Bölgesinin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda kalkınması adına önemli çalışmalara imza atan Dulkadiroğlu Belediyesi, aynı zamanda turizm alanında da gelişme sağlamak amacıyla önemli projeler geliştirdi. Bu projelerin başında gelen modern sokak iyileştirme ve tarihi sokak iyileştirme projeleri ilçede büyük heyecan yarattı. Kahramanmaraş’ın ticari merkezi olan İsmet paşa mahallesi sokaklarında iyileştirmeler yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, bu çalışmalar sonunda çarşının eski şaşalı günlerine geri döneceğini bildirdi.

Turizmin gelişmesi amacıyla yapılan bir diğer proje olan tarihi sokak iyileştirme projesinin de tüm hızıyla devam ettiği aktarıldı. Divanlı Caminden başlayıp bahtiyar yokuşu boyunca devam eden ve tarihi kapalı çarşıya kadar uzanan turizm yolu projesinin Kahramanmaraş’a artı bir değer katacağı dile getirildi.

O SOKAKLAR AÇIK HAVA AVM’Sİ OLUYOR
İlçe merkezinde bulunan çarşının gelişmesi adına önemli bir projeye imza atan Dulkadiroğlu Belediyesi, Modern Sokak İyileştirme projesini hayata geçirdi. İlkini Dedezade Caddesi ve Sakarya Çarşısında yapan Dulkadiroğlu Belediyesi, şimdi ise İsmetpaşa mahallesi 9-10-11 ve 12’inci sokaklarda çalışma başlattı. Proje kapsamında sokaklarda eski asfaltlar kazınarak alt yapı çalışmaları yapılacağı, bu çalışmaların ardından da sokakta peyzaj ve estetik görünüm için özel çalışmalar yapılacağı bildirildi.

HARİKA BİR PROJE ORTAYA ÇIKACAK
Bu özel projeyi değerlendiren mahalle sakinleri ve esnaf da Dulkadiroğlu Belediyesi’ne teşekkür etti. Mahalle sakini Ahmet Özkömeç, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmesinde projenin önemine değindi. Özkömeç, çalışmaların yerinde ve anlamlı olduğunu dile getirerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Öncelikle Dulkadiroğlu Belediyemize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Burada memleketimizde AVM kültürü yeni yeni yerleşmektedir. Bir tane AVM’miz var, o da şehrin biraz dışında. Bu 4 sokağımızın iyileştirme çalışmaları memleketimize yeni ve çok güzel bir açık hava AVM’si kazandıracağı düşüncesindeyim. Ticaret hacminin de burada süre olarak akşamları da çalışılabilir.”

ÇARŞI YENİ HÜVVİTENE KAVUŞUYOR
Özkömeç şöyle konuştu: “Eğer istenen proje ışıklandırması, diğer tesisatları da yapıldığı zaman burada çalışma süremizin de uzayacağı kanaatindeyim. Çok güzel AVM çıkacak anladığımız kadarıyla. Çarşı kültürünün oluşması açısından demirciler ve belediye çarşısında yapılan güzel çalışmaların devamı olarak burayı görmekteyiz. Burada ufak tefek sıkıntılı konularımız var. İnşallah onları da Sayın Belediye Başkanımız bizi çağırıp orada bir tartışırsak, bu konuları, sonuçta hizmet bizim için yapılıyor. İnsanlar gittikten sonra buranın esnafı burada kalacak. Hizmetin bize eksi olarak dönmemesi gerekiyor. Sıkıntımız orada. Buradaki en büyük sıkıntımız dışarıdan gelen arabaların buraya park etmesi. Bu bizi yoruyor. Bir çok arkadaşımızı mahkemelik, kavga, nizah var. Bizim burada huzuru arayıp bulmamız lazım. Bu yapılan güzelliklerin neticelendirilmesi için amacına uygun olması için park sorunumuzun çözülmesi gerekiyor. Belediyemiz derse ki her apartmanın önünü kendisine tahsis ettiği zaman bu iş çözülür. Zaten buralara hep otopark parası ödenmişti. Bizim en büyük sıkıntımız otopark. Diğer hizmetlerin de takdir ile karşılıyoruz. Çok güzel hizmet. Buralar kendiliğinden doğal bir AVM. Belediyemiz içinde harika bir proje ortaya çıkacağı kanaatindeyim”

TARİHİ SOKAK İYİLEŞTİRME PROJESİ TURİZMİN OMURGASI OLACAK
Turizmin gelişmesi ve esnafın bu noktada kalkınmasını sağlamayı amaçlayan Dulkadiroğlu Belediyesi, tarihi sokak iyileştirme projesiyle turizme hareketlilik kazandırmayı hedefliyor. Bu kapsamda Divanlı caminden başlayan turizm yolu projesini hatırlatan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, konuyla ilgili açıklama yaptı. Proje kapsamında bahtiyar yokuşunda bulunan evleri restore ettiklerini aktaran Başkan Okay, “Bu özel projeyle Kahramanmaraş’ın turizminin hareketleneceğini ve şehrin bu alandaki açığının kapatılacağını düşünüyoruz. Dulkadiroğlu ilçesinin turizmin kalbi olması adına gereken tüm çalışmayı yapacağız. Bu doğrultuda önemli çalışmalara imza attık. Atmaya da devam edeceğiz.”

TURİZM YOLU ÜZERİNDE ÖNEMLİ MÜZELER İNŞA EDİLDİ
Turizm yolu projesinin alt yapısı olarak Mutfak Müzesi ve Somut Olmayan Kültürel Değerler Müzesi’ni inşa eden Dulkadiroğlu Belediyesi, Maraş Araştırmaları Merkezi’ni için belirlediği konağın restorasyonuna da başladı. Konuyla ilgili değerlendirmeler yapan Başkan Okay, “Turizm konusunda bir çalışma yaparken gerekli alt yapıları da oluşturmak gerekiyor. Bu kapsamda şehrimize gelen insanların gezip, görebileceği alanları şimdiden oluşturduk. Bu kapsamda Mutfak Müzemizi tamamladık ve hizmete sunduk. Somut Olmayan Kültürel Değerler Müzemizin de yapımı tamamladı ve açılışı için gün sayıyoruz. Yine turizm yolumuzun başlangıcında inşaatına başladığımız Maraş Araştırmaları Merkezi’nin de çalışmaları hızla devam ediyor. Ayrıca yine bu yol üzerinde içerisinde roma mezarlığının da bulunduğu Üdürgücü Konağımız da tamamlandı ve hizmete girmeyi bekliyor. Tüm bu çalışmalarla turizm alt yapısı oluşturmayı hedefliyor. Ben ilçemizin bu bölgede turizmin en önemli merkezi olacağını düşünüyorum.”

Haber: Mustafa Kılınç/Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz