Ekonomik özgürlüğü yokken kendine güveninin olmadığını ve toplum içinde konuşamadığını söyleyen Avşar, Şimdilerde Halk Eğitim Merkezinde Nakış hocalığı yapıyor. Buradaki en büyük satışlarını ise hesap işi, kanaviçe, salon takımları, Maraş işi, el elde file, tel kırma, sırma, aplike, elde yapılan dantel ve elde yapılan tüm nakışları yaparak ev geçimine yardımcı oluyor.

Mikro krediden 500 TL kredi olarak kendi iş yerinin patronu olan Gülay Avşar, “Mikro krediyle tanışmadan önce hasta çocuğumla birlikte evde dört duvar arasındaydık. Hiç kimseyi görmüyorduk. Ekonomik sıkıntıları işimizi kurduktan sonra atlattık ve çok şükür şimdilerde hem rahatlığa kavuştuk hem de çocuklarımın her istediğini yapabiliyoruz” dedi.

ÇOK TEREDDÜTLER YAŞADIM”

Lise mezunu olmasına rağmen kendi işini kurarak birçok bayana örnek olan Avşar , “500 TL alarak kendi işini kurdu ve birçok bayana örnek olmaya devam ediyor. Avşar şöyle devam etti, “Önceden sürekli nakışçılara iş yaparak para kazanıyordum. Daha sonraları kumaşını alarak ben yapmaya başladım. Kendi işimi kurarken ise çok tereddütler yaşadım. Ben yapabilir miyim sorusunu kendime çok sordum. Acaba satışı olur mu diye de çok düşündüm. Çok güzel işler yapıyorum fakat pazarlama sorunum olduğu için tereddütler yaşasam da aklıma koyduğumu yaptım ve kendi iş yerimi açtım.”

ARTIK KENDİ KARARLARIMI KENDİM VERİYORUM”

Bir bayan kesinlikle kendi ayakları üzerinde durmalı diyen Avşar, “ Eşimin çalışmadan önceki tavrı daha farklıydı ise daha farklı. Eşim şuan bana çok güveniyor ve artık kendi kararlarımı kendim veriyorum. Evime eşya alırken kendi kararlarımı kendim veriyorum ve beğendiğimiz ve hoşumuza ne giderse gidip alıyoruz. Benimde kendime güvenim geldi. Mikro krediden aldığım parayla kendi işimi kurunca ekonomik özgürlüğümü kazanmanın mutluluğunu yaşadım. Bana mikro kredinin bana çok faydası oldu” dedi.

MİKRO KREDİYLE SIKINTILARI ATLATTIK”

Avşar, “Benim hasta çocuğum var ve ben bu hasta çocuğumla birlikte dört duvar arasındaydım. Hiç kimseyi görmüyorduk. Sadece ailem ve akrabaları görüyordum. Gidip gelebildiğim yerler oralardı sadece. Ama şimdilerde bazı sıkıntıları atlattık ve mikro krediyle rahatlığa kavuştuk çok şükür”

CESARET ETSİNLER”

Evde oturan bayanların boş boş oturmamalarını ve çalışmalarını tavsiye eden Avşar, “ İş yerlerini açmak isteyenler yeter ki cesaret etsinler, adım atsınlar. Adım attıktan sonra devamı geliyor. Kendilerine mutlaka güvensinler. Bende ilk başlarda çok korkuyordum. Şuan kendimi toparladım ve maddi anlamda sıkıntımız kalmadı” şeklinde konuştu.

İNSAN HER ANLAMDA SOSYAL, KÜLTÜREL OLARAK BİR ŞEYLER YAPMALI”

Avşar, “Özellikle bayanlar çok güçlü varlıklar. İsterlerse yapamayacakları hiçbir şey yok. Biraz sadece cesaretinizi toplayıp atılmak gerekiyor. Hepsi bu kadar aslında. Ben evde de oturdum. Ev hanımlığı da yaptım ve bana göre bir şey olmadığını anladım. İnsanın akşama kadar evde oturup eşinin parasını, babasının parasını beklemek çok hoş bir durum değil. İnsan tamamen psikolojisini bozuyor ve insanı tamamen insanı eve bağımlı hale getiriyor. Bence bunun yerine az ya da çok demeyip çalışmak için adım atmak gerekiyor. İnsan her anlamda sosyal, kültürel olarak bir şeyler yapmalı” ifadesini kullandı.

İNSAN YAPTIĞI İŞİ SEVEREK YAPMALI”

Her şeyden önce insan yaptığı veya yapacağı işi sevmeli diyen Avşar, “ Ben yaptığım işi çok seviyorum. Tabiki bu zorluklar sadece bu işte değil. Ne yaparsanız yapın her işte birçok zorlukla karşılaşıyor insan. Olabildiğince iş yerimi en üst seviyeye taşımak için mücadele veriyorum ve vermeye de devam edeceğim. Çocuklarımın eğitimini ve hayat şartları standartlarını olabildiği kadar üst seviyeye taşımak” dedi.

KENDİ İŞ YERİNİZİ KURMADAN ÖNCE BELİRLİ ZORLUKLARDAN GEÇİYORSUNUZ”

Avşar, “Ben çok zorluklar yaşadım. Tabiki her bayan kendi iş yerini kurmadan belirli zorluklardan geçiyor ve bazen insan her şeyden vazgeçiyor, pes etmeyi göze alıyor fakat bazen hayalleriniz size dayanma gücü veriyor ve o sıralarda tanıştığını insanlar sizlerin hayallerinize ulaşmasınız da vesile oluyor. Benimde öyle oldu. Ne olursa olsun vazgeçmiyorsunuz. Benim evimde doğru düzgün evimde eşya yoktu. Şuan ise istediğim her eşyayı aldım ve hayalimdeki evime göre düzenledim. Arabamızı da adım bu iş sayesinde. Bu iş sayesinde Çocuklarımı en iyi şartlarda okutmaya özen gösterdik. Mikro kredinin programlarına, etkinliklerine katılarak kendime güvenim geldi. Önceleri dört duvar arasında olan ben mikro krediyle tanıştıktan sonra aktif hale geldim. Topluma girmeye çok çekinirdim. Tabiki şimdilerdeki başarımı görenler çok şaşırıyor ve tebrik ediyorlar” şeklinde konuştu.

İNSAN YAPTIĞI İŞLERİN KARŞILIĞINI ALINCA ÇOK MUTLU OLUYOR”

Birilerine vesile oluyorsunuz ve birilerinin de hayallerine kavuşması için örnek oluyorsunuz. Bu insanlar için bir adımda olsa hayallerine kavuşmasının adıdır. Ne olursa olsun mutlaka kendi işinizi yapın. Birilerinin yanında çalışarak mutlu olmamaktansa az kazanın kendi işiniz olsun. Kendi kararlarınızı kendiniz verirsiniz. Yapmak istediklerinize kimseye sormadan hür kendi iradenizle yaparsınız ve mutlu olursunuz. Ne olursa olsun korkmadan kendi işliniz için adım atın ve çevrenize de örnek olun. Ben kendi işimi kurduktan sonra herkese mikro krediden yararlanmaları ve kendi iş yerlerini açmaları için önerilerde bulunuyorum. Önerilerde bulunduklarım ve iş yerlerini açanlar teşekkür ediyorlar bu tür yönlendirmelerde bulunduğum için. Hayallerine kavuşmak isteyen arkadaşların 05559973613 İl Özel idare kat 8 no:58 mikro kredi iletişim numarasından ulaşarak iletişime geçebilirler.

Haber: Fazilet Çomruk

Editör: Mahmut Beyaz