Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere sabah saatlerinde Kahramanmaraş'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi'ni ziyaretinin ardından Ekinözü'ne geçerek, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ekinözü Kaymakamlığı ve DOGAKA Kalkınma Ajansı işbirliğinde ilçeye kazandırılan Sağlık Turizm Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Ekinözü’nün sağlık turizmine önemli katkı sağlayacak tesis, toplamda bin 720 metrekare alana sahip olurken hamam, sauna, buhar odası, çamur uygulama odaları ile hem ilçeye hem de kente dev katkı sağlayacak. Temel atma töreninde bir konuşma gerçekleştirenAk Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Mahir Ünal, “Bu ülkenin artık standartları yükseldi, yaşam kalitesi yükseldi, yaşam seviyesi yükseldi. Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, şehirleşmede her alanda bu ülke gelişti. O yüzden artık hizmeti bu artan standarta, gelişen hayat şartlarına göre vermemiz gerekiyor. Vatandaş bizden talep ettiğinde, ya dün şöyleydi bugünki haline şükret demiyoruz. Diyoruz ki, evet bu talebini bu ihtiyacını görüyoruz, bu talebini bu ihtiyacını da karşılayacağız diyoruz” dedi.

ÖNÜMÜZE BİR YOL HARİTASI ÇIKARDIK”

Temel atma töreninde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, her bir yerleşim biriminin ihtiyaçları için geniş istişare toplantıları sonucunda ortaya bir eylem planı çıkardıklarını söyledi. Konuşmalarının devamında Güngör, “Ekinözü ilçemizde sağlık turizmine hizmet edecek sağlık merkezinin temel atma töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak çalışma arkadaşlarımız ile birlikte yoğun bir çaba içerisinde her bir yerleşim birimimizin ihtiyaçlarını çıkardık. Bunu, Sayın Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal beyefendinin makamında Milletvekillerimize arz ettik ve onların önerilerini aldık. Aynı şekilde Belediye Meclis Üylerimize, Muhtarlarımıza her bir ilçedeki ihtiyaçlar için ilçe idarecilerimize ve bütün hemşehrilerimiz olmak üzere geniş bir istişare yaptık. Ortaya bir eylem planı çıkardık. Bu eylem planında her bir yerleşim yerinin ihtiyaçları nelerdir, hemşehrilerimiz bizden hangi ihtiyaçları hangi öncelikle çözülmesini istiyorlar bunları bir kenara koyduk. Önümüze bir yol haritası çıkardık. Büyükşehir olarak ilçe belediyelerimizde de en üst düzeyde bir koordinasyon içerisinde bu yol haritasına uygun olarak inşallah hizmetleri yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

BU TESİS SAYESİNDE EKİNÖZÜ TURİZM MERKEZİ HALİNE GELECEK”

Temel atma töreni gerçekleştirilen tesisin Ekinözü’ne büyük katkılar sağlayacağını söyleyen Güngör, “Bugün burada temelini attığımız Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi bu ilçemize ne kazandıracak? Bazen ölçek küçüklüğü dezavantaj gibi gözükse de bu küçüklüğün avantajlı yönlerinin olduğunu bilmemiz gerekiyor. Ekinözümüz için de bu acı su gerçekten çok önemli bir avantaj ve bundan da en üst düzeyde ziyaretçi potansiyeli ile yararlanmamız lazım. Bu acı su sadece içmek için kullanılıyor ve buraya gelen ziyaretçiler burada genellikle konaklamıyor günü birlik gelip gidiyor şeklinde yerli haklımızın serzenişlerini aldık. İşte bu tesis burada aynı zamanda konaklama imkanı da sunacak bir hizmet, bir turizm merkezi haline gelecek. Sadece konaklama değil şuana kadar Ekinözü içmeceleri ağırlıklı olarak içme, şifa olarak kullanılırken bu tesis sayesinde aynı zamanda cilt sağlığı için de kullanılıyor olacak. Burada konaklama ile bir bütün halinde ziyaretçi sayısı da artmış olacak. Bu tesisin bir takım paydaşları var. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ekinözü Kaymakamlığı ve DOGAKA Kalkınma Ajansımızın işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Şunu da görüyoruz ki hem merkezi idare kuruluşları var hem ajansımız hem de yerel yönetimlerimizin iş birliğinden nasıl bir sinerji çıktığını görüyoruz. Bu projenin maliyeti 4 milyon TL’dir. Böyle bir hizmeti Ekinözülü hemşehrilerimizin hizmetine sunuyoruz” dedi.

