Araç sahiplerine ve sigorta şirketlerine rahat bir nefes aldıracak haber geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından geldi. Bakanlık sigorta şirketlerine gönderdiği yazıda 2019'un Ocak ayında, trafik sigortası fiyatlarında bir artış olmayacağı duyurdu. Öte yandan trafik sigortasının teminat limitlerinde de bir değişiklik olmayacak. Bir çok kişi sigorta fiyatlarına enflasyon zammı beklerken bakanlığın gönderdiği yazıda trafik sigortasına aylık yüzde 1.5'lik yasal artışın dışında başka bir zam yapılmayacağı net bir şekilde vurgulandı. Bu şekilde Bakanlık, sigorta şirketlerinin talep ettiği artışı vermemiş oldu ama sigortanın teminat limitlerini arttırmadı.

SİGORTA FİYATLARI TAM YERİNE OTURMAMIŞTI”
Konuyla ilgili gazetemize konuşan Sigorta Acentecisi Olcay Pur, fiyat artışının olmamasının kendilerini oldukça mutlu ettiğini söyledi. Pur, “Bu yıl trafik sigortalarına zam yapılmayacağı için de müşterilerimiz ve diğer acentelerimiz biraz daha rahat nefes alaraktan müşterilerimiz daha güvenilir daha sağlıklı sigorta şirketlerini seçerekten kendi müşteriler portföyünü oluşturuyorlar. Kendi istedikleri yerlere gidiyorlar. O dönem zor bir süreçti çünkü sigorta fiyatları tam yerine oturmamıştı. Basamak dediğimiz olaylar vardı. 4. Basamaktan 7. Basamağa kadar uygulanıyordu. Fiyatlarımız 4. basamakta olan insanlarımız işte fiyatlar ilk defa üzerine araç alanların fiyatları yüksek çıkıyordu. 7. basamakta olan yani hiç kazası olmayan insanlarımızın da fiyatları sabitleştiriliyordu. Yani sigorta şirketleriyle aralarında 20-30 arasında fiyat farkı oluyordu. O yüzden de müşterilerimiz ve acentelerimiz rahat nefes almaya başlamışlardır” şeklinde konuştu.

OLUMLU YANSIMALARI OLDU”
Uygulamanın olumlu yansımalarının olduğunu ifade eden Pur, “Olumlu yansımaları oldu. En azından şirketlerimizde ona göre taksitlendirme peşin vesaire olan şeylerde düzenleme getirip ona göre müşteriler kendileri seçmeye başladı artık. Müşteriler acenteleri seçiyorlardı ama şuan acenteler müşterilerimiz seçmeye başladı. Ondan dolayı böyle düzenleme olması daha iyi oldu. İlk defa üzerine araç alanların fiyatları 1050 ila 1100 arasında çıkıyor. Bu uzun süredir araçları olan insanlarımızın da 500-540 arasında değişiyor” dedi.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz