24 Haziran’da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için alınan erken seçim kararının ardından yoğun bir şekilde seçim bölgesi Kahramanmaraş’ta çalışmalarını başlatan ve son ana kadar sahadan hiçbir zaman ayrılmayan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, seçimden bu zamana kadar geçen süreçte yaşananları gazetemize değerlendirdi. Halkın en kolay ulaşabildiği milletvekillerinden biri olan Celalettin Güvenç, TBMM İçişleri Komisyon Başkanlığı’nın görevlerini de anlattı. ABD’nin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e yönelik yaptırım kararıyla tehdidine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Güvenç, “Türkiye eski Türkiye değil. Biz bunlara teslim olmayacağız, teslim olmamak durumundayız. Onurumuzla yaşayacağız, dik duracağız ve mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı. Güvenç ayrıca, Kahramanmaraşlı gençlerin ve sporseverlerin büyük heyecanla beklediği stadyum noktasında Gençlik ve Spor Bakanı’nı ziyaret ettiğini ve Gençlik ve Spor Bakanı’nın gerekli çalışmaların başlatılması noktasında talimatlar verdiğinin müjdesini verdi.

HALKIMIZ ANKARA’YA BİZİ GÜÇLÜ GÖNDERDİ”

Türkiye’nin tarihinin en önemli seçimini 24 Haziran’da yaptığını ve Kahramanmaraş halkının bir kez daha milletvekillerini Ankara’ya güçlü gönderdiğini dile getiren TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “Bir kere daha Kahramanmaraşlı hemşerilerime seslenme fırsatı verdiğiniz için Manşet Gazetesi ve Radyo Fresh’e çok teşekkür ediyorum. Türkiye, tarihinin en önemli seçimlerinden birisini 24 Haziran’da yaptı. Seçimin önemi şurada, parlamenter sistemi değiştirdik, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni, diğer bir ifadeyle Başkanlık Sistemi’ne geçmiş olduk. Seçim sürecinde halkımızla beraber olduk, Ramazan ayını, bayramı yaşadık. Ramazan ayını seçim kampanyasına çevirmiş olduk hep beraber. Hemşerilerimizle sabahlara kadar birlikte olduk. Bir kere daha seçimde bize büyük destek veren bütün milletimize ve Kahramanmaraşlı hemşerilerimize sonsuz şükranlarımı, minnetlerimi ve teşekkürlerimi sunuyorum. Kahramanmaraş halkı bir kere daha bizi mahcup etmedi ve Ankara’ya güçlü gönderdi” dedi.

HALKIMIZI VERDİĞİMİZ SÖZLERİ İKİ YASAYLA ÇIKARDIK”

24 Haziran seçimlerinin ardından Meclisin yoğun bir şekilde açıldığını anlatan Güvenç, iki önemli yasa çıkardıklarını belirterek, geride bırakılan sürede yapılan çalışmaları şu şekilde anlattı; “Ankara’ya gelince de hiç durmadan süratle TBMM’de yeminler yapıldı, arkasından Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yemin etti. Bakanlar atandı, bakanlar yeminini yaptı ve çalışmaya başladık. Cumhurbaşkanımız bizleri takdir ettiler, bir kere daha buradan teşekkür ediyorum. İçişleri Komisyon Başkanlığı görevine getirdiler, böylece 3. Dönem şehrimiz adına, hemşerilerimiz adına TBMM’nin en önemli komisyonlarından biri olan İçişleri Komisyon Başkanlığı görevine başlamış olduk. Bu geçen sürede süratle Cumhurbaşkanımızın seçimde halkımıza verdiği sözleri yerine getirmek adına iki önemli yasayı Meclis Genel Kurulu’na getirdik, bunlardan birisi biliyorsunuz askerlik konusu, bedelli askerliği meclisten çıkardık, gençlerimize hayırlı ve uğurlu olsun diyorum, bu çok önemliydi. Bir diğeri OHAL’i kaldırdık, seçimde vaat etmişti Cumhurbaşkanımız, OHAL’i kaldırdıktan sonra da terör örgütlerine fırsat vermeme adına terörle mücadelede emniyet güçlerimize, jandarma güçlerimize, valilerimize verilen yetkileri artıran, önemli yetkiler veren bir yasal düzenlemeyi yeni meclisimizden geçirdik. Yeni yasa yeni dönemin ilk iki yasası olma özelliğini şuan itibariyle koruyor. Bu çalışmalar bittikten sonra da 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünü idrak ettik. Onunla ilgili öğle namazı Külliye’de bulunan Millet Camii’nde bir mevlit okundu, daha sonra Meclis’te Meclis Başkanımızın katılımıyla 15 Temmuz Resim Sergisi açıldı ve bir kere daha o karanlık günü hatırladık. Unutmadığımızı gösterdik, bir daha bu ülke darbelere maruz kalmasın diye bütün millet olarak kenetlendik” ifadelerini kullandı.