BİZ ELLERİN YURDUNDA ÇİÇEK AÇARKEN BU ÜLKEYE KAR YAĞDIĞI GÜNLERDE DOĞDUK”

Programda konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Üstad Abdurrahim Karakoç’un çocukluğumuzdan hatırladığımız bir mısrası vardır. Der ki; “ellerin yurdunda çiçekler açarken bizim ele kar geliyor gardaşım. Bu hududu kimler çizmiş gönlüme dar geliyor, dar geliyor gardaşım.” biz ellerin yurdunda çiçek açarken bu ülkeye kar yağdığı günlerde doğduk. Biz, acıyı ekmek aş eyledik. Bizim çocukluğumuzda, gençliğimizde Elbistanımızda, Afşinimizde, Göksunumuzda, Ekinözümüzde neler yaşandığını unutmadık ve çok iyi biliyoruz. Memur ister polis ister öğretmen olsun maaşı yetmediği için işportacılık yaptığını pazarda limon sattığı günleri yaşadık. Hastanelerin işlemediği, devletin parasını topladığı vergiyi vatandaşa dağıtmadığı günleri yaşadık. Biz, devletin topladığı 100 liralık verginin 86 lirasının faize gittiği günleri yaşadık. Hamdolsun rabbim bizi o günlerden çıkardı aldı. Bugün çok imkanlarımız var ama eskiden şöyleydik bugün böyleydik demek yeterli değil. Bu ülkenin artık standartları yükseldi, yaşam kalitesi yükseldi, yaşam seviyesi yükseldi. Sağlıkta, eğitimde, ulaşımda, şehirleşmede her alanda bu ülke gelişti. O yüzden artık hizmeti bu artan standarta, gelişen hayat şartlarına göre vermemiz gerekiyor. Vatandaş bizden talep ettiğinde, ya dün şöyleydi bugünki haline şükret demiyoruz. Diyoruz ki, evet bu talebini bu ihtiyacını görüyoruz, bu talebini bu ihtiyacını da karşılayacağız diyoruz” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE SAVUNMA SANAYİNDEKİ YERLİLEŞMEDE YÜZDE 20’DEN YÜZDE 70’LERE ÇIKTI”

Türkiye’nin savunma sanayindeki gelişim sürecine değinen Ünal, “Bizim demokrasimiz, bizim özgürlüğümüz, bizim güvenliğimiz bunların hepsi için olmazsa olmaz olan bu ülkenin savunması sanayisi vardır. Türkiye, 2012’de benim de Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda katıldığım bir heyetler arası görüşmede Amerikadan, Obamadan SİHA istedi yani Silahlı İnsansız Hava Aracı istedi ve vermediler. Daha sonra hava savunma sistemi için patriyot istedik vermediler. Biz 2011’de 2012’de teröre karşı sınır ötesi operasyonlar yapmak için sıcak istihbarat alamazdık, askerimiz sınır ötesi operasyonda risk alırdı. Hamdolsun ki, Türkiye dün yüzde 20 yerlileşme oranı olan savunma sanayinde bugün yüzde 70’lere çıktı mı? Çıktı elhamdülillah. İnsansız Hava Aracını, Silahlı İnsansız Hava Aracını, Silahlı Drone’larını hepsini Türkiye yapıyor mu? Yapıyor elhamdülillah. Bugün Türkiye, Barış Pınarı Harekatı ile 16 günde tel Ab Yad ve Rasulayn’ı terörden temizledi. Bu sadece saha da kazanılmış bir başarı mıdır? Bu meseleleri özellikle Ekinözünde konuşuyorum. Çünkü Vatan, Bayrak, Devlet dediğin zaman Ekinözülü ayağa kalkar. Onun hassasiyeti bu konuda bambaşkadır” dedi.

HABER:TUĞÇE KAYAR-ALİHAN KÜRŞAT

Editör: Mahmut Beyaz