Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odasında (KMTSO) düzenlenen seminerde İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce ve SGK İl Müdürü Hüseyin Karagöz TÜMSİAD üyelerine “Çalışma Hayatında İstihdam ve Milli Seferberlik” konulu bilgilendirme sunumu yaptı. Burada konuşma yapan TÜMSİAD Başkanı Adnan Toprak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülük ettiği istihdam seferberliğini TÜMSİAD olarak desteklerini söyledi. İstihdamlar sayesinde Türkiye’deki işsizlik oranın yüzde 12’ye düştüğünü dile getiren Toprak, “Öncelikle Cumhurbaşkanımızın öncülük ettiği istihdam seferberliğini Türkiye’de tabana yayılmış en güçlü STK’lardan biri olarak destekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın istihdamla ilgili çağrısı iş dünyasında karşılık bulmuş, yankı uyandırmış ve bunun neticesinde 700 bine yakın işsize iş verilmiştir ve istihdam edilmiştir. 2017 yılı sonuna kadar bu rakamın 2 milyon olması hedeflenmektedir. Şuan yüzde 12 civarında olan işsizlik oranının 2 milyon hedefinin gerçekleşmesi ile beraber yüzde 9, 10 seviyesine ineceği ön görülmektedir. Bu anlamda TÜMSİAD olarak, biz bu istihdam seferberliğini destekliyoruz” dedi.

EN ÖNEMLİ SORUN ETİK TİCARET Kahramanmaraş Tüm Sanayi İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından “Çalışma Hayatında İstihdam ve Milli Seferberlik” konulu eğitim semineri düzenlendi.”

Piyasada ki en önemli sorunun etik ticaret olduğuna vurgu yapan Toprak, şunları kaydetti: “20 gün önce derneğimizin kurumsal yapısı içerisinde bulunan inşaat sektörüyle kahvaltı programında beraber olmuştuk. O programda özellikle bundan sonraki dönemde duracağımızı söylemiştik. Bunlardan bir tanesi etik ticarettir. Şuan ki piyasada ki en önemli sorunlardan bir tanesi, yani ticari etiktir. Ticaretin evrensel kurallarını özümsemiş toplumumuzun manevi ve kültürel değerlerinden beslenen girişimci, gelişime açık, tüm dünyaya örnek olabilecek iş adamı kuşağı oluşturmak ve bununla beraber ülkem kazanırsa ben kazanırım, ben kazanırsam ülkem kazanır felsefesiyle hareket eden bir iş adamı kuşağı oluşturmak mecburiyetindeyiz. Bir diğer konu olan güç birliği, yani bir araya gelmenin önemi, ehemmiyeti ve gerekliliği ile ilgili çalışmalarımızı yoğunlaştıracağımızdan bahsetmiştik. Artık bundan sonra TÜMSİAD sahada daha aktif, daha görülür ve daha etkili bir çalışma içerisinde olacaktır.”

İŞLETMELER İÇİN ÇOK İYİ BİR FIRSAT”

Yakın zamanda İstanbul’da Çin fuarının düzenlendiğini ve işletmeler için çok iyi bir fırsat olduğunu söyleyen Toprak, “1- 3 Haziran arasında İstanbul’da bir Çin fuarı düzenleniyor. Yaklaşık 7 sektörü kapsayan bir program. Bu önemli bir fuar ve bu fuara katılmak isteyen işletmelerimiz için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Çin’e gitmek için binlerce kilometre gitmeye, binlerce dolar harcamaya gerek yok. Bu fırsatın işletmelerimiz tarafından değerlendirileceğini ümit ediyorum. 14 Mayıs 2017 tarihinde 6 ana sektörlerimizden olan kuyumcu sektörüne yönelik bir programımız olacak. Bu programdan tüm işletmelerimizin fayda sağlayacağını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Haber: Meliha Şeyda Akçakale

Editör: Mahmut Beyaz