Özel bir restoranda gerçekleşen programda kadınlar gününe özel hazırlatılan videonun ardından açılış konuşmasını yapan TOÇ Bir-Sen 56 Nolu Kahramanmaraş Şubesi Kadınlar Komisyonu Başkanı Şeyda Uluer, “Türk kadınına geçmiş tarihten günümüze kadar kendisine güçlü olmak gibi bir misyon yüklenmiştir. Elini attığı her işte başarılı olmayı amaç edinmiştir. Tarihimize baktığımızda Nene Hatun, Erzurumlu Fatma Seher, Şerife Bacı, Senem Ayşeler gibi niceleri kurtuluş savaşında vatan için canlarını hiçe sayan kadınlarımız olmuştur.15 Temmuz 2016’da tarih yeniden tekerrür etti. Kahraman kadınlarımız yine o onurlu duruşunu sergiledi” dedi.

ÜLKEMİZİN GELECEĞİ VE İSTİKRARI İÇİNDE SENDİKACILIK YAPIYORUZ’

TOÇ Bir-Sen Şube Başkanı Bayram Nurdoğan ise şöyle konuştu: “Memur sen ve TOÇ Bir-Sen olarak büyük bir aileyiz ve başta kadınlarımız olmak üzere tüm çalışanlarımızın sorunlarına çözüm bulmak için çaba sarf ediyoruz. Sadece ücret sendikacılığı yapmıyoruz, ülkemizin geleceği ve istikrarı içinde sendikacılık yapıyoruz.” Ayrıca Nurdoğan, Anayasa değişikliği referandumu için evet oyu kullanacaklarını belirtti.

Toplantıya katılan Kahramanmaraş Ak Parti Kadın Kolları başkanı Ayşe Kılıç, konuşmalarında kendisinin de Yüksek Ziraat Mühendisi olduğunu ve bu ortamda bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, referandum süreci ve maddeler hakkında bilgiler verdi. Kılıç,17 Nisan sabahında evet çıkmasıyla daha güçlü Türkiye’nin olacağını ifade etti.

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz