2017 yılının Nisan ayında önceki dönem Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç tarafından şehrin değişim, dönüşüm projeleri arasında yer alan ve hummalı bir çalışma sonucu kısa sürede tamamlanarak hizmete açılan Trabzon Caddesi Yayalaştırma Projesi, somut hale geldikten sonra ne esnafı ne de vatandaşı mutlu etmedi. Milyonlarca lira harcanarak yapılan ancak projedeki gibi istenileni veremeyen Trabzon Caddesi’nde vatandaş yeniden bir dönüşüm bekliyor. Özellikle seçim döneminde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hayrettin Güngör, başkan olması halinde Trabzon Caddesi’nde yeni bir imar alanının oluşturulacağı konusunda sinyal vermiş ve projesini açıklamıştı.

Aradan geçen süre zarfında 31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 67,60 oranında oy alarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hayrettin Güngör, başkanlık koltuğuna oturmasından yaklaşık 3 ay sonra geçtiğimiz hafta sonu nihayet Trabzon Caddesi’ne indi. Caddede esnafları dolaşarak sorun ve taleplerini dinleyen Başkan Güngör, caddedeki gezintisinin akabinde belediyeye geçerek toplantı düzenledi. Kentin trafik ve toplu ulaşımı ile ilgili kısa, orta, uzun vadeli yapılacaklar ve plan hazırlama konularını uzmanlar ve çalışma arkadaşlarıyla değerlendiren Başkan Güngör, caddenin imar yönünden değişeceğine dair sinyaller verdi.

GÜNGÖR, SEÇİM MANİFESTOSUNDA TRABZON CADDESİ İLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ?
Başkan Güngör, seçim manifestosunda Trabzon Caddesi konusunda şu projeyi açıklamıştı: “Yine o çevrede Trabzon Caddesi'nden başlamak üzere Kaleye kadar olan bir sorun var. Bunlar parçalı olarak şu ana kadar ele alınmış. Tekrar bu sorun giderilememiş. Ama iyi olarak düşünülmüş hiç kimse kötü olsun İyi bir şey yapmaz. Fakat burada nedense hemşerilerimizin bir serzenişi var, sorunu var. Bizim burada yaklaşımımız şu olacak; Trabzon Caddesi'nden Kaleye kadar olan kısmı ve Tekke de dâhil olmak üzere tek bir proje yapmak. Bu projeyi de çeşitlendirmek. Yani 3 alternatifli bir proje.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz