Kahramanmaraş'ta faaliyetlerine başlamasıyla adından sıkça söz ettiren Birlik Vakfı, Tabipler Odası ile birlikte düzenlediği programda Tıp çalışanlarının önemine dikkat çekti.

Birlik Vakfı Kahramanmaraş Şubesi toplantı salonunda gerçekleşen program saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını Kahramanmaraş Tabipler Odası Başkanı Dr. Ekrem Aksu yaptı. Aksu, tıp çalışanlarının önemini anlatarak yaşanan olumsuz olaylara da dikkat çekti.

“TIP’TA ŞİDDETİN YERİ YOK”

İnsan sağlığı konusunda tıp çalışanlarının gerekli hassasiyeti gösterdiğini aktaran Başkan Aksu, aynı hassasiyeti hasta yakınlarının ve sağlığına kavuşmak isteyen vatandaşlarında göstermesi gerektiğini söyledi. Tıp'ta şiddetin yeri olmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Aksu, bu konuda tüm vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. Başkan Aksu, son olarak bu anlamlı programa ortak olan Birlik Vakfı yönetimine de ayrıca teşekkür etti.

“ŞİDDET KONUSUNDA TEDBİRLER ALINMALI”

Aksu'nun ardından konuşan Birlik Vakfı Kahramanmaraş Şube Başkanı Ökkeş Alper Erşahan'da Tıp Bayramı vesilesiyle tıp çalışanlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekti. Özellikle son yıllarda artan tıp çalışanlarına şiddetin durdurulması gerektiğini anlatan Erşahan, bu konuda gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini aktardı.
Tıp çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayan Erşahan, programın verimli geçmesini dileyerek vakıf hizmetlerini anlattı. Erşahan, sözlerini şu şekilde aktardı: "Milli Türk Talebe Birliğiyle başlayan serüvenimiz 1980 darbesiyle birlikte Birlik Vakfı şekline dönüştürülmüş ve özverili çalışmalar bu çatı altında büyüyerek devam etmiştir. Vatanına, milletine ve dinine bağlı gençlerin yetişmesi için Birlik Vakfı olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek için çalışıyoruz. Geleceğin teminatı olan gençlerin yetişmesinde bir nebze de olsa katkı sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz. Özellikle Kahramanmaraş'ta şubemizin açılmasıyla birlikte bir çok özel programa imza attık. Gençlerimizi bu çatı altında bir araya getirerek özel seminerler gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl ramazan ayında öğrenci kardeşlerimize yönelik programlar ve iftarlar düzenledik. Yine öğrenci kardeşlerimize yönelik bir projeye imza atarak yurdumuzu faaliyete geçirdik. Barbaros Mahallemiz Onikişubat Belediyemiz tarafından vakfımıza kiralanan öğrenci yurdumuzun kayıtlarına başladık ve şuanda orası hizmet vermektedir. Vakfımızın bu gibi çalışmaları artarak devam edecek. Ben yeniden tüm tıp çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, saygılar sunuyorum."
Başkan Erşahan'ın ardından Yar. Doc. Dr. Mahmut Tokur, "Geçmişten Günümüze Tıp Bilimi" konulu sunumuyla katılımcıları tıp tarihi hakkında bilgilendirdi.

“ZOR ŞARTLAR ALTINDA HİZMET VERİYORLAR”

Birlik Vakfı Sağlık Komisyon Başkanı Dr. İlyas Kabalcı ise gazetemize yaptığı açıklamada bir doktorun ülkeye ve tüm dünyaya faydalı olabilmesi için sorumluluklarının farkına varması ve çok çalışması gerektiğini de ifade ederek, “Doktorlarımız şu anda zor şartlar altında hizmet veriyorlar. Şiddete maruz kalıyorlar. Bunları bir Vakıf olarak da desteklemiyoruz veya karşı çıkıyoruz. Bu şiddete karşı olduğumuzu da göstermek adına Tabipler Odamızla birlikte bu programı düzenledik. 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla burada Tıp çalışanları ve Tabipler Odamızla buluşmuş bulunuyoruz” şeklinde konuştu. Program sonunda Yar. Doc. Dr. Mahmut Tokur'a Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal tarafından plaket verildi.

Haber: Halil Öksüzce

Editör: Mahmut Beyaz