Turkcell'in özel eğitime ihtiyacı olan çocukların yetkinliklerini artırmak ve toplumsal yaşama katılımlarını sağlamak amacıyla 2015'te hayata geçirdiği Engelsiz Eğitim programı kapsamında artık görme engelli öğrenciler de robotik kodlama eğitimi alabilecek. Program için özel olarak hazırlanan, Braille alfabesi ile etiketlenmiş robotik kodlama setleri Gaziantep'teki Nuray Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezi'nde (BİLSEM) düzenlenen törenle ilk grup Engelsiz Eğitim öğrencisine dağıtıldı. Okulda, Turkcell’in Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde sürdürdüğü Engelsiz Eğitim programı çerçevesinde özel yetenekli çocuklara yönelik oluşturulan Zeka Gücü sınıfı öğrencileriyle görme engelli gençler kodlama setlerini birlikte denedi. Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Turkcell Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Koç da katıldı.

ERKAN: “FIRSAT EŞİTLİĞİ İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Murat Erkan, teknoloji ile hayata değer kattıklarını ve sosyal fayda üreten projeleri destekleyerek topluma hizmet ettiklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Kurulduğumuz günden bu yana tüm sosyal sorumluluk çalışmalarımızın odağına teknolojinin fırsat eşitleyici gücünü koyarak herkesin bilgiye erişimde eşit olanaklara sahip olmasını hedefleyen toplumsal kapsayıcılık projeleri hayata geçiriyoruz. Özellikle toplumdaki dezavantajlı bireylerin sosyal hayata daha aktif ve bağımsız katılım göstermelerine destek olmak adına çok sayıda kurumsal sosyal sorumluluk projesine imza attık. Şimdiye kadar açtığımız Engelsiz Eğitim sınıflarımız, 55 kentteki 111 okulda 50 bin öğrenci ve ailesine ulaşma imkanı tanıdı. Bugün Engelsiz Eğitim programımız kapsamında dünyada bir ilke imza atıyoruz. Yüzlerce görme engelli öğrencimiz, kendilerine özel hazırladığımız setler sayesinde geleceğin meslekleri arasında ilk sıralarda yer alan robotik kodlamayı öğrenmeye başlayacak. Şirket olarak, hayata geçirdiğimiz projelerle özellikle eğitim alanında herkesin fırsat eşitliğine sahip olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

“TOPLAM 50 BİN ÖĞRENCİYE ERİŞTİK”

Erkan, Turkcell'in özel yetenekli çocukları geleceğin dünyasına hazırlamak için 2016 yılında başlattığı Zeka Gücü programı kapsamında Türkiye genelinde 10 yeni sınıf kazandırmasından dolayı da büyük mutluluk duyduklarını söyleyerek, "33 ilde 45 Zeka Gücü sınıfıyla geleceğin teknoloji üreten nesillerini yetiştirmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar bu sınıflarda 20 bin maker kit dağıttık. 5 bini yüz yüze eğitimlerle olmak üzere toplam 50 bin öğrenciye eriştik. Proje sayesinde çocuklarımızın, Türkiye'yi her alanda daha iyi noktalara taşıyacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

GENEL MÜDÜR ERKAN’DAN DEKA’YA ÖVGÜ

Genel Müdür Murat Erkan öncülüğündeki Turkcell heyeti, açılışın ardından Deka Şirketler Grubu’na ait Turkcell Maarif Şubesi’ni ziyaret etti. Erkan, Deka Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Deveboynu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Deveboynu ile mağaza çalışanlarıyla sohbet etti. Mağazanın metrekare olarak büyük olmasının kendisini sevindirdiğini ifade eden Erkan, vatandaşlara rahat ve ferah bir şekilde hizmet sunulduğu için Arslan ve Abdullah Deveboynu’na teşekkür etti.

Turkcell Gaziantep Bölge Müdürü Mehmet Yılmaz’da, Erkan’a, Deka Şirketler Grubu’nun müşteri hassasiyetine önem verdiğini anlattı.

Genel Müdür Erkan, ziyarette ayrıca Deka Şirketler Grubu’nun Turkcell’e cep telefonu aksesuarlarını tedarik ettiği  KTOOLS’a övgüler yağdırdı.

DEVEBOYNU KAHRAMANMARAŞ’A DAVET ETTİ!

Ziyarette Erkan’la sohbet eden Deka Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Deveboynu, Turkcell ile iş birliği yapmaktan gurur duyduklarını söyledi. Birlikteliklerinin uzun yıllar devam edeceğine vurgu yapan Deveboynu, ziyaretlerinden dolayı Erkan’a teşekkür etti.

Deka Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Deveboynu da Erkan’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederken, Turkcell’in Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği ve bölgeleri buluşturan iftar programının bu yıl Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilmesini talep etti.

Murat Erkan ise talepten dolayı mutlu olduklarını ve Kahramanmaraş’ı da ziyaret edeceklerini belirtti.

Erkan’a, Turkcell Bireysel Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal, Güney Türkiye Satış Direktörü Erhan Eray, Gaziantep Bölge Müdürü Mehmet Yılmaz ile Gaziantep Bölge Satış Yöneticileri eşlik etti.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz