İYİ Parti Onikişubat İlçe Başkanı Devlet Ağdur, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Seçimlerine dair yaptığı açıklamasında Türkiye’nin özellikle son altı yılda Cumhuriyet kazanımlarını kaybettiğini, iktidarın üretim ekonomisinden uzak bir politika izlemesi neticesinde yaşanan krizin örtbas edilmeye çalışıldığını söyledi. Türkiye’nin bir çıkış yolu aradığını ifade eden Ağdur, Cumhuriyet’in ilk yıllarından örnek gösterdi ve açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Tarihi süreçler incelendiğinde devletlerin zaman zaman ekonomik, sosyal ve siyasal krizlerle karşılaştığına şahit oluruz. Böyle durumlarda bir çıkış yolu aranır. Genellikle gücü elinde bulunduranlar, pragmatist yaklaşımlar sergilerken, milletin bekasını düşünenler ise bunalımdan çıkış yolları ararlar. Mesela, Balkan Savaşları ile başlayan ve Birinci Dünya Savaşıyla devam eden ateşten gömleğin giyildiği yıllara baktığımızda devlet hem cephelerde savaşıyor, hem de ekonomik tükenmişlikle mücadele etmek zorunda kalıyordu. Nitekim Cumhuriyet ile birlikte, zamanın kuruyla Osmanlı’dan genç Türkiye Cumhuriyeti devletine kalan borç 500 milyar dolar tutuyordu. Atatürk önderliğinde yüce Türk milleti, bütün güçlüklere rağmen imkansızlıklara rağmen bir yandan yatırım yaparak - Sümerbank gibi Şeker fabrikaları gibi- öte yandan yeniliklere imza atıp ulusal ve uluslararası bağlarla bu borcu ödedi. Ve Türk devleti yeni bir yola girdi. Nitekim her gelen hükümet eksiği ile gediği ile bir tuğla koydu.”

ÜRETİM EKONOMİSİNDEN BİHABERLER

“Gelelim son an altı yıla!” diyerek iktidara yüklenen Ağdur; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan 2002 yılına kadar yapılan bütün hizmetleri yok sayıp kendilerinin Türkiye’yi ayağa kaldırdığı iddiasında bulunan mevcut iktidar; bu söylemini seçim dönemlerinde daha bir şaşalı anlatmaktadır. Üretim ekonomisinden bihaber, beton ekonomisinden ibaret çalışmalar billboardlara her seçim döneminde “Yerli Uçağımız Göklerde” balonu ile başlayıp uçuk kaçık sloganlarla yansımaktadır. İnşaat sektörü ve tüketime yönelik ekonomik hamlelerle yandaşlarına sermaye kazandıran, satın aldığı havuz medyası ile başarısızlığının üzerini örtmeye çalışan AKP iktidarı son çırpınışlarını sergilemektedir” dedi.

25 HAZİRAN SABAHI GÜNEŞ BİR BAŞKA DOĞACAKTIR

Günü birlik değil ileriye dönük politikalarla İYİ Parti’nin iktidara talip olduğunu söyleyen Ağdur, seçim kampanyalarını da aralıksız sürdüklerini ifade ederek: “Ümitsizliğe düşen, adaletten mahrum bırakılan, çaresizliğe itilen, özgür iradeye hasret kalan Türk milleti artık yönünü güneşe dönmüştür. 25 Haziran sabahı güneş bir başka doğacaktır. Bu güneşin doğudan yükselerek bütün Anadolu’yu kuşatacağını görüyoruz.

Güneş, Kahramanmaraş’ta da bir başka güzel doğmaya hazırlanıyor.

Diğer siyasi partilerin, alışılmış, gündelik, faydacı söylemlerine itibar etmeyen Kahramanmaraş halkı, İYİ Parti’nin adayları ile kucaklaşıyor, onlara samimi bir destek veriyor, başlatılan iyilik Hareketine sahip çıkıyor” diye konuştu.

HEMŞEHRİLERİMİZ ADAYLARIMIZI TAKDİR EDİYOR, DESTEK VERİYOR

Kahramanmaraş’ta da donanımlı milletvekili adaylarıyla iddialı olduklarını önemle vurgulayan Ağdur; “Adaylarımızın açıklandığı gün, başta iktidar partisi olmak üzere, siyasi partilerde büyük bir tedirginlik yaşandığını görüyoruz. Adaylarımızın, donanımı, kültürü, geçmişteki verdikleri mücadeleler, Kahramanmaraşlılar tarafından takdirle karşılandı. Artık gönül rahatlığı ile oy verebilecekleri bir partileri olan Kahramanmaraşlılar, rahat olsunlar. İlimize ait temel meselelere hakim olan bir kadro sizin temsilciniz olmaya hazırlanıyor. Profesyonel ekipleri ile hazırlanan kapsamlı programlarla, ötekileştirmeyen birleştiren, ayrıştırmayan kucaklaştıran bir ekip göreve hazırlandı ve 25 Haziran sabahını bekliyor. Adaleti esas alan, liyakate önem veren ve istişare ile karar alan bir kadro Kahramanmaraş’a İYİ gelecek” dedi.

Ağdur; “Türkiye kararını verdi. Tüm engellemelere rağmen, Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı, partimizi de birinci parti yapacak. Milletimiz güneşe döndü bile” diyerek konuşmasını tamamladı.

HABER MERKEZİ

Editör: Mahmut Beyaz