Sosyal belediyeciliğin öncüsü Onikişubat Belediyesi, Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek liderliğinde farkındalık oluşturan çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Geçtiğimiz gün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli bireyleri ve ailelerine yönelik güzel bir programa imza atan Başkan Mahçiçek, özel günler başta olmak üzere kentin bütün kesimlerini Onikişubat Belediyesi Yürüyüş ve Bisiklet Yolu’nda bulunan tesiste kahvaltı sofrasında bir araya getiriyor. Başkan Mahçiçek, bu kez ise Lösev Vakfı Kahramanmaraş İl Temsilciliği’nin çatısı altında bulunan lösemi hastası çocuklarla bir araya geldi. Çocuklar ve aileleriyle yakından ilgilenen Başkan Mahçiçek, kahvaltının ardından çocuklarla resim yaptı, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Gönüllerince eğlenen minikler, aileleriyle bisikletlere de binerek keyifli bir gün geçirdi. Kahvaltı programına Hanefi Mahçiçek’in eşi Ayten Mahçiçek, Ak Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, AK Parti Onikişubat İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cemil Tuğrul Özdöşemeci ve belediye meclis üyeleri de katıldı.

“BİZİM İNANCIMIZDA HASTALIK SAĞLIĞIN ZEKATIDIR”

Konuşmasına sağlığın önemini belirterek başlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, “Geçtiğimiz gün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Türkiye’nin bütün vilayetlerinde, ilçelerinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ımızda da engelli kardeşlerimiz için programlar yapıldı. Aslında biz sizlerle beraber olmayı daha önceki haftalarda programlamıştık ama kısmet olmamıştı. AK Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanlarımız ve belediyemizin seçilmiş meclis üyeleriyle beraber sabah kahvaltısında buluşalım, sizlerin hatırını ve çocuklarımızın durumlarını soralım istedik. Ayrıca güzel vakitler geçirelim diye beraber olma imkanı yakaladık. Cenab-ı Allah, bütün çocuklarımıza şifalar nasip etsin. Hastalık kolay değil ama bu da bir kader, belki de bir imtihan. Bu kaderden, bu imtihandan hepimiz yüzümüzün akıyla çıkarız diye temenni ediyorum. Bizim inancımızda der ya, hastalık sağlığın zekatıdır diye. İnşallah bu da zekatınız olur, çocuklarımızda inşallah sağlığına ve sıhhatine kavuşur. Bizdeki verilere göre belki daha fazla ama 400 tane lösevli çocuğumuz var Kahramanmaraş’ta. Türkiye’de de 40 bin tane lösevli çocuğumuz var. Bunlar kayıtlı olanlar tabi ki, kayıtlı olmayanlar da mutlaka daha var. Ama bu ülke büyük bir ülke, gerçekten baktığınız zaman geçmiş dönemlerle mukayese ettiğinizde sağlık alanında Türkiye elhamdülillah çok iyi bir ivme yakalamış durumda. Artık bizim ülkemizdeki insanlar yurt dışına gitmiyor, yurt dışından sağlık için Türkiye’ye geliyorlar” dedi.

“TÜRKİYE SAĞLIK ALANINDA ÇAĞ ATLAMIŞ DURUMDA”

Sağlık noktasında Türkiye’nin çağ atladığına değinen Başkan Mahçiçek, geçmişte yaşadığı sıkıntıları anlatarak, “1973’lü yıllarda ben Ankara’da talebeydim, bir gün böbreklerim sancılandı, hastaneye gitmem lazımdı. Bir arabaya bindim, gittim. Ankara’da dış kapıda sigorta hastanesi var, sigorta hastanesine gittim baktım ki hastalar odalarda değil koridorlarda sedyelerin üzerinde yatıyor, bas bas bağırıyorlar. Ben sancımı filan unuttum çıktım. Yatak bile yoktu, sedyelerin üstünde hastalar bağırarak yatıyor. Oradan çıktım, Yüksek İhtisas Hastanesi var Ankara Sıhhiye’de. Böbreklerimdeki sancıyı durduracak bir şey arıyorum yani. Allah denk getirecek ya, Kahramanmaraşlı Serdar Emirmahmutoğlu ile karşılaştık. Doktor elimden tuttu, oda oda geziyoruz bir ağrı kesici bulmak için. Koca Yüksek İhtisas Hastanesi’nde bir ağrı kesici bulamıyoruz, bir iğne bulsa bana hemen yapacak, ağrımı kesecek. Nihayet bir ağrı kesici hap buldu ve verdi bana. İşte o günkü günlerden bu günkü günlere geldik. Artık hastanelerde rehin kalmıyoruz Allah’a şükürler olsun. Devlet bütün imkanlarıyla yanımızda ve bize yardımcı olmak için her türlü gayreti gösteriyor. Gerçekten Türkiye, mübalağa değil sağlık alanında çağ atlamış durumda. Elhamdülillah her türlü imkanıyla, her türlü masrafımızı karşılıyorlar. Gönül ister ki hastalıklı olmayalım ama şu bir gerçek. Bizim inancımızda beş şey gelmeden, beş şeyin kıymetini bilin denir. Ölümden önce sağlığın kıymetini bilin der, ya da hayatın kıymetini bilin der. Hastalıktan önce sağlığın, yaşlılıktan önce de gençliğin kıymetini bilin der. Bunlar bizim örfümüzde ve inancımızda var da, çok fazla bilmiyoruz emin olun ki. Hastalıktan önce koruyuculuğu bilmemiz lazım. Hastalığa yakalanmamak için ne lazımsa onları yapmamız lazım. Geçmişli yıllarda bu ülkenin insanlarına zeytin yağını değil de vita yağını yedirdiler ve hasta ettiler. Bu ülkenin hastalarına sütü içirmediler, süt tozu içirdiler hasta ettiler. Ama bugün bunları biliyoruz. Ülkemizin tarım alandaki geliri kendine yeter hale getirildi ve herşeyimiz var. Çok daha iyi olacağız İnşallah” ifadelerini kullandı.

