Kahramanmaraş Ortaokulunda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları kapsamında sergi düzenlendi.

Kahramanmaraş Ortaokulunda TÜBİTAK Bilim Fuarı nedeniyle düzenlenen sergi açılışında Kahramanmaraş İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı ve Kahramanmaraş Ortaokul Müdürü Halit Suçatı, kurdeleyi kesti. Gerçekleştirilen açılışta Kahramanmaraş İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Çolakkadı, şunları kaydetti:  “Kahramanmaraş Ortaokulu’nun 20 öğretmen ve 75 öğrenci ile görev aldığı TÜBİTAK Bilim Fuarını açmaktan mutluluk duyuyorum. Öğrencilerimize, gelecek nesillerimize; bilimsel, sanatsal, sportif alanlarda fırsat vermemiz gerekiyor. Sergiledikleri yetenekleri doğrultusunda kendilerini geliştirebilmeleri için onlara gereken imkânı, fırsatı sunmamız gerekiyor. Bu fuarda bu anlayışla Milli Eğitim Bakanı ile TÜBİTAK arasındaki protokol çerçevesinde düzenlenmiş bir fuardır. Çok yararlı olduğuna inanıyorum. İnşallah gelecekte geleceğin sanatçıları, bilim adamları, aziz sancarları buralarda yetişecek diye ümit ediyorum. Serginin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyor saygılar sunuyorum.”

‘BİLGİ ÜRETEN BİR ÜLKE OLMA YOLUNDAYIZ’

Kahramanmaraş Ortaokul Müdürü Halit Suçatı, 3 yıldan bu yana TÜBİTAK ile düzenlenen bu proje kapsamında okulun her yıl bu sergiyi açtıklarını belirtti. Suçatı, “Kahramanmaraş ortaokulunun TÜBİTAK ile ortaklaşa açmış olduğu bilim fuarındayız. Bu yıl 3’üncüsünü açmak için toplanmış bulunuyoruz. Temel amaç çocuklarımıza, genç kuşaklarımıza, yeni bir ivmeyi, araştırmayı, bilmeyi merek eden gelecekte bilimsel düşünceyi daha yeni kuşaklara yayabilen ve dünya genelinde bilgi üreten bir ülke olma yolunda çok önemli bir yolda bu projeyi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Okulumuzda 20 öğretmenimizin 75 öğrencimizin katıldığı 4 ayrı dalda gerçekleştirilen projede çok önemli çalışmalarımız var. Öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi şimdiden tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

‘OCAK AYIN DA PROJEMİZ BELLİ OLDU’

Projeden sorumlu Hasan İğdeş ise, “Aralık ayında müracaatımızı yaptık. Ocak ayında projemiz belli oldu. Yaklaşık 3 aydan beri emek veriyoruz. Yaklaşık 75 öğrenci 20 öğretmenimiz bulunmaktadır. Matematik, Sosyal bilimler, Fen bilimleri, Teknoloji tasarım alanları olarak 4 dalda hazırlamış olduğumuz bir projemiz bulunmaktadır. Bugün ise açılışını gerçekleştirdik. Herkese hayırlı olsun diyorum” dedi.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz