Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan terör örgütü mensuplarına yönelik Türk Silahlı Kuvvetlerince başlatılan ve 150 saat ara verilen Barış Pınarı Harekatı’na, Kahramanmaraş’tan destekler çığ gibi büyüyor. Bu kapsamda Toki Duran Karabuğaş Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören çok sayıda öğrenci ve öğretmenler, düzenlemiş oldukları etkinlik ile harekata destek verdiklerini gösterdiler. Programa, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı Mustafa Yılmaz, İl Milli Eğtim Müdür Yardımcısı Ahmet Sarıtürk, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Kenan Abacı ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Kurt’un beraberinde çok sayıda öğrenci ve Öğretmen katılım sağladı.

MEHMETÇİKLERİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM”

Barış Pınarı Harekat’ına destek kapsamında düzenlenen kermes ve resim sergisi hakkında açıklamalarda bulunan Toki Duran Karabuğaş Lisesi Okul Müdürü Mustafa Malkoç, Barış Pınarı Harekat’ında görev alan mehmetçiklerimize destek amaçlı yapılan sergi ve kermesten elde edilen tüm gelirin mehmetçik vakfına bağışlanacağını aktarırken destek olan herkese teşekkürlerini sunduğunu söyledi Malkoç, “Öncelikle öğrencilerime çok teşekkür ediyorum. Bu çalışma tamamıyla öğrencilerimin fikriydi. Öğrencilerimiz, Barış Pınarı Harekatına destek için biz ne yapabiliriz diye sorduklarında siz fikrinizi sunun biz size gerekli desteği veririz dedik. Burada yola çıkarak bir resim sergisi ve kermes düzenleme fikri ortaya çıktı. Sonrasında çocuklarımız kendi yaptıkları resimleri ve evde anne babalarına yaptırdıkları yemekleri okulumuza getirdiler ve bir kermes düzenledik. Burada kermesimizden elde ettiğimiz bütün gelir Mehmetçik vakfımıza bağışlanacak. Kermes ve sergimiz dışında yine Barış Pınarı Harekatına destek amaçlı öğrencilerimizin kendi arasında toplamış olduğu para ile bir kurban aldık ve kesimini gerçekleştirdik. Kermesimizde emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyorum. Barış Pınarı Harekatı adı altında Suriye'nin kuzeyinde başlatılan sınır ötesi askerî harekâtta görev alan tüm Mehmetçiklerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

KADIN, ERKEK HEPİMİZ BİRER MEHMETÇİK YÜREĞİNE SAHİBİZ”

Düzenlenen etkinlikte emek ve katkıları büyük olan Toki Duran Karabuğaş Lisesi Coğrafya Öğretmeni Fazlı Balkaya, amaçlarının mehmetçiğe her zaman destek olduklarını gösterebilmek olduğunu söyledi Balkaya konuşmalarının devamında,Böyle bir etkinliği aslında Türkiye genelinde henüz hiçkimse bir yapmadan önce düşünmüştük. Yapılanlara baktığımız zaman koreografi gibi bilindik ve benzer şeyler yapılıyordu biz farklı bir şey yapmak istedik. Bir resim sergisi açarak beraberinde kermes ile birlikte elde ettiğimiz tüm geliri Mehmetçik vakfına bağışlamayı düşündük. Buradaki amacımız Mehmetçiğimizin her zaman yanında ve destekçisi olduğumuzu göstermektir. Ülkemizin birlik ve beraberliği adına bir dayanışma sergilemektir. Mehmetçiğimiz sınır ötesinde nasıl ki vatanı, milleti için can vermeyi göze almış hazır vaziyette duruyorsa bizim de onlara bir nebze de olsa destek olduğumuz gösterebilmek için böyle bir etkinlik oluşturduk. Okul Müdürümüz Mustafa Malkoç bey, Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz de hep birlikte iştirak ettiler ve büyük bir katılım ile etkinliğimizi gerçekleştirdik. Katılım sağlayan herkese çok teşekkür ediyoruz. Böyle bir etkinlikten dolayı insanlara güzel mesajlar verdiğimizi düşünüyoruz. Türk milletinin bütün fertlerinin asker olarak doğduğuna inanıyorum. Kadın, erkek fark etmez hepimiz birer mehmetçik yüreğine sahibiz. Bugün 3 yaşında bir çocuk bile Türk Bayrağını gördüğü zaman duygulanıp gözleri doluyorsa, eline alıp bayrağı öpüyorsa, mehmetçiği gördüğünde hazırola geçip askerine selam duruyorsa askerimiz rahat olsun. Bu halk her zaman onların yanındadır” ifadelerine yer verdi.

KERMESE VE RESİM SERGİSİNE GÖSTERİLEN İLGİDEN OLDUKÇA MEMNUNUZ”

Etkinliğin düzenlenmesine öncü olan öğrencilerden Seher Nur Engizek “Düzenlemiş olduğumuz resim sergisi ve kermes fikri hocalarımız öncülüğünde ortaya çıktı. Hocalarımızın vermiş olduğu fikirlere katkıda bulunarak güzel bir şey ortaya çıkardık. Okul Müdürümüzün aklında zaten Barış Pınarı Harekatına destek amaçlı bir şeyler yapmak varmış. Bizim de fikir sunmamız ile bilikte müdürümüzden güzel bir destek aldık. Sonrasında hep birlikte el ele vererek herkes yapabildiği kadarını ortaya koydu. Gayette güzel bir etkinlik oluşturduğumuzu düşünüyorum. Kermese ve resim sergisine gösterilen ilgiden oldukça memnunuz. Açık konuşmak gerekirse ben bu kadar ilgi gösterileceğini beklemiyordum. Kısa sürede bu kadar etkili ve başarılı bir etkinlik oluşturmamız çok güzel bir duygu” dedi.

ASKERLERİMİZE UFAKTA OLSA DESTEĞİMİZ OLSUN İSTEDİK”

Bir başka Öğrenci Gülay Karadöl, “Böyle bir etkinlik düzenleme fikrinin ortaya koyulmasında gerek çevremizde yapılanlar olsun gerekse de diğer illerde, okullarda yapılan etkinlikleri görmemiz bizim için büyük bir etken oldu. Sonrasında bizim de kafamızda bir şeyler oluştu, konuyu öğretmenlerimiz ve okul müdürümüze taşıdık. Öğretmenlerimiz ve okul müdürümüzden aldığımız güzel desteğin ardından faaliyete geçtik. Askerlerimize ufakta olsa desteğimiz olsun istedik. Kısa bir sürede resim sergisi için hazırlıklar başladı ve büyük bir çabayla ortaya bir şeyler konuldu. Şuan kermesimize ve resim sergimize yogun bir ilgi var. Biz etkinliğimizin bu kadar yogun bir ilgi göreceğini beklemiyorduk ama gerek protokol gerekse öğrenci, öğretmen ve velilerden inanılmaz bir ilgi gördü. Herkese çok teşekkür ediyoruz gösterdikleri çaba ve ilgiden dolayı gerçekten çok mutlu olduk” ifadelerini kullandı.

MEHMETÇİKLERİMİZE SELAM OLSUN”

Öğrenci Mertcan Karakış, “Barış Pınarı Harekatına Destek olmak için kermes alanına geldim. Kermesimiz Mehmetçiklerimize destek olmak ve onlara dualar göndermek için yapılıyor. Barış Pınarı Harekatında görev alan tüm Mehmetçiklerimize selam olsun” dedi.

Son olarak yine etkinliğin düzenlenmesine öncü olan Öğrencilerden Haydar Çiriş ise, “Başta Okul Müdürümüz ve Öğretmenlerimizin desteğini aldıktan sonra Barış Pınarı Harekatında görev alan Mehmetçiklerimize nasıl destek olabiliriz diye bir etkinlik düşündük ve Resim ile Kermes fikri ortaya çıktı. Barış Pınarı Harekatındaki askerilerimizin her zaman yanında ve destekçisiyiz. Askerlerimiz bizim canımız, her şeyimiz. Askerlerimizin yanında olmamız bizim bir Türk olarak asıl görevimizdir. Biz Türk milleti olarak söz konusu vatan olduğunda birbirimize ve askerlerimize çok bağlıyız, birlik ve beraberlik duygumuz çok yüksek olduğu için kermesimizin Türk Askerine destek amaçlı yapıldığını duyan herkes elinden gelen bütün çabayı gösterdi. Biz öğrenciler olarak bu durumdan çok memnun kaldık. İlgi gösteren, kermesimize gelen, destek veren herkese başta Okul Müdürümüz Mustafa Malkoç ve öğretmenlerimize olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Düzenlenen kermeste ve resim sergisinde, Barış Pınarı Harekatı’ndaki Mehmetçikler için Kurban kesimi gerçekleştirildi. Kurban kesiminin ardından Kur’anı Kerim okundu okunarak dualar edildi.

HABER:TUĞÇE KAYAR

Editör: Mahmut Beyaz