Yılbaşından bu yana kuruluşunun 180'inci yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutlayan Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığı tarafından ilk olarak Atatürk Meydanı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törende İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, askerlerle birlikte Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi. Kutlamaların ikinci ayağı ise İl Jandarma Komutanlığı binasında gerçekleşti.

Katılımın oldukça yoğun olduğu kutlama etkinliklerinde İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, günün anlam ve önemine binaen konuşma yaptı. Öksüz’ün konuşmasının ardından mayın ve uyuşturucu arama köpekleriyle gösteriler düzenlendi. Jandarma komando birliklerinin yürüyüşüyle devam eden programda Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi sahne aldı. Renkli görüntülere sahne olan programda jandarma haftası sebebiyle şiir, kompozisyon yarışmalarında derece girenler ödüllendirildi. Kutlamalar kent protokolünün makine ve teçhizatlarla donatılan stantları gezmesiyle son buldu.

“GECE GÜNDÜZ SOĞUK SICAK YAĞMUR ÇAMUR DEMEDEN HALKIMIZIN HİZMETİNDEYİZ”
İl Jandarma Komutanı Albay Numan Öksüz, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Başarılarla dolu 180 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek, azim ve kararlılığındayız. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türk Jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında gece gündüz soğuk sıcak yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş bundan sonra da olmaya devam edecektir.

“JANDARMA FEDAKÂRCA GÖREV YAPMAKTADIR”
Yerleşik kurum ve kültürüne sahip olan personeliyle jandarma üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu vatandaşa insan merkezli adaletli, sevgi ve şefkatli, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımıyla her zaman milletimizin yanında yer almış ve almaya da devam edecektir. Kahramanca canı pahasına her türlü zorlu koşullarda en zor arazi kesimlerinde teröristler mücadele harekâtı icra eden jandarma emniyet teşkilatımız ve diğer kurum ve kuruluşlarla tam bir koordine içinde bağrından çıktığı milletinden aldığı destekle fedakârca görev yapmaktadır. Jandarma Genel Komutanlığının tüm personeli görevlerini icra ederken her zaman ve her yerde yürürlükteki kanunları ve nizamları kendisine rehber almakta ve her türlü çözüm ve tedbiri hukuk düzeni içerisinde aramaktadır.

“JANDARMA HALKIYLA BÜTÜNLEŞMİŞTİR”
Yurdumuzun her köşesinde halkla iç içe olarak büyük bir özveriyle görev yapan ve devletin halka açılan penceresi konumunda olan jandarma Atatürk ilke ve inkılaplarının ışığında hukuk devletinin kurallarına uygun vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen ve halkımızla bütünleşmiş, modern teknolojinin bütün imkânlarını etkinlikle kullanabilen milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş, personeliyle üstün bir vazife anlayışı büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirmeyi kendine görev bilmiştir.”

Kutlama etkinliklerine; Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Bayram Öz, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Arif Şen, Kahramanmaraş 5’inci Zırlı Tugay Komutanı Tankçı Albay Adnan Köşker, Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Arslan Deveboynu ile kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz