Türkiye Gazeteciler Konfederasyonunu oluşturan 9 gazeteciler federasyonu, 92 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek kuruluşu ile bu kuruluşlara üye 20 bin gazeteci adına Genel Başkan Nuri Kolaylı tarafından yapılan açıklama şöyle;
“Ülkemizi ve milletimizi, askerî - siyasi dehasıyla büyük bir işgalin pençesinden kurtaran Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yaşamını adeta halkına adamış, işgal sürecinde bir yandan demokratik yönetim sistemini ilke edinirken, diğer yandan başta Çanakkale olmak üzere ülkemizin bütün savaşlardan zaferle çıkmasını sağlamıştır.
Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin temellerini atan ve modern bir toplumsal hayatı hedefleyen devrimleri ile bizleri bugünlere taşıyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizi gençlere emanet etmiş, bilimsel düşünceyi hep ön planda tutmuştur.
Basına ve basın özgürlüğüne de yürekten inanan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu konudaki net görüşünü, “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir” sözleriyle dile getirmiştir.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikal edişinin 82. yıl dönümünde, büyük bir özlem, saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.”

Editör: Mahmut Beyaz