“BU ÜLKENİN ÖZGÜVENİ KENDİNE GELDİ”

Türkiye’nin uluslararası alanda kendini kabul ettiren bir ülke olduğunu kaydeden Başkan Mahçiçek, “Türkiye, eski Osmanlı dönemindeki güzel günleri, güçlü günleri, uluslararası alanda kendini kabul ettirecek, herkese sözünü dinletecek bir duruma gelecek İnşallah. Bunları siyaseten söylemiyorum, Allah için Fransanın Cumhurbaşkanına bu ülkenin Cumhurbaşkanı, o yiğit insan ne diyor, senin beyin ölümünün gerçekleşmiş galiba diyor NATO konusunda konuşurken. Biz eskiden aman Batı ne der diye korkumuzdan bir tek kelime konuşamazdık. Bu ülkenin özgüveni kendine geldi. Haksızlıkları, yanlışlıkları her ortamda konuşabiliyoruz Allah’a şükürler olsun. Bu ülkenin başında, Allah ona kaza bela vermesin bir dünya lideri var. 167 ülkenin karşısında sizin düzeniniz adaletsiz diyebilen bir lider var Allah’a şükürler olsun. Dünya beşten büyüktür diyebilen bir lider var. O liderin öncülüğünde bu ülke her alanda büyümeye, gelişmeye devam ediyor. Türkiye, matematik ve fen bilgisi alanlarında en fazla gelişen ülke oldu. Türkiye artık neredeyse kendi uçağını yapabilecek seviyeye gelmiş. O parçalarını vermedikleri droneleri, İHA’ları, SİHA’ları, silah kullananlarıyla beraber yapmaya başlamış. Bunları bilmemiz lazım. Türkiye’nin bugün 13 tane ülkede askeri üssü var. Askeri üssünüzün olması demek, büyük ülke olduğunuz demektir. Her alanda mücadele ediyoruz, her alanda bu ülkeyi daha iyi yerlere taşımak için gayret ediyoruz. İnşallah gelecek daha iyi olacak, daha güzel olacak. Çocuklarımız için, bu ülkenin geleceği için hep beraber gayret etmemiz lazım. Bunlar İnşallah iyileşecek, gelecekte bu ülkeyi yönetecekler Allah’ın yardımıyla. Bizden de daha iyi yönetecekler İnşallah. Bu ülkenin geleceği de, insanları da güzel” şeklinde konuştu.

“ÇOK DAHA İYİ KONUMA GELECEĞİZ”

Kadın hakları başta olmak üzere Türkiye’nin birçok konuda Avrupa devletlerinin geride bıraktığına dikkat çeken Başkan Mahçiçek, “Kadınların değerli olduğu en birinci ülkelerden birisi Türkiye’dir. Şimdi televizyonlarda çok geçiyor, kadınlarımız öldürüldü diye emin olun ki o medeni dedikleri ülkelerde bunun 3-5 katı. Bunları kesinlikle istemeyiz ama kendilerindeki sıkıntılar bizden fazla. Bizim değerlerimizde, inancımızda, kültürümüzde paylaşmak vardır, merhamet vardır, vicdan vardır. Fakire fukaraya, hastaya yaklaşmak vardır. Onlarda bu değerler vardır, korkularından çok fazla spor yaparlar. Niye? Çünkü aile yoktur, yaşlandıkları zaman huzurevine bırakırlar, orada ölümü beklerler. Ama bizde aile var Allah’a şükürler olsun, biz annemize, babamıza, kardeşlerimize bakarız. Çünkü bu bizim kültürümüzün, inancımızın, değerlerimizin bir gereği. Onun için bu ülke büyük bir ülke, Allah’ın yardımıyla her şeyi onlardan çok daha iyi yapacak konuma geleceğiz. Bizi ürküttüler, korkuttular ama artık yok. Bakın mesela bir çocuk farklı bir şey yapsa icat çıkarma derdik, şimdi icat çıkar diyoruz. Hemen çocuğun önünü keserdik, aman ha icat çıkarma diye. İcat çıkartacak tabi ki, bizi böyle kompleksli bir hale getirmişlerdi. Bu sabah bizlerle beraber oldunuz, bizleri onurlandırdınız bir defa daha bütün çocuklarımıza Rabbim’den şifa diliyorum” dedi.

Başkan Mahçiçek, kahvaltı programının ardından çocuklara ve ailelerine çeşitli hediyeler verdi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz