Yeni yılın gelmesiyle birlikte ülke geneldeki belediyeler ve sendikalar arasında toplu iş sözleşmeleri gerçekleştiriliyor. Fakat Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hak-İş İl Başkanlığı, Hizmet-İş sendikası Kahramanmaraş Şube Başkanlığı arasında uzun süredir devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde bir türlü anlaşma sağlanamamıştı. Bu kapsamda AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ile İl Başkanı Fırat Görgel de Sendika Başkanı Ömer Çınar ve Yönetim Kurulu üyelerini ziyaret ederek, sendikayla büyükşehir belediyesi arasında oluşan sorunların neticeye bağlanması noktasında görüşme yaptı. Yapılan ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Ahmet Özdemir, “Büyükşehir belediyesi bizim büyükşehir belediyemiz, arkadaşlarımızda bizim şehrimizin evlatları o yüzden her ikisi de bizim bir parçamız olan bu arkadaşlarımızın varsa çözülemeyen bir noktası ona da il başkanımızla aracılık etmek bizim görevimiz” dedi. İl Başkanı Görgel ise, “İşçilerimizin sıkıntıları nelerdir onları ilk ağızdan duyma fırsatı bulduk. Bizler üzerimize düşenleri yapıp yine hep beraber memleketimize hizmet noktasında hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İNŞALLAH BİR MUTLU SONLA BU İŞİ NETİCELENDİRECEĞİZ”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “İl Başkanımız Fırat Görgel ile Hak-İş Sendikamızı ziyaret ettik. Büyükşehir belediyemizle yaptıkları belli bir süre devam eden toplu sözleşme görüşmeleriyle ilgili yaşadıkları sorunları belediyemizi bir noktaya getirmesiyle ilgili takdirleri de var ama beklentileri de var. Bunlarla ilgili başkanımızla istişare ettik. Bunların sonuçlarını hem büyükşehir belediye başkanımızla hem sendika başkanımızla görüşüp bir neticeye bağlamak istiyoruz. Şunun için: Büyükşehir belediyesi bizim büyükşehir belediyemiz, Kahramanmaraş’ımızı hizmet eden belediyemiz, başkanımız bizim başkanımız ama arkadaşlarımız da bizim şehrimizin evlatları. Hem bu şehre hizmet ediyorlar hem davamıza hizmet ediyorlar. O yüzden her ikisi de bizim bir parçamız olan bu arkadaşlarımızın varsa çözülemeyen bir noktası ona da il başkanımızla aracılık etmek bizim görevimiz. Biz iktidar partisiyiz, çözüm üretme noktasında gelinecek nokta biziz. Biz de bu noktadaki bir çalışma yapacağız. İnşallah bir mutlu sonla bu işi neticelendireceğiz.”

“BERABER MEMLEKETİMİZE HİZMET NOKTASINDA HAREKET EDECEĞİZ”

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fırat Görgel de şunları söyledi: “Hizmet-İş sendikamızın çok değerli başkanı ve üyeleriyle beraber çok verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Milletvekilimiz Ahmet Özdemir ile beraber onları ziyaret ettik. Bilgi alışverişinde bulunduk onların beklentileri talepleri, işçilerimizin sıkıntıları nelerdir onları ilk ağızdan duyma fırsatı bulduk. Bugüne kadar zaten hep beraberdir bugünden sonra da Allah’ın izniyle İnşallah bizlerde üzerimize düşenleri yapıp yine hep beraber memleketimize hizmet noktasında hareket edeceğiz. Başkanımıza yönetim kurulu üyelerimize sendikamıza bizlerle bu değerli bilgi alışverişlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

(Haber: Abdulsamet İspir)

Editör: Mahmut Beyaz