Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı tarafından Atatürk Meydanı'ndaki anıta çelenk bırakmasının ardından şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşma yapan Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, 2017 yılının Turizm haftası etkinlikleri çerçevesinde çelenk sunma töreniyle başlandığını söyledi. Küçükdağlı, “Tabi ki turizm haftasından ve etkinlerinden maksat bir kez daha turizm sektörü başta olmak üzere tüm halkımızın, Kahramanmaraşlıların yerel bazda bir kez daha Kahramanmaraş’ın kültür ve turizm değerlerini ön plana çıkarmak, dikkate almak, turizmin amacından ülke kalkınmasına, yerel ulusal ve uluslararası bazda barışın ve kardeşliğin sağlanmasına yönelik amacını dikkate alarak bu bağlamda hem sektör çalışanlarına, hem de Kahramanmaraş halkına etkinlikler gerçekleştiriyoruz” dedi.

TURİZM SEYAHAT ACENTALARINI İLİMİZE DAVET ETTİK”

Küçükdağlı son olarak şunları kaydetti: “Bu arada 2017 yılın en etkinliği çalışmasının 20-22 Nisan tarihinde ilimize davet etmiş olduğumuz Türkiye Seyahat Acentalar Birliği üyeleri ile İstanbul’da Anadolu ve Avrupa yakasında hizmet veren Turizm Seyahat Acentalarını, tur operatörlerini ilimize davet ettik. 3 günlük süren program içerisinde Kahramanmaraş’ın tarihi kültürel değerlerini, hem alternatif turizm değerlerini, hem de turizm adına alt yapı oluşturan konaklama yeme içme tesislerini tanıtma fırsatı bulacağız. Kahramanmaraş’ta turlar için özellikle Kültür ve Turizm noktasında tur gerçekleştirmek için davet edeceğiz. Bunu geçtiğimiz yıllardan beri gerçekleştiriyorduk. Bunun daha önemli olduğunu düşünüyoruz. İnşallah yarınlarımız hem Kahramanmaraş adına hem de ülkemiz adına çok daha mutlu, huzurlu olacağını temenni ediyorum.”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Bandosu tarafından Maraş Türküleri konseri verilmesiyle program son buldu.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz