Kahramanmaraş’ta Mesut Narlıoğlu ve Ali Sarıaltun isimli vatandaşlar ortak bir karar alarak Türk Silahlı Kuvvetler Vakfına maddi yardımda bulunmak istedi. Kararın üzerine sadece kendilerinin verdiği paranın az olacağını düşünen vatandaşlar, kendileri gibi sanayide çalışan birkaç esnaf arkadaşından daha para topladı. Topladıkları parayı yatırmak üzere bankanın yolunu tutan Narlıoğlu ve Sarıaltun isimli vatandaşlar gittikleri bankada “Böyle bir yardımla ilgili hesap numarası bankamızda mevcut değil, konuyla ilgilide bir bilgimiz yok” cevabı aldı. Burada istedikleri sonucu elde edemeyen Narlıoğlu ve Sarıaltun, kapsamlı bir bilgi almak üzere Kahramanmaraş Valiliği’nin yolunu tuttu. Valilikte bulunan görevlilere durumu anlatan ve ne yapmaları gerektiğini soran ikili “Böyle bir yardım işlemi mevcut değildir” denilerek valilikten gönderildi.

SONUNDA İSTEDİKLERİNİ BAŞARDILAR

Daha sonra gazetemize durumu anlatmak ve bu durumun haber yapılmasını sağlamak üzere gelen Narlıoğlu ve Sarıaltun, bizim aracılığımızla Türk Silahlı Kuvvetleri Vakfı’nın hesap numarasına ulaştı ve arkadaşlarından topladıkları ile kendi paralarını bağışladı.

VALİLİK DEVLETE AÇILAN İLK KAPIDIR’

Yaşadıkları olayın ayrıntılarını anlatan Narlıoğlu ve Sarıaltun, “Sabah işyerimize geldik ve birlikte muhabbet ederken, devlete nasıl yardım edebiliriz diye düşündük. Kafamızda böyle bir fikir oluştu ve birkaç esnaftan para toplama kararı aldık. Gönüllü esnaflarımızdan paraları toplayarak, TSK’ya yardımda bulunmak istedik bunun ardından bankaya gittik ve banka bize böyle bir hesap türünün bulunmadığını söyledi. Valiliğe gittik ve orada yine böyle bir yardımın yapılamayacağı gerekçesi ile kimse bize yardımcı olmadı. “Hatta orada bir tanesi ben olsam yatırmazdım” dedi. Valilik devlete açılan ilk kapıdır ama onlar bize yol göstermedi. Aksine bizi başlarından attılar. Bizde daha sonra gazetenize geldik gerekli bilgiyi aldık ve parayı yatırdık. Miktarı önemli midir bilmiyorum ama biz gönlümüzden geçeni yaptık. Yaşadığımız sorun üzerine bizim gibi bağış yapmak isteyenler için kolaylıkla bulabileceğimiz bir hesap numarası açılmasını talep ediyoruz.” ifadesinde bulundular.

HERKESİN YARDIMDA BULUNMASINI İSTİYORUZ’

Kendileri gibi tüm vatandaşı da devlete destek vermeye davet eden Narlıoğlu ve Sarıaltun “Biz aramızda bir hesaplama yaptık herkes 50 TL destek verse bir sürü para birikir. Tüm halkımızın bu konuda bilinçlenmesini temenni ediyoruz. Biz Kahramanmaraş sanayi esnafları olarak açılışı yaptık ve sesimizi de inşallah Türkiye duyar ve bu iş bir başlangıç olur. Biz sadece önderlik yapmış olalım istedik. Bizim bütün malımız servetimiz devletimiz istediği zaman emrindedir. Herkesin bu konuya destek vermesi gerekir bizde Suriye’nin durumuna düşmeyelim” diye konuştu.

Haber: Kübra Şimşir

Editör: Mahmut Beyaz