Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle oluşan pandemi ortamının gölgesinde online olarak devam eden eğitime Kahramanmaraş Ticaret Borsası’ndan önemli bir destek geldi. Çevrimiçi gerçekleşen derslerde kuşkusuz en önemli araç tablet, bilgisayar yada akıllı cep telefonları oldu. Bu doğrultuda Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu ile Yönetim Kurulu Üyeleri, evinde teknolojik imkanları olmadığından ötürü eğitim göremeyen öğrenciler için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tablet bilgisayar hediye etti. Tablet hediyesi için Ticaret Borsası’nda Başkan Ahmet Duran Balsuyu, yönetim kurulu üyeleri ve İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz’ın katılımıyla protokol imzalandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN MUTLULUĞU, BİZİM MUTLULUĞUMUZDUR”
İmzaların ardından konuşan Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, şunları söyledi: “Toplumun, milletin geleceğine ışık tutacak gençlerimiz için hediye ettiğimiz tabletlerimizden faydalanmalarından dolayı mutluluğumu belirtmek istiyorum. İnşallah tabletleri kullanan gençlerimiz, hocalarımızın sayesinde faydalanırlar bizde bunun mutluluğunu yaşarız. Malum bizim çatı kuruluşumuz odalar birliğidir. Odalar birliğinin nezaretinde tabletlerimizi Ticaret Borsası olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne hediye ediyoruz.”

“YARINDAN İTİBAREN 55 EVE TABLET GİRECEK”
Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ise şunları kaydetti: “Öncelikle Ticaret Borsası Başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine bizim için çok kıymetli olan bu katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Hakikaten yüz yüze eğitimi yapmak için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz ama malum şartlar sebebiyle bu dönemin sonuna kadar da yüz yüze eğitim yapma fırsatımız olamayacak ama eğitim bekletilebilecek bir olgu değildir. Yüz yüze olmuyorsa da uzaktan eğitimi etkili bir şekilde uygulayabilmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Bu noktada öğrencilerimizden kendi imkânlarıyla alabilenler olduğu gibi ilimizde yaklaşık 46 bin civarında kendi imkânlarıyla dizüstü bilgisayar yâda tablet vb. araçlara ulaşamayan öğrencilerimiz var. Bunların önemli bir kısmını devletimiz cumhurbaşkanımızın ilan ettiği şekilde devletimizin imkânlarıyla giderilecektir ama her şeyi devletten beklememek lazım. Bu çerçevede de STK’larımız, ticari kuruluşlarımız bugünlerde birbirilerine yapacakları belki de en iyi hediye ihtiyaç sahibi öğrencilerin iletişimini sağlamaktır. Bu noktada da Türkiye Odalar Birliği nezaretinde Kahramanmaraş Ticaret Borsamız 55 adet tablet hediye etti. Bu ne demektir? Yarından itibaren 55 eve tablet girecek ve belki 100-150 çocuğumuz daha sağlıklı bir şekilde eğitime ulaşmış olacaktır.”

Haber: Emre Akkış

Editör: Mahmut Beyaz