İnsanlar o coşkunun içinde o tarihi günü yaşamalarını ömür boyu unutmayacakları bir an olacakları inancındayız.”

Haber: Emre AKKIŞ

Editör: Mahmut Beyaz