Türkiye tarihi 24 Haziran seçimlerini geride bıraktı. Tarihi seçime tarihi yüzde 84.1 katılım yaşanırken Cumhurbaşkanlığı için kullanılan 59 milyon 354 bin 840 kişinin 26 milyon 260 bin 112 kişisi oyunu, Türkiye Cumhuriyeti Birinci Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdi. Kahramanmaraş ise tarihi bir oyla yüzde 75 ile Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet dedi. Sistemli olarak Türkiye’yi 90’lı yıllara çekmek isteyenlere gereken ders verilirken, yükseliş ve şahlanış yılı başladı. Birbirinden büyük mega eserleri Türkiye’ye kazandırmak için uğraşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a halkın teveccühü büyük oldu. İki aşamalı olan seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip im turda yüzde 52.6 oy alarak Türkiye Cumhuriyeti Birinci başkanı oldu. 2001 yılında AK Parti kurulmadan Tekir Yeşilgöze gelerek, temaslarda bulanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, 3 Kasım 2002 seçimlerini hatırlatarak, 2018 seçimlerinin önemine değinmişti. 2002 seçimlerinde Kahramanmaraş ise 7 AK Parti 1 CHP’li vekil çıkarmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 Ağustos 2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 72 oy almış ve Cumhurbaşkanı olduktan sonra ilk Kahramanmaraş’a gelmişti. MHP ile cumhur ittifakı kuran Erdoğan’a Kahramanmaraş’tan yüzde 74,2 oy çıktı. Yüzde 87,5 katılım oranın yaşandığı seçimlerde, İYİ parti adına da bir ilk yaşandı. İYİ parti Kahramanmaraş birinci sıra adayı Faruk Atlı, resmi olamayan sonuçlara göre vekil seçilmiş, yurt dışından gelen oyların şehirlere dağılması ile birlikte 622 oy farkı ile vekilliği CHP birinci sıra adayı Ali Öztunç’a kaptırdı.

İŞTE O AÇIKLAMALAR

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ HABİBE ÖÇAL

“Vekil sayımızı 2 artırsak çok daha iyi olurdu ama bizim için bu sonuçta gayet iyi. Biz sandıktan çıkana saygı duyuyoruz. Bunu bir demokrasi şerefi, demokrasi bayramı olarak adlandırıyoruz. Milletimizin iradesi tecelli etti. Milli iradeye sahip çıkma noktasında gerekse vesayet kurumlarını ortadan kaldırmaya yönelik milletin bu azimli duruşunun bir örneği, bu sonucu böyle değerlendirmek lazım. Bütün girişimlere ve provoke eylemlere rağmen bu seçim hem şehrimiz açısından hem de ülkemiz açısından demokrasinin yeniden canlanması noktasından güzel bir örnek olarak adlandırıyoruz. Diğer siyasi partilere de teşekkür ediyoruz. Sabote etmeden, halkın bu iradesini baltalamadan güzel bir demokrasi bayramı yaşadık. Bundan dolayı özellikle biz teşkilatımızın başta gençlik kollarımız ve kadın kollarımız olmak üzere bütün teşkilatımıza ve halkımıza teşekkür ediyoruz. Yoğun bir gündemdi yeri geldi oldukça uykusuz geçen geceler yaşadık ama sonuç hepsine değdi. Yeni Türkiye, güçlü Türkiye sloganı ile biz yeni medeniyetin inşasın da hepimiz kadını ile erkeği ile biz de varız diyoruz. Yola devam, istikrara devam, istikbale ve sahiplenme adına da yola devam. Bu süreci bizimle birleşikte takip eden basın mensubu arkadaşlarımız çok özveri de bulundular ve aynı zamanda destekte oldular bundan dolayı Kahramanmaraş’ta ki bütün yerel basın kuruluşlarımızı da teşekkür ediyorum”

NECATİ OKAY

“Tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bir kez daha AK Parti’ye, AK Parti kadrolarına ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan güvenlerini gösterdiler. 16 yıldır olduğu gibi bundan sonra da AK Parti kadroları vatandaşımız için gece gündüz çalışmaya devam edecekler. Kahramanmaraş’ımız da yüksek bir oy oranına ulaştık. Dulkadiroğlu ilçemizde de yüksek bir oy oranına ulaştık. Kahramanmaraş’ta ilçeler arasında en yüksek oy oranını sahip ilçemiz Dulkadiroğlu. Burada yaşayan vatandaşlarımız bu teveccühü ve güveni gösterdiler. Bundan sonra da bizler gece gündüz vatandaşlarımız için çalışmaya devam edeceğiz. Tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da güvenlerine layık olmaya çalışacağız”

AK PARTİ DULKADİROĞLU İLÇE BAŞKANI ŞAHİN AVŞAROĞLU

“Seçim sonuçlarının Ülkemize, Şehrimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Seçimler sükûnetli bir şekilde tamamlandı. Biz hep şunu söyledik; Haziran Ay’ı içerisinde iki bayram yaşayacağız birincisi Ramazan bayramı, ikincisi ise 24 Haziran akşamı sonuçlar açıklandığında olacak olan Ak Parti Bayram’ı, Ülke Bayram’ı demiştik. Bugün de halkımızı görüyorsunuz. Dışardaki coşkulu kalabalığı, desteği görüyorsunuz ikinci bayramımızı yaşıyoruz. Halkımızın, Kahramanmaraş’ımızın oy oranlarına baktığımız zaman Cumhurbaşkanı’mıza yine tam destek vermiştir. Aynı şekilde AK Parti kadrolarına da desteğimiz devam etmiştir. İlçemiz de yine geleneği bozmayarak yüksek bir oyu oranı ile İl çapında birinci oldu. Sonuçların tüm Ülkemize ve Şehrimize hayırlı olmasını diliyorum”

AK PARTİ ONİKİŞUBAT İLÇE BAŞKANI FIRAT GÖRGEL

“Referandum da aldığımız oy oranının daha bir üstüne çıktı Cumhurbaşkanı’mızın oy oranı. Demek ki süreç içerisinde sistem değişikliği daha da benimsenmiş. Öncelikle şehrimize hayırlı olsun. Ülkemize hayırlı olsun. Partimize hayırlı olsun. Bütün milletimize hayırlı olsun. Alışılagelmiş bu sistem bizi, daha fazla büyümemizi, daha fazla yatırım yapmamızı, daha fazla demokratikleşmemizi hatta daha fazla adalet anlamında adeta ayaklarımızdaki bir pranga ile durdurdu. Bundan sonra milletimize söz verdiğimiz gibi daha fazla adalet diyoruz. Daha fazla ekonomi diyoruz. Daha fazla yatırım diyoruz. Daha fazla refah seviyesinde artış diyoruz. Bu sistemin gelmesiyle beraber anladık ki içimizde ve dışımızdaki tüm hainlerin milletimiz tarafından ortadan kaldırıldığı gözler önünde. Demokrasinin en güzel örneklerinden birini yaşıyoruz şuan. Bu seçim ortamının şehrimizde ve tüm ülkede sağlıklı ve güvenilir bir şekilde geçmesini sağlayan başta vatandaşlarımız olmak üzere bununla birlikte Emniyet güçlerimize, bütün kolluk kuvvetlerimize, emeği geçen herkese minnetlerimizi sunuyoruz onlara müteşekkiriz. Bugün Türkiye ve Kahramanmaraş kendine yakışanı göstermiştir. Birçok Avrupa ülkesinin yapamadığını bir kez daha yapmıştır. Bütün partilerin sandık müşahitleriyle, sandık görevlileriyle, Adliye’de ki görevlileriyle kendini temsil ettiği şeffaf ve güvenilir bir seçim yaşadık”

Haber: Tuğçe Kayar- Mustafa Kılınç

Editör: Mahmut Beyaz