Yedikuyular Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte gençler kayak yapmanın ve karın keyfini çıkardılar. Burada gençlere hitap eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, gençlerle guru duyduklarını ifade etti.

Başkan Erkoç, gençlere yönelik yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Sevgili gençler sizleri burada görmekten mutluluk duyuyoruz. İnşallah bizlerin bulunduğu bu görevleri sizler devralacaksınız. Sizlerin hem Kahramanmaraş’ımızı hem de Türkiye’mizi en ileri noktalara götüreceğinize inancımız tamdır. TÜGVA’lı genç olmak ayrıcalıktır. Sizleri takdir ediyoruz.

Artık mutluyuz, çünkü ben de varım diyen gençlerimiz var. Birçok görevlere talip olacak gençlerimiz var hamdolsun. Artık 18 yaşında milletvekili, belediye başkanı, muhtar gibi görevlere de gençlerimiz gelebilecek. Kanun görüşülüyor ve bu konuda çalışmaları devam ediyor. Gençler biz sizlere güveniyoruz. Geçmişte gençlerden veya birileri bir şey yapacağı zaman ‘Yahu kardeşim icat çıkartma’ derlerdi. Sanki gençlerle insanlar arasında bir mesafe vardı. Ama şimdi Cumhurbaşkanımız da gençlere güveniyor. İnşallah Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Güçlü Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz. Bir büyüğünüz olarak sizlere birkaç tavsiyede bulunacağım. Yaptığınız işte samimi olmanız lazım. İşimizde, gücümüzde, ailemizde, vakıfta, dernekte yani nerede bulunuyorsak samimi olmalıyız. Sizlerin donanımlı olması bu ülke için çok önemli. Bakın bizim Türkiye olarak zengin petrol kaynaklarımız yok, zengin doğalgaz kaynaklarımız altın madenlerimiz yok bizim yeterince. Kim var? Siz gençlerimiz var. Bunun için bu yaşlarınız sizin için kendinizi yetiştirme açısından çok önemli bir fırsat. Bunun için daha donanımlı hale gelmeniz lazım. Zaten bizim de görevimiz sizleri daha donanımlı hale getirmek. Vakfımızın da görevi bu. Sizlerin en iyi üniversitelere girmesi için, sizlerin en iyi eğitimi alması için vakfımız her türlü çaba ve gayreti göstermekte. Biz de her zaman TÜGVA’ya destek olmaya devam edeceğiz. Gençler bu işe el atmış, artık gözümüz arkada değil. TÜGVA artık emin ellerde gençlerde artık hamdolsun.”

Gençler programın sonunda başta Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz