Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Adnan Toprak, “TÜMSİAD olarak üyelerimizi inşaat firmalarımızı fuarlara götürerek oradaki teknolojik ürünlerin ülkemize ve şehrimize artı katması için çalışıyoruz” dedi.

TÜMSİAD inşaat sektöründe faaliyet gösteren üyeleriyle birlikte kahvaltı da bir araya geldi. Özel bir tesiste yapılan toplantıda, inşaat sektöründe yaşanan sorunlar hakkında istişare yapılarak fikir alışverişinde bulunuldu. Türkiye'nin en büyük 3'ncü sektörü olan ve bünyesinde yaklaşık 250 sektörü barındırarak lokomotif görevi üstlenen inşaat sektöründeki yenilikler ve teknolojik gelişmelerin değerlendirildiği toplantıya TÜMSİAD Şube Başkanı Adnan Toprak, Ticaret İl Müdürü Ahmet Uçar ve KOSGEB Müdürü Gökhan Doğan katıldı. Toplantıda konuşma yapan TÜMSİAD Şube Başkanı Adnan Toprak, Geçtiğimiz günlerde kuyumcu sektör temsilcileri şimdi ise İnşaat sektörü temsilcileri ile bir araya geldiklerini vurguladı.

 ‘İNŞAAT SEKTÖRÜNÜ ÖNEMSİYORUZ’

Amacımız sektördeki üyelerimizi bir araya getirip birbiriyle tanışmasını sağlayıp mesleki programlarını istişare edip çözüm önerilerini de ifade etme fırsatı bulmalarını sağlamak olduğunu kaydeden Toprak, “ Bugün bu maksatla kısa da olsa böyle bir birlikte ihtiyacımız olduğunu gördüm” dedi. Toprak, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Kahramanmaraş dört bölgenin kesiştiği bir yerdir. Bu dört bölgenin kültürünü, güzelliğini, dokusunu, kokusunu bünyesinde bulunduran Kahramanlık unvanına sahip, İstiklal Madalyasına sahip, dünyanın nadir illerinden bir tanesidir.  Bizde bu sebeplerden dolayı Kahramanmaraşlı olmaktan ve Kahramanmaraş’a hizmet etmekten de son derece gurur duyuyoruz. Bundan iki yıl önce şehrimizin Büyükşehir olmasının heyecanını hep beraber yaşadık ve şehrimiz büyükşehir oldu. Biz inşaat sektörünü üç sebepten dolayı önemsiyoruz. Birincisi yaklaşık 250’ye yakın sektöre lokomotiflik yapan harekete geçiren lokomotif bir sektör olması. İkincisi hem ülkemizde hem de şehrimizde ciddi bir istihdam faydası sağlıyor olması. Üçüncüsü ise şehrimiz büyükşehir olunca modern bir Kahramanmaraş’ın inşa ediyor olmanın verdiği bir vizyonun verdiği bu sebepten dolayı inşaat sektörünü önemsiyoruz.

 

‘ TÜMSİAD’A İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN GELMESİ GURUR VERİCİ’

İnşaat sektörünün sıkıntıya girdiğini ve tüm olumsuzlara rağmen çok güzel gelişmeler olduğunu ifade eden Toprak, şunları kaydetti: “Bunlardan en önemlisi Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç inşaat sektörünün içerisinden gelen birisi kısacası bizim sıkıntılarımızı anlayan birisidir. Beraber bir araya geldiğimizde sorunlarımızı çok kısa süre içerisinde çözeceğiz. TÜMSİAD’ın da hem şehrimizin güncel sorunlarını hem de geleceğini ilgilendiren projeleriyle ilgili de görüş düşüncelerine önem verdiğini ifade etti. Bizler TÜMSİAD olarak üyelerimizi inşaat firmalarımızı fuarlara götürerek oradaki teknolojik ürünleri ülkemize ve şehrimize artı katması için götürüyoruz. TÜMSİAD’a sanayicilerden ve inşaat sektöründen üyelerin gelmesi gurur verici. Veysi Kaynak’ın Başbakan Yardımcılığının şehrimize çok güzel artı değerler katacağından eminim. 65. Hükümetin şehrimize ve iş dünyasına hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

 

‘147 PROJEYE ONAY VERDİK’

KOSGEB Başkanı Gökhan Doğan ise  üyelerin yüzde 50’nin KOSGEB desteği aldığını ve bunun yüzde 99,9 ile KOBİ’yi yansıttığını belirtti. Doğan, “Burada yüzde 50 oranında KOSGEB desteği alan var. Dolayısıyla buradaki kişiler yüzde 99,9 ile KOBİ’yi yansıtıyor. 1990 yılında kurulan kuruluşumuz 2002’den bu yana ciddi bir ivme ile büyümekte ve en sonunda fikri ışık ile atılım yılımız oldu. Bütçemiz geçen ki yıla oranla 3 katı arttı. 2015’te 2,5 milyon destek sağlamışız bu yıl ise 4 milyon TL’ye yakın bir destek var. Kahramanmaraş’a yüzde 90 hibe geri kalanı geri ödemeli. Şuan itibariyle 2016 yılında 147 projeye onay vermiş durumdayız. Kahramanmaraş’ta 147 işletmenin açılışına destek vermişiz. Bu yıl Kahramanmaraş’a tahsis edilen miktar 12 milyon TL, geçen sene 4,5 Milyon TL idi. Biz şu an itibariyle 12 milyonu geçeceğimiz kesinleşti” şeklinde konuştu.

  Haber: Meliha Şeyda Akçakale

 

Editör: Mahmut Beyaz