Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Ali Öztunç ve Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, parti binasında basın toplantısı düzenleyerek gündem hakkında değerlendirmeler de bulundu. Geçtiğimiz gün yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hakkında eleştirilerde bulunan Öztunç, çıkarılan KHK’nın toplumsal barışı bozacak bir yapıda olduğunu söyledi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili ilçe ve mahallelerde çalışma yapmadığı iddia eden Öztunç, geçtiğimiz haftalar da açıklanan, fakat hayata geçmeyen kadınlara özel Otobüs uygulaması hakkında, “Maraş’ta bir pembe otobüsümüz olmuş bu gerçekten bir komedi” ifadelerini kullandı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin 3-4 Şubat 2018 tarihinde kurultaya gideceğini belirten Öztunç, yeni dönemde de Parti Meclisi Üyeliği için yarışacağını söyledi. Kahramanmaraş Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül ise 29 Aralık’ta yapılacak kongrede tekrar aday olacağını açıkladı.

KHK TOPLUMSAL BARIŞI BOZUYOR”

Konuşmasının başında geçtiğimiz gün yayımlanan KHK’yı eleştiren Öztunç, Maraş olaylarına da değindi. Öztunç, “Önceki gün ülkemizde KHK çıktı. Yeni çıkan bu Kanun Hükmünde Kararname (KHK) tam bir felaket. Bu KHK, toplumsal barışımızı bozacak bir KHK’dır. Sokakların kan gölüne dönmesine sebep olacak bir KHK’dır, yanlış yapılmıştır, yanlış çıkartılmıştır. Emniyet güçleri, Asker, polis görevinin başındadır. Asker ve Polis görevinin başındayken sivillerin bir takım suçlar işleyip serbest bırakılmasına, suçsuz sayılmasına gerek yoktur, burada yanlış yapılmıştır. Bizim buradan Cumhuriyet Halk Partisi olarak çağrımız vardır; Lütfen bu Kanun Hükmünde Kararname’yi geri kaldırın, yanlış yapıyorsunuz. Kişisel hırslarınız, egonuz, koltuğu bırakmama sevdanız için bu KHK’yı çıkartmak büyük bir hata olmuştur, toplumsal barışı zedeleyecektir. Yarın bir gün sokakta, vatandaşın biri diğerini vursa, öldürse gerekçe hazır, saldırı girişiminde bulunacaktı, bunun devamıydı dese ve bu mantıkla insanlar öldürülse, ne yapacağız? Bu toplum yüzyıllardır barış içerisinde yaşıyor. Yüzyıllardır kardeşlik içerisinde yaşıyor. Önceki gün Maraş’ta yaşanan olayların 39’uncu yıl dönümüydü, anması vardı. Maraş olayları Maraş’a dışarıdan gelen, dışarıdan getirtilen bir takım dış güçlerinde desteklediği isimler tarafından yapılmıştır. Maraş’ın yerli halkının ilgisinin olmadığı bugün herkes tarafından söylenmektedir. Bu bir acı travma acı bir olaydır. Bugün bunun acı bir olay olduğunu sağcı, solcu herkes kabul ediyor. AKP’li, CHP’li, MHP’li, iş adamları ve herkes bunu söylüyor. Biz toplumsal barışımızı sağlarken, barış içerisinde yaşarken, kardeşçe yaşarken, çıkartılıp böyle bir Kararnamenin çıkartılması ülkemizi başka bir noktaya götürecektir, sokakları başka alanlara çevirecektir. Biz bir kez daha Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Hükümete çağrıda bulunuyoruz; lütfen bir kez daha düşünün, bu güzelim ülkeyi bitirici bu hamlelerden uzak durun” şeklinde konuştu.

İŞÇİLER BAŞKA FİRMAYA GÖNDERİLDİ”

Hükümetin taşeron işçilere kadro vermesinin ardından Afşin-Elbistan Termik Santrali’nde çalışan 50 yaş ve üzeri işçilerin başka bir firmaya gönderildiğini iddia eden Öztunç, “Kahramanmaraş’ın AK Partili 7 Milletvekili var. Bu Milletvekillerinden hiç gelen yok buraya. Afşin-Elbistan Termik Santrali’nde çalışan 50 yaş ve üzeri işçiler taşeron işçi. Hükümet taşeronlara kadro verdiğini açıkladıktan sonra bu işçiler alındı ve başka bir firmaya gönderildi. 2007’den bu yana bu firmalar burada çalışıyordu. Sadece taşeron haklarından dolayı kadro almasınlar diye bu operasyon yapıldı. 525 içinin hepsi de neredeyse AKP’ye oy veren insanlar ama sonuçta bir ekmek davası diye bir şey var, insanlar burada ekmeğinin peşinde. Adam çalışıyor 2007’den beri taşeron, taşeronlara da kadro verilecek, vay efendim kadro verilecek deyip bunları hemen alıyorlar bir yere götürüyorlar taze işe başlamış gibi gösteriyorlar. Bu yazıktır, günahtır, bunların sorunlarıyla biz ilgileniyoruz. Elbistan’da su meselesi oldu on binlerce sudan zehirlendi, hiç oralı bile olmadı AKP’liler. Bununla da biz ilgilendik. İşçilerle biz ilgileniyoruz, köylünün, esnafın tüm sorunlarıyla biz ilgileniyoruz. Gitmediğimiz köy yok, gitmediğimiz ilçe yok. Kapı kapı gidiyoruz, insanların sorunlarını dinliyoruz çözüm yolları arıyoruz ama AKP’nin 7 Milletvekili piyasada yok. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 7 Milletvekili 7 uyurlardır, uyuyorlar çünkü. Halk onlara uyusunlar diye oy vermedi, sorunlarına derman bulsunlar diye oy verdi. Maraş halkı AKP Milletvekillerine parmaklarını kaldırsınlar indirsinler diye oy vermedi. Bu Milletvekilleri biraz da oy aldığı kitle ile ilgilensin diyoruz” ifadelerini kullandı.

MARAŞ HALKI AHLAKSIZ DEĞİL!”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara özel otobüs projesini de eleştiren Öztunç, Kahramanmaraş halkının ahlaksız olmadığını belirterek, projenin gereksiz olduğunu söyledi. Öztunç, “Maraş’ta bir pembe otobüsümüz olmuş bu gerçekten bir komedi. Büyükşehir Belediye Başkanımız bir şeyler yapmaya çalışıyor. Yani ne demek pembe otobüs, kadınlar ayrı erkekler ayrı otobüs. Hangi çağda yaşıyoruz biz. Maraş’ın erkeklerinde sapıklık yoktur. Maraş’ın adamı ahlaksız değildir. Demek ki kendilerini nasıl biliyorlarsa herkesi de öyle biliyorlar. Bu pembe otobüsü erkek kullanırsa ne anlamı kalacak. Kadın sürücü kullanırsa trafikte nasıl yapacak bu kadıncağız. Burada ayrımın ne anlamı kaldı. Anladığım kadarıyla Belediye Başkanı kendini göstermek istiyor. 2019 yerel seçimlere giderken ey Ankara bak ben böyleyim, bunu da yaptım, aman bana sahip çıkın, benim üstüme geliyorlar, beni destekleyin demeye çalışıyor. Oysa bunu kendisi de biliyor ki kalemi de kırıldı. Ortada gezen bazı haberler, sosyal medyalarda dolaşan bazı videolar, cumhurbaşkanına giden mektuplar falan hepsini bizde biliyoruz, bize de geliyor bunlar. Kırılan kalem bir daha tutmaz, boşuna çaba harcamasın, insanları ayrıştırmasın. Bugün kadın erkek diye bölüyor, yarın başka şey diye böler. Bu yanlış adımdır. Bu pembe otobüs davasından Erkoç’un vazgeçmesi lazım. Bu çok yanlış bir adımdır” dedi.

BU AYRIMCILIKTIR, BU ÇİFTE STANDARTTIR”

CHP’li ilçe ve belediyelere gerekli yatırımların yapılmadığını da dile getiren Öztunç, “Maalesef şöyle bir gerçekte var, AKP’ye oy vermeyen köylerin yolları yapılmıyor. CHP’ye oy veren köylerin yolları yapılmıyor. Pazarcık’ın bazı köyünde yollar yapılmıyor, 70’li yıllar yaşanıyor. AKP’ye oy veren köylere kadar yolu yapıyorlar daha sonrasını yapmıyorlar. Bu ayrımcılıktır, bu çifte standarttır, bu toplumdan aldığın vergiyi tarafsızca paylaşmamak demektir. Çok ayıp ediyorlar, yanlış yapıyorlar, gün gelir bunun hesabı sorulur. Sen Maraş halkının belediye başkanısın, aklını başına al. Bu Erkoç’a son uyarımızdır” açıklamalarında bulundu.

HER ZAMAN OLUMLU POLİTİKALAR YAPIYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman olumlu politikalar yaptıklarını da dile getiren Öztunç, “Biz hep olumlu politika yaptık, kim daha doğru iş yapıyorsa vatandaşlar da ona oy versin dedik ama bıçak kemiğe dayandı geçmeye başladı, eğer böyle devam ederse Maraş’ta ki yerel yönetim, biz de bundan sonra daha sert politika yapmak zorunda kalırız, daha sert söylemler de bulunmak zorunda kalırım. Biz, bize oy veren insanların haklarını savunmak zorundayız. Oy vermeyen insanların da haklarını savunmak zorundayız. Sıfır oy aldığımız köyleri de biliyoruz. İnsanların dertlerini dinleyip elimizden geldiğince yardımlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bize oy vermemiş adam ama ben ona rağmen gidiyorum gerekli yardımları yapıyorum. AKP’nin Belediye Başkanı Erkoç böyle ufak numaralarla yaranamaz. Her seçmen, her vatandaş sana oy verse de vermese de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu hissettir” şeklinde konuştu.

TEKRAR PARTİ MECLİSİ ÜYELİĞİNE ADAYIM”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 3-4 Şubat tarihleri arasında kurultaya gideceğini de sözlerine ekleyen Öztunç, “Partimiz 3-4 Şubat tarihlerinde kurultaya gidiyor. Son Kurultayda Parti Meclisine aday olmuştum ve yüksek bir oyla Parti Meclis Üyeliğine seçilmiştim. Bu önümüzde ki kurultay da bir kez daha aday olacağımı da söylemek istiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, her türlü zorluklara, baskılara karşı ayakta duran bayrağını dalgalandıran, geleceğe umut veren bir parça ve örgüttür. Bugüne kadar çok parti geldi geçti ama Cumhuriyet Halk Partisi her zaman ayakta kaldı. AKP geldi geçiyor, gidiyor ama Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayakta duruyor. Maraş İl Kongremizin şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlçe Kongrelerimizi başarıyla tamamladık. Önümüz de ki Cuma günü yapılacak İl Kongresinde de İl Başkanımızın Esat Şengül’ün aday olması durumunda, Elbistan’dan gelen bir İl delegesi olarak, Esat Şengül’e oy vereceğimi de söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

(Haber: Mustafa KILINÇ)

Editör: Mahmut Beyaz