KOMİSYONLARIN ÖNEMİ ARTTI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdiriyle 3. Dönemde de TBMM İçişleri Komisyon Başkanı seçildiğini belirten Güvenç, yeni sistemde komisyonların önemini anlatarak, “Şimdi yeni dönemde komisyonların fonksiyonu şu, her komisyon kendi ihtisas alanıyla ilgili konularda meclisten geçecek kanunları ilk görüşen, tartışan, tasarıya son halini veren kuruluştur. Geçen dönemlerde tasarılar hükümet tarafından hazırlanıp geliyordu, bu dönem komisyonlar daha önemli hale geldi. Çünkü hükümetlerden teklif ve tasarı gelemeyecek. Sadece mecliste milletvekilleri tarafından teklif verilebilecek. Dolayısıyla komisyonlarımız daha önemli hale geldi, yeni dönemde komisyonda inceleme, araştırma çalışmaları da yapacağız” şeklinde konuştu.

SURİYELİ MÜLTECİLERLE İLGİLİ TABANDA RAHATSIZLIK GÖRDÜK”

Seçim çalışmalarında tabanda Suriyeli mültecilerle ilgili rahatsızlık gördüklerini ve TBMM İçişleri Komisyonu olarak rapor hazırlayacaklarını dile getiren Güvenç, “Mesela Suriyeli mültecilerle ilgili tabanda rahatsızlık gördük Kahramanmaraş’ta, mahallelerde vatandaşlarımız bunları ifade ettiler, Meclis Başkanımızla Suriyeliler konusunu görüştük, ilk fırsatta komisyonla gelerek Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa ve Kilis’de incelemelerde bulunacağız. Sınırın diğer tarafında durum nedir, ona bakacağız ve hazırlayacağımız raporu Meclis Başkanımıza, Cumhurbaşkanımıza sunacağız. Yeni dönemde komisyonlar daha önemli hale geldi, bizde bu önemli görevde görevlendirilmiş bulunduk. Bu güvene layık olmaya çalışacağız, Cumhurbaşkanımız burada şahsıma değil, Kahramanmaraş’a olan güvenini ifade etmiş oldu. 3. Dönem tekrar bizleri görevlendirdi. Allah mahcup etmesin, şehrimiz için, milletimiz için daha güzel hizmetler yapmamıza vesile eylesin, bunun sorumluluğunun farkındayız. Bu görevin ağırlığını farkındayız, ibadet aşkıyla çalışmaya devam edeceğiz. Şuan da da Mecliste zaten çalışıyoruz, gerekli araştırmalarımızı yapıyoruz” açıklamalarında bulundu.

TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL, BUNLARA TESLİM OLMAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Türkiye’nin elinin artık güçlendiğini dile getiren Güvenç, ABD’nin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e yönelik yaptırım kararıyla tehdidine yönelik, “Tabi Başkanlık Sistemi ile Türkiye’nin eli güçlendi. Artık koalisyon devri bitti ve pratik karar alan, milletine hesap verme dışında kimseye vermeyen bir yönetime kavuşmuş olduk. Bundan dolayı da küresel güçlerin saldırıları başladı. Tüm Türkiye olarak izliyoruz rahip adı altında Amerika’nın bir ajanı var İzmir’de Brunson adında, orada din adamı kisvesi adı altında terör örgütleriyle irtibat kuran, onlara destek veren ve bunun sonucunda da şuan da yargıya hesap veren bir Amerikalı için Amerika bizi tehdit etmeye, bize karşı yaptırım uygulama noktasına kadar adımlar attı. İki bakanımıza yaptırım kararı uygulayacaklarını açıkladılar. Buna karşı bizim söyleyeceğimiz şudur, biz her zaman söylüyoruz, Türkiye eski Türkiye değil. Biz bunlara teslim olmayacağız, teslim olmamak durumundayız. Onurumuzla yaşayacağız, dik duracağız ve mücadele edeceğiz. Bakın dolarla, faizle oynuyorlar, elbette bizi sıkıntıya sokmaya çalışıyorlar ama büyük Türkiye için, bir daha eski günlere dönmemek için, teröre fırsat vermemek için, devamlı üzerimizde oynanan, affedersiniz müstemleke konumuna sokulan bir ülke olmamak için dik duruşumuzun devam etmesi lazım” ifadelerini kullandı.

ÜMİTSİZLİĞE KAPILMAYIN, YATIRIMLARA DEVAM EDİN”

Vatandaşların soğukkanlı ve sağ duyulu olması gerektiğini ifade eden Güvenç, vatandaşların ümitsizliğe kapılmamasını, iş adamlarının da yatırımlarına devam etmesini önererek, “Soğukkanlılıkla, sağ duyuyla mücadelemize devam edeceğiz, devam etmek zorundayız. Geçtiğimiz gün 4 partimiz Amerika’nın bu kararına karşı ortak bir açıklama yaptılar. Dikkatle takip ediyoruz kararlılığımız devam ediyor. Benim tavsiyem, kimse ümitsizliğe kapılmasın, iş adamlarımız yatırımlarına devam etsin, bir olalım, beraber olalım, Allah’ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur. Türkiye büyük bir ülkenin adıdır, 80 milyon nüfusuyla güçlü bir ülkedir ve bizi bu güne kadar zorladılar, Cumhurbaşkanımıza yapmadıkları kalmadı ama yenilmedik, yenilmeyeceğiz, korkmuyoruz, yolumuza devam ediyoruz. Bunların öfkesi şundandır, terör örgütlerine karşı aldığımız tedbirlerle hiçbir terör örgütü eskisi ortalıkta dolaşamıyor, eylem yapamıyor, operasyonel güçleri kesildi, meydanlarda, çarşılarda bomba patlatamıyorlar bundan dolayı da Türkiye düşmanları rahatsız. Ama biz taviz veremeyiz, bizim için halkımızın sağlığı, halkımızın hayatı, halkımızın geleceği çok önemli. Bu kararlı duruşumuz devam edecek. Herkes dua etsin, herkes elindeki işine, yatırımına devam etsin, bunun üstesinden ancak bu şekilde gelebiliriz” dedi.

STAT KONUSUNDA BAKAN GEREKLİ TALİMATI VERDİ”

Ankara’da yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Güvenç, Kahramanmaraşlı gençlerin ve sporseverlerin büyük heyecanla beklediği stadyum noktasında Gençlik ve Spor Bakanı’nı ziyaret ettiğini ve Gençlik ve Spor Bakanı’nın gerekli çalışmaların başlatılması noktasında talimatlar verdiğinin müjdesini verdi. Kahramanmaraş’ın sorunlarını Ankara’ya taşıdıklarını dile getiren Güvenç, sözlerini şu şekilde tamamladı; “Şuan da Ankara’dayız, yeni bakanlarımıza, bakan yardımcılarımıza ziyaretlerde bulunduk. Şehrimizin sorunlarını onlara taşıdık, bir kere daha istişare ettik. Stat konusunu bekliyor Kahramanmaraşlı gençlerimiz, sporseverlerimiz, statla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı gerekli talimatları verdi, gerekli çalışmaları hemen başlatın dedi, tekrar Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımızı ziyaret edeceğim. Ankara’da boş durmuyoruz, çalışıyoruz, uğraşıyoruz, milletimizden dua bekliyoruz. Kahramanmaraş’ımız için, ülkemiz için, devletimiz için, bayrağımız için birliği, beraberliği korumamız lazım, birbirimize dua etmemiz lazım.”

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz