Yayalaştırma çalışmalarıyla ilgili bir değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, dünyanın belli başlı kentlerinde, slow city (sakin şehir) uygulamasının getirdiği bir akım olduğunu ve bu akımın, kent merkezlerinin yayalaştırılmasını ve araç trafiğinin azaltılmasını öngördüğünü belirterek büyükşehir belediyesi olarak kent merkezindeki yoğunluğu azaltıp araç ve yaya trafiğini rahatlatmak amacıyla yeni projeler geliştirdiklerini söyledi.

TRABZON CADDESİNDE ÖNCELİK YAYALARIN OLACAK

Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı, Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce yürütülecek çalışmalar neticesinde Trabzon Bulvarının araç trafiğinden ziyade yayalara hizmet vermesi amaçlanıyor. Çalışmalar kapsamında önceliğin yayalara verileceğini belirten Başkan Erkoç; “Kahramanmaraş’ın ticari ve sosyal yaşamının büyük bir bölümünün Trabzon Caddesi ve çevresinde geçtiği ve her gün yüzlerce Kahramanmaraşlının iş, eğlence, alışveriş ve kültürel etkinlikler için buraya geldiği göz önüne alındığında, burayı bu denli farklı yapan değerlerin başında insan varlığının geldiği açıktır. Dolayısıyla temel bir insan hakkı olarak yayaların tüm etkinliklere ve olanaklara rahat ve engellenmeden ulaşımının sağlanması aynı zamanda kent merkezinin canlılığını sürdürmesi ve yaşaması için de bir zorunluluktur” dedi.

PROJE, OTOPARKLA EŞ ZAMANLI HİZMETE SUNULACAK

Proje kapsamında AVM standartlarında hizmetler sunulacağını ifade eden Başkan Erkoç; “Vatandaşlarımız çoluk çocuk ailece alışverişe gelebilsin istiyoruz. Aracımı nereye park ederim, çocukların tuvalet ihtiyacı nasıl giderilecek diye düşünmeden alışverişe çıkmak önemlidir diye düşünüyoruz. Bu kapsamda bin araçlık Arasa otoparkını da projeyle eş zamanlı hizmete sunmayı planladık. Yenişehir otoparkının kapasitesini iki katına çıkaracak bir çalışma da devam ediyor. Bebek bakım ünitelerini içeren yüksek konfor standartlarında tuvaletler proje kapsamında hayata geçmiş olacak” dedi.

Haber Merkezi

Editör: Mahmut Beyaz