Senelerdir hayata geçmeyince, yatırımcılar, fabrika kurmak isteyen girişimciler, hülasa üretecek, istihdam sağlayacak, takiben ihracata yaparak şehrimize ve ülkemize döviz kazandıracak işadamları çareyi başka illerde aramışlar, yatırım için güzergâhı başka şehirlere çevirmişlerdi.

Kaç kez haber yapıldı, kaç kez Tomsuklu Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Başkanı sayın Mahmut Arıkan ile röportaj yapıldı, kaç kez köşe yazılarına konu edilse de, bugüne kadar bir müjde, bir kutlu haber gelmemişti.

Beklenen haberi ve müjdeyi MANŞET Gazetesi duyurdu. Manşetten verilen haberde; “TOMSUKLU OSB İÇİN 47 MİLYON TL. HESAPTA”

Bu haberi duyurmak, bu müjdeyi vermek de, beyefendi siyasetçi AK Parti Milletvekili sayın Celalettin Güvenç’e nasip oldu.

Valimiz sayın Ömer Faruk Coşkun’u ziyaretinde duyurdu bunu. Tomsuklu için yürütülen çalışmaları paylaştı.

*

Tabi ki siyaset yan gelip yatma yeri değil. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı gereği sürekli sahada olan, gitmedik mekan, sıkılmadık el, çalmadık kapı bırakmama adına yollara düşen, sahada olan milletvekillerinden, belediye başkanlarından, parti teşkilatlarından arzulanan tempo doğrusunu ifade etmek gerekirse, müthiş!

Konumuz Tomsuklu OSB ve sayın Mahmut Arıkan…

Allah var, sayın Arıkan Tomsuklu OSB’nin hayata geçmesi için az uğraş vermedi. Ancak ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, son demde araya giren pandemi, müjdeyi bugünlere getirmiş, taşımış olmalı ki, kendisini ziyarete gelen Milletvekili Celalettin Güvenç’in müjdesi ile sanırım rahatlamıştır.

Tabi bölgede süregelen bir de yargı süreci var. Bunun da kısa sürede neticeleneceğini söylemiş sayın Güvenç. Tabi bu girişimde, bu paranın aktarılmasında diğer milletvekillerinin payı ve çabası da inkar edilemez. Zaten sayın Güvenç de bunu zikretmiş açık açık.

Haliyle gelen para ile yargı süreci sonlanacak, alana kepçe ve kazmalar girecek, yıl sonuna kadar da hisseler sanayicilere teslim edilecek.

*

Cumhurbaşkanı sayın Erdoğan 16 milyon tl’nin kullanılması için talimat vermiş, bu para da OSB hesabına geçmiş. Ayrıca 22 milyon tl de ilgili bakanlık hesabında emanete alınmış. Sağlam yani yeri.

Düşünün, sayın Arıkan’ın ifadesiyle, “Yapacağımız OSB’de direkt 15 bin insana istihdam sağlanacak, arzumuz; yıl sonunda yerlerini sanayicilere tahsis etmek!” demiş ve hükümetimizin desteğine, milletvekillerinin bu meselede gayretlerine teşekkür etmişti.

Haklı olarak bu müjde, yatırımcıları, girişimcileri rahatlatmıştır. Zira çok uzun ara değil, birkaç seneye kadar yatırımcı işadamlarımız, arsa yokluğundan yatırımlarını komşu şehirlere taşımışlardı.

Tabi bir de kamulaştırma meselesi var. Düne kadar 10 lira bedel konan arazi, bugün 100 liraya çıkmış. İster istemez.

Lakin bu meselede elini taşın altına koyanlardan biri de Valimiz sayın Ömer Faruk Coşkun.  Bunun için OSB Başkanı Mahmut Arıkan, BARO Başkanı sayın M. Burak Gül ile zaman zaman bir araya gelmiş, neler yapılabilinirin derdiyle dertlenmişler. Çünkü kamulaştırma meselesi kolay çözülemiyor. Hukuk da bu meselede devreye giriyor.

*

Bu müjdeden, bu saatten sonra Mahmut Arıkan kardeşimiz kolları sıvayacak, belki kendi işlerini de bir kenara bırakacak, günümüzde, özellikle andemi günlerinde yatırım yapmanın cesaret istediği, ateşten gömlek giymekten farkının olmadığı zaman ve zeminde OSB’de hissesi olan yatırımcılara bir an önce arsalarını teslim edecektir.

Düşünün, 15 bin kişi istihdam edilecek. Ülkenin ve şehrimizin en büyük sorunlarından biri madem işsizlik ise, istihdam edilecek 15 bin kişi ile şehrimizde işsizliğin sonu gelecektir.

Emeği geçenleri kutluyoruz.