Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu (MDK) Üyesi Sermet Yıldız, 15 Temmuz 2016’da Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensupları tarafından gerçekleştirilmek istenen darbenin ikinci yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınladı. Mesajında 15 Temmuz’un Türkiye ve Türk insanı için ibret alınacak bir hainlik ve ihanetin günü olduğunu dile getiren Yıldız, “15 Temmuz Türkiye ve Türk insanı için unutulmayacak ibret alınacak hainliğin ihanetin yaşandığı kara bir gün olarak hatırlanacaktır. Aynı zamanda bir dönüm noktasıdır. Yıllarca kendilerini gizleyerek ülkemizin her kurumunun içine kendi hain söylemleri olan devletin kılcal damarlarına kadar girilmiş yasa dışı her türlü metodu kullanarak örgütlenmiş FETÖ'cüler en sonunda Türk milletine Türk milletinin silahını doğrultmuş, mermi ve bomba yağdırmıştır. Gazi Meclisimizi dahi alçakça bombalamaya kadar iğrenç yüzlerini ortaya koymuştur. Türkiye'yi ateşe vermek, vatana kast etmek, millete kıymak amacıyla Türk tarihinde çok nadir görülebilecek bir ihanete ve hainliğe imza atmışlardır” dedi.

TÜRK MİLLETİ OLARAK UÇURUMUN KENARINDAN DÖNDÜK”

15 Temmuz gecesi Türk milletinin milli birlik ve beraberliği sahip çıkarak ülkeyi uçurumun kenarından döndürdüğünü dile getiren Yıldız, “Ölümü öldürerek, şehadet şerbetini kutsal kabul eden bu yüce millet 15 Temmuz gecesi demokrasiye, milli birlik ve beraberliğe sahip çıkarak Türk milleti olarak büyük bir uçurumun kenarından döndüğümüz gündür. O gece milletimizin cesaretini kırmak için yaptıkları her saldırıyla cesaretimiz daha da artmış, sayısız destanlar yazarak tarihin altın sayfalarına önemli bir not düşmüştür. Her ne olursa olsun bu yüce millet asla esareti kabul etmeyeceğini dünyaya ilan etmiştir. Milletimizin bir bütün olarak çok zor şartlarda 15 Temmuz darbe girişimi ile başlayan FETÖ saldırılarına karşı Türkiye’nin dört bir yanında verdiği mücadele, tarihin en anlamlı ve en kahramanca direnişlerinden biridir” ifadelerini kullandı.

TEHLİKE HENÜZ BİTMİŞ DEĞİLDİR”

Dış güçlerin saldırılarının henüz bitmediğini ve tehlikenin geçmediğine dikkat çeken Yıldız, “Türkiye zor ve çetin günlerden geçmiş ve geçmektedir. Tehlike henüz bitmiş değildir. MHP'nin yıllardır uyardığı ve hassasiyetle üzerinde durduğu Türkiye'de FETÖ benzeri yapılanmalara müsamaha ve imkan verilmemelidir, bu hassasiyet gözden kaçırıldığı taktirde bu tür tehlikeler artarak Türkiye'yi ve Yüce Türk milletini tehdit altına alacak bu badireler yaşanmaya devam edecektir. Temennimiz ve beklentimiz; FETÖ terör örgütüne yönelik iki yıldır süren işlemler bir an önce bitirilmeli paralel devlet yapılanmasının siyasi ayağı başta olmak üzere bütün unsurlarının sonuna kadar tespit edilip, adaletin önüne çıkarılmalıdır” şeklinde konuştu.

TÜRK MİLLETİ YENİLMEYECEK, TÜRK DEVLETİ YIKILMAYACAKTIR”

MHP’nin hiçbir zaman devletle ve milletle sorunun olmayacağına dikkat çeken Yıldız, “Milliyetçi Hareket Partisi Milli iradeden doğmuş milliyetçi ruh ve şuurdur. Özümüzün harcı millet aşkı ve demokrasi sevdasıyla karılmıştır. MHP'nin başkaları gibi devletle, Cumhuriyetle, milletle, ortak değerlerle ve demokrasi ile hiçbir devirde sorunu olmamıştır, olmayacaktır. 15 Temmuz hain FETÖ darbe kalkışmasının yıl dönümü yaklaştıkça toplumsal tansiyon artmakta, provokasyon ihtimali güçlenmekte, kaos ve kargaşa beklentileri içinde olanlar olduğu unutulmamalıdır. Milliyetçi-Ülkücü Hareket konu vatan ve millet olunca fedakarlıkta sınır tanımaz. Ülkücülük en kutlu vasıf, Ülkücü ise en şuurlu varlıktır. Türk milleti yenilmeyecek, Türk devleti yıkılmayacaktır. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, şükranla anıyorum” açıklamalarında bulundu.

(Haber: Abdullah Hançer)

Editör: Mahmut Beyaz