Kurulduğu 1868 yılından bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılay’ı, kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleri alanlarında faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Ramazan ayı dolayısıyla, “Ramazan’da az çok demeden paylaşıyorsan, Hilal olsun Türkiye” sloganıyla yardım kampanyası başlatan Türk Kızılay’ı kurduğu iftar sofralarıyla da gönülleri buluşturuyor. Gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında başlattığı yardım kampanyalarıyla adından söz ettiren Türk Kızılay’ı, Kahramanmaraş’ta da önemli çalışmalar yürütüyor. Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şubesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi iş birliğinde üniversite öğrencileri iftar sofrasında buluşturuluyor. Hem Ramazan ayı hem de öğrencilerin final haftasında olması sebebiyle Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şubesi tarafından beş gün boyunca iftar yemekleri ücretsiz bir şekilde öğrencileri ikram ediliyor. İftar programları öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşırken, iftar programlarının ikinci gününde Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şube Başkanı Ökkeş Arslan Şerefoğlu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı ve Prof. Dr. Ali Ünsal öğrencilerle birlikte iftar yaptı.

“KIZILAY OLARAK FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTEDİK”

İftar sonrası açıklamalarda bulunan Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şube Başkanı Ökkeş Arslan Şerefoğlu, Kızılay olarak farkındalığa imza atmak istediklerini belirterek, “Türk Kızılayı ve Sütçü İmam Üniversitesi olarak rektörümüz Niyazi Can ile birlikte bir projemiz vardı. Üniversitemizdeki tüm öğrencilerimize kişi sınırlaması olmaksızın beş gün boyunca devam edecek bir program yaptık. Tüm öğrencilerimizin bu hafta boyunca iftar yemeklerini Kızılay Kahramanmaraş Şubesi olarak karşılıyoruz. Ramazan ayında olduğumuz için Kızılay olarak bir farkındalığa imza atmak istedik” dedi.

“BİN 500 YARDIM PAKETİ DAĞITTIK”

Türk Kızılay’ı olarak Kahramanmaraş’ta Ramazan ayı boyunca bin 500’den fazla yardım paketi dağıttıklarını vurgulayan Şerefoğlu, “Bunun yanı sıra Kızılay olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yurt dışında 38 ülkede yardım faaliyetlerimiz Ramazan ayında da devam ediyor. Kahramanmaraş’ta olduğu gibi her yerde iftar programları düzenliyoruz. Türkiye içerisinde de ihtiyaç sahibi olan nerede bir mazlum varsa onlara Türk Kızılayı olarak ulaşmaya çalışıyoruz. Türk Kızılayı olarak Kahramanmaraş’ta, Toplum Merkezi, Kan Merkezi ve Çadır Kent ile Onikişubat ve Dulkadiroğlu şubelerimiz var. Bizim bu yapımız her geçen gün güçlenerek çalışmalarına devam ediyor. Şuan da Ramazan ayında yaklaşık bin 500 civarında ailemize gıda paketi dağıttık, çok sayıda iftar programı düzenlemeye çalışıyoruz. Veren el ile alan eli buluşturmaya çalışıyoruz. Türk Kızılayı’na son zamanlarda çok güçlü bir güven olduğu için yardımlar da her geçen gün artıyor. Artan bu yardımları doğru yere ulaştırmaya gayret ediyoruz. Bunun için kurum ve kuruluşlarla ortak çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İFTAR PROGRAMININ SPONSORLUĞUNU TÜRK KIZILAYI ÜSTLENDİ”

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektör Yardımcısı Kadir Saltalı da öğrencilerle iftarda buluşmanın önemli olduğunu belirterek, Türk Kızılay’ının çalışmalarını dinleme fırsatı bulduklarını söyledi. Saltalı, “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ile Türk Kızılayı iş birliğinde üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimizle iftar programı düzenledik. Bu program Pazartesi günü başladı, Cuma gününe kadar devam edecek. İftar programının sponsorluğunu Türk Kızılayı üstlendi, bir kısmını ise üniversitemiz karşılıyor. Final döneminde öğrencilerimizle iftarda buluştuk. Bu manada hem Kızılay’a hem de üniversitemize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz iftarda normalde ücretli bir şekilde yemek yiyorlardı ama bu kez Türk Kızılayı’nın ikramı olduğunu ifade edince öğrenciler mutlu oldu. Geçtiğimiz gün 200 civarında öğrenci iftar yapmıştı, bu kez ise 400 kişi oldu. Üniversitemizde okuyan yaklaşık 2 bin 300 öğrenci var, onları da davet ettik, daha kalabalık iftar programında öğrencilerimizle buluşacağız” şeklinde konuştu.

“ÖĞRENCİLER ÇOK SEVİNDİ”

Genç Kızılay Kahramanmaraş İl Başkanı Mustafa Bal ise, “Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemizle Türk Kızılayı Kahramanmaraş Şubesi ve Genç Kızılay Kahramanmaraş Şubesi olarak beş gün boyunca Pazartesi’den Cuma gününe kadar üniversite öğrencilerinin final haftası dolayısıyla arkadaşlarımıza yönelik iftar ikramında bulunuyoruz. Öğrenci arkadaşlarımız burada normalde ücretli bir şekilde iftar yapıyordu ama bu kez bizim ikramımız olduğunu öğrenince sevindiler teşekkür ettiler. Ayrıca öğrenci arkadaşlarımızı Kızılay’ın yaptığı çalışmaları da anlatma imkanı bulduk” dedi.

(Haber: Ahmet Güneçıkan)

Editör: Mahmut Beyaz